Herman Flesvig:

- Betyr mer enn dere aner

29-åringen er årets mottaker av Wenche Foss' Ærespris.

KJEMPER MOT TÅRENE: Herman Flesvig vant Wenche Foss' ærespris, under takketalen kjemper han mot tårene. Video: Steffen Pettersen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen hemmelighet at komiker Herman Flesvig (29) har tatt Norge med storm de seneste årene. Han har blant annet vært å se i tv-seriene «Førstegangstjenesten» og «Hytteliv», samt ledet podkasten «Friminutt» sammen med Mikkel Niva (33).

Titt og ofte har 29-åringen fra Siggerud også dukket opp på røde løpere og utdelinger for å motta gjeve priser, og i mai hentet han hjem Gullruten.

Denne uken mottar han også Wenche Foss' Ærespris.

FORHOLDET: Herman Flesvig vant gullrute for «Førstegangstjenesten», og da vi snakket med han i etterkant lurte vi inn et spørsmål om forholdet. Video: Se og Hør Vis mer

Får ærespris

Æresprisen går hvert år til en person, organisasjon eller institusjon som i sterk grad kan forbindes med Wenches livsglede, formidlingsevne og engasjement - både på og utenfor den kunstneriske arenaen.

Tidligere har den gått til store navn som Robert Stoltenberg (56), Ane Dahl Torp (46), Else Kåss Furuseth (41) og Thomas Giertsen (50).

I år går den altså til seerfavoritten Herman Flesvig, sammen med ADHD Norge. 29-åringen beskrives av juryen som «en komiker med et stort hjerte og et imponerende register å spille på».

- Jeg er ydmyk ... veldig lettrørt ... og veldig stolt over å få tildelt Wenche Foss' ærespris, det betyr veldig mye for meg, sa en tydelig rørt Flesvig fra scenen.

- Det betyr mer enn dere aner, og jeg prøver å forstå hvordan jeg kunne ende opp her. Jeg har hatt oppturer og nedturer, og hadde ikke i min villeste fantasi sett for meg at jeg skulle stå her i dag omringet av så mange flotte mennesker.

NEKTET TJENESTE: Herman Flesvig gjør stor suksess med NRK-programmet «Førstegangstjenesten», men én detalj hindret komikeren å selv kunne tjenestegjøre i forsvaret. Video: «Lindmo», NRK Vis mer

- Et helstøpt medmenneske

Juryen har lett etter toppkvalifiserte kunstnere som på en eller annen måte har utmerket seg innen teater, musikk eller underholdning, og gjerne et stort og lysende talent som også har et engasjement som går litt videre enn sin egen karriere, og som arbeider i Wenches ånd.

At det nettopp er 29-åringen som mottar æresprisen i år, er derfor ikke så rart.

Privat har komikeren vært åpen og ærlig om at han på videregående fikk diagnosen ADHD, etter at en lærer ba om at han skulle utredes.

- Herman Flesvig har vært åpen om sårbare sider ved seg selv, og om sitt liv med ADHD-diagnosen. Det krever mot og raushet å gi av seg selv når man lever i rampelyset. Juryen mener Herman Flesvig er et helstøpt medmenneske og vil rose hans evne til å holde bakkekontakten selv om publikumsinteressen er stor, heter det blant annet i juryens begrunnelse.

- Wenche Foss fikk ikke oppleve de hysterisk morsomme TV-øyeblikkene vi har fått dele med Herman Flesvig, men vi er trygge på at Wenche ville omfavnet den sympatiske Siggerud-gutten og stilt seg fremst i rekken blant fans som vil gratulere ham med velfortjent ærespris.

KOMISK: Herman Flesvig har nok en gang tatt på seg militæruniformen for å spille et mangfold av komiske karakterer i Førstegangstjenesten. Video: NRK Vis mer

Om ADHD Norge skriver juryen blant annet følgende:

«ADHD Norge er en viktig stemme for alle med diagnosen, og foreningen hjelper stadig flere som opplever at de blir tatt på alvor og får den hjelpen de fortjener og har krav på. ADHD Norge er et av mange eksempler på sterke interesse-organisasjoner som faktisk skaper en endring i samfunnet. Juryen retter derfor oppmerksomhet mot det arbeidet ADHD Norge og andre brukergrupper gjør for å skape mer forståelse og kunnskap om forskjeller og ulikheter blant oss alle. Slikt arbeid gjør samfunnet vårt til et bedre sted å være for enda fler».

LES OGSÅ: - ADHD har vært en fordel

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer