Robin Williams og kona:

«Betyr dette at vi er separert?»

Enken til Robin Williams, Susan Schneider Williams, åpner seg om den siste tiden med ektemannen.

ÅPNER SEG: Seks år etter det rystende dødsfallet åpner Robin Williams' enke seg om den siste tøffe tiden med ektemannen. Her er de to på rød løper sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix
ÅPNER SEG: Seks år etter det rystende dødsfallet åpner Robin Williams' enke seg om den siste tøffe tiden med ektemannen. Her er de to på rød løper sammen i 2010. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Mandag 11. august 2014 kom nyheten som rystet Hollywood. Da ble det kjent at Robin Williams hadde gått bort.

Den verdenskjente skuespilleren ble funnet bevisstløs i sitt eget hjem i California tidligere på dagen, men ble erklært død kort tid etterpå.

Williams tok sitt eget liv, 63 år gammel.

Tre måneder etter dødsfallet, da rettsmedisineren hadde skrevet sin rapport, fikk kona, Susan Schneider Williams (56), vite at han led av demens med Lewy-legemer (LBD). Dette er en type demens som likner på både Alzheimers og Parkinsons sykdom.

- Visste at det skjedde så mye mer

Siden den gang har spørsmålene om det rystende dødsfallet vært mange. Hvorfor valgte den talentfulle humoristen å avslutte livet og hva skjedde i årene, ukene og dagene før han gikk bort?

Nå, seks år senere, åpner den avdøde skuespillerens enke seg om den siste tiden med det hun beskriver som «sin store kjærlighet».

Det gjør hun i et intervju med Today, gjengitt av People, i anledning utgivelsen av dokumentaren «Robin's Wish».

Dokumentaren omhandler den avdøde Oscar-vinnende skuespillerens kamp med sykdommen som påvirket tankegangen, hukommelsen og motorikken hans.

NYGIFTE: Robin Williams og Susan Schneider på «Happy Feet Two»-premieren i LA i november 2011 - under én måned etter at de giftet seg, og knappe tre år før han døde. Foto: NTB scanpix
NYGIFTE: Robin Williams og Susan Schneider på «Happy Feet Two»-premieren i LA i november 2011 - under én måned etter at de giftet seg, og knappe tre år før han døde. Foto: NTB scanpix Vis mer

I intervjuet hevder Susan at legene feildiagnostiserte ektemannen med Parkinsons mens han levde, og at det først var etter hans bortgang at hun fant ut sannheten om ektemannens kamp mot sykdommen.

- Robin og jeg visste at det skjedde så mye mer. Robin hadde rett da han fortalte meg at han ønsket «å gjenoppstarte hjernen sin». I det øyeblikket lovet jeg ham at vi skulle komme til bunns i dette. Jeg visste bare ikke at det kom til å skje før etter hans død, fortsetter hun.

Videre forteller Susan at hun og Robin sov i separate senger fram til hans død etter anbefaling fra legene, da dette skulle hjelpe ham med søvnproblemene han slet med.

MICHAEL JACKSON: 25. juni 2019 er det 10 år siden Michael Jackson døde. Slik var nødsamtalen. Vis mer

- Han sa til meg: «Betyr dette at vi er separert?» Det var virkelig et sjokkerende øyeblikk. Når din beste venn, partner og store kjærlighet innser at det er en enorm kløft et sted, men du ikke klarer å se hvor den er, fordi den ikke er der i virkeligheten. Det var et vanskelig øyeblikk, minnes hun.

- Verken han eller jeg kunne stoppe det

Susan har tidligere fortalt åpent om sorgen etter ektemannen. I 2016 delte hun et personlig innlegg i det medisinske tidsskriftet The Official Journal of the American Academy of Neurology.

Der skrev enken at skuespilleren holdt på å miste forstanden den siste tiden de hadde sammen, men at han selv var klar over det.

- Kan du forestille deg den smerten han følte mens han opplevde at han selv gikk i oppløsning? Og på grunn av noe han ikke noen gang fikk vite navnet på, eller forstå? Verken han eller jeg kunne stoppe det. Ingen mengde intelligens eller kjærlighet kunne stoppe det, fortsatte hun.

TREBARNSFAR: Robin Williams avbildet sammen med datteren Zelda, som han fikk med ekskona Marsha Garces, på Hollywood Film Festival i 2006. Foto: NTB scanpix
TREBARNSFAR: Robin Williams avbildet sammen med datteren Zelda, som han fikk med ekskona Marsha Garces, på Hollywood Film Festival i 2006. Foto: NTB scanpix Vis mer

Susan forklarte videre at det var sykdommen som til slutt tok fra henne ektemannen. I innlegget skrev hun om hvordan ektemannen slet med symptomer som forstoppelse, vanskeligheter med å urinere, halsbrann, søvnløshet og dårlig luktesans.

I tillegg hadde han en frykt i seg som eksploderte til et punkt som var alarmerende. Det var først i ettertid hun fikk vite at dette kunne være et symptom på demens med Lewy-legemer.

Ved siden av Susan Schneider Williams etterlot Robin Williams seg barna Zachary Pym Williams (37), Zelda Rae Williams (31) og Cody Alan Williams (28).

LES OGSÅ: - Jeg blir aldri frisk

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer