Elisabeth «Bettan» Andreassen

Bettans klare sexoppfordring til unge jenter

Rolling Stones har hatt sitt å si for Elisabeth Andreassen opp gjennom årene.

FREIDIG: Elisabeth Andreassen, også kjent som Bettan, er ikke fremmed for å være åpen og ærlig. I et nylig radiointervju kom hun med tips til den yngre garde angående samliv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
FREIDIG: Elisabeth Andreassen, også kjent som Bettan, er ikke fremmed for å være åpen og ærlig. I et nylig radiointervju kom hun med tips til den yngre garde angående samliv. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Publisert

«Hver gang vi møtes»-aktuelle Elisabeth Andreassen (60), bedre kjent i Skandinavia som Bettan, har hatt et svært innholdsrikt liv og en spennende karriere.

Den første episoden av årets sesong av den folkekjære TV 2-serien var dedikert til sangeren, som fikk se på mens de andre artistene tolket hennes allsidige diskografi på scenen. Samtidig delte hun personlige historier fra livet i både Norge og Sverige.

Da Bettan nylig var på promoteringsbesøk hos «Vinylmorgen» på Radio Vinyl var hun heller ikke fremmed for å dele personlige erfaringer og historier.

I samtale med programleder Lars Eikanger (55) snakket hun blant annet om samliv, og kom med noen tips til ungdom som ønsker å debutere seksuelt.

Mistet sin «oskuld»

Det hele bunner i at 60-åringen fikk velge seg ut en ønskelåt, siden hun var hedersgjest.

Artisten spurte om hun kunne velge seg en låt som hun hadde minner knyttet til, noe programlederen svarte svært positivt på. Hva Bettan skulle svare, hadde han nok trolig ikke sett for seg. Hun gikk for klassikeren «Angie», som ble skrevet av Keith Richards og Mick Jagger på 1970-tallet en gang, og deretter utgitt på Rolling Stones-albumet «Goats Head Soup» i 1973.

MASSIVT: Elisabeth Andreassen har hatt en lang og innholdsrik karriere. Spesielt godt er det nok mange som husker Eurovision-seieren i 1985 sammen med Hanne Krogh. Foto: NTB scanpix
MASSIVT: Elisabeth Andreassen har hatt en lang og innholdsrik karriere. Spesielt godt er det nok mange som husker Eurovision-seieren i 1985 sammen med Hanne Krogh. Foto: NTB scanpix Vis mer

Mange har nok et spesielt forhold til singelen, som stadig dukker opp på kåringer over beste og mest sentimentale låter fra 1970-tallet. Bettan husker den imidlertid spesielt godt:

- Til alle jenter der ute. Den her sangen mistet jeg min «oskuld» til. Det var planlagt, det var spennende og det var veldig vakkert, sier hun, før hun kommer med en oppfordring til unge lyttere:

- Så planlegg det, jenter. Til en fin sang, for eksempel. Og vær forelsket, ellers må dere pinadø si nei, flirer hun.

OVERRASKET: Elisabeth Andreassen overrasket programleder Lars Eikanger med en personlig historie. Foto: Radio Vinyl
OVERRASKET: Elisabeth Andreassen overrasket programleder Lars Eikanger med en personlig historie. Foto: Radio Vinyl Vis mer

Programlederen bryter ut i latter, og forteller at han trolig fremover alltid vil ha et annet inntrykk av den berømte låten. Deretter takker han for både besøk og gode råd, før 60-åringen skyter inn:

- Et godt råd skal man alltid slenge med.

Ble overrasket

Andreassen er kjent for å være svært åpen, og som hedersgjest i første episode av «Hver gang vi møtes» fikk vi se henne i kjent stil. Hun mistet sin ektemann Tor Andreassen brått og uventet for to og et halvt år siden, og har vært åpen om sorgen i etterkant.

MISTET MANNEN: Elisabeth Andreassen snakker om ektemannens bortgang hos «Lindmo» på NRK1. Vis mer Vis mer

Hun er samtidig veldig profesjonell, og det var kanskje derfor mange som lot seg overraske over reaksjonen hennes under et stunt i sendingen. Da Lars Bremnes sa at han skulle tolke låten «För kärlekens skull», svarte hun at mannen hennes elsket den sangen.

- Før jeg begynner å synge, så må jeg bare si at jeg trenger litt hjelp. Det har jeg fått: her kommer Anna og Nora, sa Bremnes så.

Da ble det helt stille i studio. «Bettan» trakk pusten - og så kom tårene.

For Anna (23) og Nora Andreassen (21) er hennes døtre, som var blitt smuglet inn på Kjærnes gård i Våler i all hemmelighet av «Hver gang vi møtes»-produksjonen.

- Hun var ikke klar over at vi skulle komme i det hele tatt, har Anna fortalt.

Hun sa at de hadde vært på gården hele dagen, og hele tiden måtte passe på sånn at de ikke ble oppdaget.

FØLELSESLADD ØYEBLIKK: Det ble et sterkt øyeblikk for Elisabeth «Bettan» Andreassen, da hun skjønte hvem som var kommet for å hjelpe Lars Bremnes framføre sin Bettan-hyllest i kveldens «Hver gang vi møtes». Video: TV 2 Vis mer Vis mer

- Vi hadde en kontaktperson som passet på oss til enhver tid, og som visste hvor mamma var. Vi måtte gå rundt henne hele tiden, sa Nora.

Bettan selv la ikke skjul på at hun ble overrasket, og sa flere ganger mens hun klemte døtrene at hun virkelig ikke hadde trodd at dette skulle skje.

- Dere er så søte, jeg setter så stor pris på det, sa 60-åringen.

LES OGSÅ: Tatt på fersken med sin nye flamme

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer