Bettans gripende tale i bisettelsen

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn.

TOK FARVEL MED EKTEMANNEN: Tirsdag ettermiddag ble ektemannen til artist Elisabeth Andreassen, Tor Andreassen, bisatt fra Ullern kirke i Oslo. Både «Bettan» selv og parets to døtre holdt gripende minneord i bisettelsen.  Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet
TOK FARVEL MED EKTEMANNEN: Tirsdag ettermiddag ble ektemannen til artist Elisabeth Andreassen, Tor Andreassen, bisatt fra Ullern kirke i Oslo. Både «Bettan» selv og parets to døtre holdt gripende minneord i bisettelsen. Foto: Jacques Hvistendahl/ Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Mandag den 13. juni kom den triste nyheten om at ektemannen til artist Elisabeth Andreassen (58), Tor Andreassen, brått hadde gått bort etter et hjerteinfarkt. Han ble 64 år gammel.

Tirsdag ettermiddag ble han bisatt fra Ullern kirke i Oslo.

En rekke profilerte navn fra norsk kultur- og underholdningsliv ankom kirken litt før klokken 14. De fleste av dem hadde fulgt familiens ønske om at gjestene skulle ikle seg lyse klær.

Blant dem var Wenche Myhre, Sven Nordin, Nils Vogt, Bjarte Hjelmeland, Alexander Rybak, Brit Elisabeth Haagensli, Kåre Conradi, Live Nelvik, «Bettans» gode venninne og MGP-makker Hanne Krogh, og Ole Paus.

- Han var en snill og god mann som alltid stilte opp for familien. Han etterlater seg et stort savn. Nå må vi ta vare på Elisabeth, sa Wenche Myhre til Dagbladet.

- Jeg minnes ham som en klok og god mann, sa Ole Paus, som ankom Ullern kirke med gitaren sin.

Saken fortsetter under bildet.

SANG: Ole Paus bidro med sang i kirken.  Foto: Tor Lindseth
SANG: Ole Paus bidro med sang i kirken. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sang for pappa

Paus spilte salmen «O bli hos meg» i kirken. Også flere andre profilerte musikere og artister bidro under bisettelsen, deriblant «Eva & The Heartmaker»-duoen Eva Weel Skram og Thomas Stenersen, og trompetist Ole Edvard Antonsen.

Døtrene til Tor og Elisabeth Andreassen, Anna (21) og Nora (19), sang også for faren sin. Ikke et øye var tørt da de to fremførte «Ikke sov» i kirken.

Saken fortsetter under bildene.

ANKOM BISETTELSEN: Sven Nordin og kona Torill kjente Tor godt og så ham kort tid før han døde.  Foto: Tor Lindseth
ANKOM BISETTELSEN: Sven Nordin og kona Torill kjente Tor godt og så ham kort tid før han døde. Foto: Tor Lindseth Vis mer

STØTTER VENNINNEN: Hanne Krogh var tilstede i begravelsen. Hun deler snart scene med Elisabeth Andreassen under deres sommershow i Tønsberg.  Foto: Tor Lindseth
STØTTER VENNINNEN: Hanne Krogh var tilstede i begravelsen. Hun deler snart scene med Elisabeth Andreassen under deres sommershow i Tønsberg. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I KIRKEN: Wenche Myhre.  Foto: Tor Lindseth
I KIRKEN: Wenche Myhre. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Delte varme ord

Elisabeth Andreassen hadde mange fine ord å si om sin kjære ektemann i sine minneord.

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn. Vi hadde et svært bra liv. Vi hadde det så fint sammen og hadde ingen usannheter. Vi hadde det moro og serverte hverandre alltid kaffe. Han var den perfekte mann og far, sa hun i minnetalen.

Saken fortsetter under bildene.

FULL KIRKE: Mange ville ta et siste farvel med Tor Andreassen.  Foto: Tor Lindseth
FULL KIRKE: Mange ville ta et siste farvel med Tor Andreassen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I BEGRAVELSEN: Skuespiller og artist Øivind Blunck.  Foto: Tor Lindseth
I BEGRAVELSEN: Skuespiller og artist Øivind Blunck. Foto: Tor Lindseth Vis mer

FULLT: Kirken var full av familie og venner som tok et siste farvel.  Foto: Ida Nikolaisen/ Seoghør.no
FULLT: Kirken var full av familie og venner som tok et siste farvel. Foto: Ida Nikolaisen/ Seoghør.no Vis mer

- Dette er ingen avskjed. Tor vil alltid være med Elisabeth og sine barn, sa presten til de fremmøtte.

Prest Paul Nome snakket også om Tor Andreassens gode humør:

- Vi skulle ikke vært her i dag. Vi skulle vært på fest med denne mannen som ble et naturlig midtpunkt med sin utstråling.

BLANT GJESTENE: Skuespiller Kåre Conradi. Foto: Tor Lindseth
BLANT GJESTENE: Skuespiller Kåre Conradi. Foto: Tor Lindseth Vis mer

ANKOM KIRKEN: Sanger Didrik Solli-Tangen hadde med seg samboeren Angelica Omre i bisettelsen. Foto: Tor Lindseth
ANKOM KIRKEN: Sanger Didrik Solli-Tangen hadde med seg samboeren Angelica Omre i bisettelsen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

VALGTE SORT: Sanger Marian Aas Hansen ankom kirken sammen med ektemannen Eirik-André Rydningen. Foto: Tor Lindseth
VALGTE SORT: Sanger Marian Aas Hansen ankom kirken sammen med ektemannen Eirik-André Rydningen. Foto: Tor Lindseth Vis mer

KIRKEN: Tor Andreassen ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo tirsdag kl. 14.00.  Foto: Tor Lindseth
KIRKEN: Tor Andreassen ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo tirsdag kl. 14.00. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Takket for støtten

Elisabeth Adreassen takket for støtten etter ektemannens tragiske dødsfall i et personlig innlegg på sin private, men åpne Facebook-profil torsdag forrige uke.

«Min kjære Tor. For et ubeskrivelig savn. Vi skal ta vare på snekken din og oss selv i din ånd. Du ga oss alt som er verdt å ha i livet. Takk til alle som har vært innom og støttet oss i disse tøffe dagene», skrev Elisabeth Andreassen blant annet i Facebook-innlegget.

Samme dag stod Tor Andreassens dødsannonse på trykk i Aftenposten.

«Min kjæreste Tor, ektemann og kamerat, verdens beste pappa, vår helt, vår kjære bror, svoger, onkel og vår kjære svigersønn Tor Andreassen født 13. april 1952, døde brått fra oss på Brønnøya, vårt paradis» stod det blant annet i dødsannonsen.

Saken fortsetter under bildet.

I KIRKEN: Brit Elisabeth Haagensli Foto: Tor Lindseth
I KIRKEN: Brit Elisabeth Haagensli Foto: Tor Lindseth Vis mer

Fant tonen umiddelbart

I 1992 møtte Elisabeth «Bettan» Andreassen sin Tor gjennom felles venner, og de to fant tonen umiddelbart.

Det tok ikke lang tid før han fridde, og i et intervju med Se og Hør i fjor trakk Elisabeth lattermildt frem frieriet som det mest romantiske hun har opplevd i livet.

– Da min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he … Romantisk, mintes hun den gang.

Paret giftet seg i 1994 og sammen fikk de døtrene Anna (21) og Nora (19).

Saken fortsetter under bildet.

MED DØTRENE: Elisabeth Andreassen sammen med døtrene Anna og Nora på «Mary Poppins»-premieren på Folketeateret i Olso i september 2015. Foto: NTB scanpix
MED DØTRENE: Elisabeth Andreassen sammen med døtrene Anna og Nora på «Mary Poppins»-premieren på Folketeateret i Olso i september 2015. Foto: NTB scanpix Vis mer

Gikk bort i familiens paradis

Tor Andreassen døde som følge av et hjerteinfarkt da han var på hytta på Brønnøya i Asker. Dette var, som det stod i dødsannonsen, familiens eget paradis. 

Her har de både feiret jul og tilbragt mange lange sommerdager, etter at Elisabeth Andreassen kjøpte den for snart 25 år siden.

- Det var bare helt fantastisk at jeg fant dette stedet. Rett ved sjøen. For meg som har vokst opp ved vannet, vekker det mange gode følelser, sa Bettan - som er oppvokst i Gøteborgs skjærgård - til Se og Hør i 2012.

I samme intervju fortalte MGP-ikonet at familien, inkludert de to døtrene, pleier å bruke hytta som fast base hver sommer, og bare reiser til og fra byen når det kreves.

- I og med at Brønnøya ligger så nære byen, er det veldig praktisk. Vi får brukt hytta mye, og det er ikke noe problem å invitere gjester, sa hun til Se og Hør sommeren for fire år siden.

FAMILIENS PARADIS: Elisabeth Andreassen avbildet sammen med ektemannen Tor og døtrene Anna og Nora på familiens hytte på Brønnøya i 2012. Foto: Tor Kvello
FAMILIENS PARADIS: Elisabeth Andreassen avbildet sammen med ektemannen Tor og døtrene Anna og Nora på familiens hytte på Brønnøya i 2012. Foto: Tor Kvello Vis mer

LES OGSÅ: - Ja, vi venter barn

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer