VIL HA ETABLERTE: - Man har jo Helene Bøksle og Hanne Sørvaag og slikt. Men man har mange ukjente med også, og det er jo en fin måte for de ukjente å komme fram på. Men jeg kjenner at det kan bli litt mange ukjente, sier Elisabeth Andreassen til Seh Foto: Anders Myhren/Seher.no
VIL HA ETABLERTE: - Man har jo Helene Bøksle og Hanne Sørvaag og slikt. Men man har mange ukjente med også, og det er jo en fin måte for de ukjente å komme fram på. Men jeg kjenner at det kan bli litt mange ukjente, sier Elisabeth Andreassen til Seh Foto: Anders Myhren/Seher.no Vis mer

Bettan ut mot nye MGP

- Jeg savner det gamle, sier Elisabeth Andreassen.

Publisert
Se video med Elisabeth Andreassen nederst i saken!

SEHER.NO: I 1985 vant Elisabeth Andreassen (52), sammen med Hanne Krogh og Bobbysocks, den internasjonale finalen i Melodi Grand Prix med låten «La det swinge».

Nå er hun klar for en ny runde i MGP-sirkuset, 12. februar står hun nemlig på scenen i Gøteborg med låta «Vaken i en dröm» i den svenske «Melodifestivalen».

Torsdag kveld var 52-åringen en av mange kjendiser som dukket opp på den røde løperen på premieren til Queen-musikalen «We will rock you». Der tok hun seg tid til en prat med Seher.no.

- Hvorfor valgte du Sverige framfor Norge, Bettan?

- Jeg har ikke valgt, det er de som har valgt meg. Jeg fikk en så fin låt, i tillegg til at jeg synes det passet så fint i år - siden det er 30 år siden debuten. Og så kommer jeg med ny plate samtidig. Det passet bare veldig, veldig fint, smiler Andreassen, som ikke føler at hun svikter Norge av den grunn.

- Nei, jeg føler ikke at jeg svikter Norge. Mitt arbeidsfelt er Sverige og Norge, det har det alltid vært. Jeg svikter ingen føler jeg, sier hun til Seher.no.

Elisabeth Andreassen er en svært erfaren kvinne i MGP-sammenheng. Ni år etter seieren med Bobbysocks kom hun på sjetteplass med «Duett» sammen med Jan Werner Danielsen, før hun i 1996 oppnådde en internasjonal andreplass for Norge med sangen «I Evighet». I tillegg har hun representert Sverige sammen med Kikki Danielsson.

Lørdag er det klart for den tredje delfinalen i årets norske Melodi Grand Prix - denne gang fra Skien. Bettan har fulgt showet også i år, men til Seher.no medgir hun at hun ikke er helt fornøyd med hvordan ting har utviklet seg.

- Det er et flott sirkus, absolutt. Men jeg er nok en av dem som snart vil ha tilbake MGP på en kveld. At man har ti låter, med en vinner - at alt blir konsentrert rundt én og samme kveld. Jeg savner det litt faktisk, mener hun.

- Hvorfor savner du det?

- Fordi det samler oss mer rundt en kveld. Slik det er nå er det så utbredt at folk konsentrerer seg ikke om det. Det blir litt mye tror jeg. Det er bedre å glede seg til en kveld med en vinner.

Mange har vært kritiske til nivået i årets MGP. Den kritikken er derimot ikke Andreassen helt enig i.

- Nivået er fint, det. Man har jo Helene Bøksle og Hanne Sørvaag og slikt. Men man har mange ukjente med også, og det er jo en fin måte for de ukjente å komme fram på. Men jeg kjenner at det kan bli litt mange ukjente. Igjen: Jeg savner en kveld med ti artister.
 
- Får vi noensinne se deg på den norske MGP-scenen igjen tror du?

- Nei, jeg vet ikke helt det. Nå feirer jeg 30 år med en fin låt. Da skal jeg i hvert fall ha en så bra låt at jeg ikke engang vet om den finnes, forteller Elisabeth Andreassen til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Her frir han på TV-skjermen  

Se video med Elisabeth Andreassen her:[obj:media:9327]Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer