«Bettan» om tida etter ektemannens død: - Å stå på scenen er min medisin

Sangeren fortalte om sorgen på «Lindmo».

Publisert
Sist oppdatert

Elisabeth «Bettan» Andreassens (58) ektemann, Tor Andreassen, døde brått av et hjerteinfarkt mandag 13. juni.

Ei uke seinere ble han bisatt i en fullstappet Ullern kirke i Oslo. Der talte en sterkt preget «Bettan» om savnet etter ektemannen.

Siden har det vært stille fra artisten. Fredag tok stjerna derimot blad fra munn om hvordan den siste tida har vært. Det på besøk hos Anne Lindmo.

Talkshowet sendes på NRK lørdag, og det er en smilende Andreassen som møter i studio.

I tillegg til å snakke om hvordan hun på pikerommet i ungdommen titulerte seg selv som «Liz Andersson», og lot som hun var på turné med både Bob Dylan og Dolly Parton, åpnet den folkekjære artisten opp om hvordan tida etter ektemannens bortgang har vært.

- Han var verdens beste ektemann og pappa. Han var fornøyd med livet sitt og trengte ikke så mye mer enn meg og barna, forteller Andreassen.

Se video fra Bettans besøk hos «Lindmo» øverst i saken.

Gråt på scenen

Sorgen mener artisten det er bra å få utløp for. På «Lindmo» forteller den norske popveteranen om en nylig konsert der det endte med tårer på scenen.

- Det er godt å være alene eller med jentene, og bare ta det inn. Jeg var på konsert på Røros. Det gikk kjempefint, men så begynte jeg å synge en låt som heter «För kärlekens skull». Den var Tor innmari glad i. Da begynte jeg å gråte. Jeg fortalte til koret som var der, at det var bedre å bare få det ut med en gang det kommer, forteller hun.

SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt.  Foto: NTB scanpix
SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

Andreassen husker godt første gang hun så Tor Andreassen, og artisten slår fast at kjærlighet ved første blikk eksisterer.

- Jeg tenkte at han der vil jeg ha som far til barna mine. Han var ikke helt edru, men han var veldig søt. Det var en fulltreffer, sier Andreassen til latter fra salen.

Styrke i åpenhet

Kun få uker etter at ektemannen døde sto artisten på scenen og holdt sommershow i Tønsberg, sammen med blant andre Bobbysocks-kollega Hanne Krogh.

På spørsmål fra Anne Lindmo om hvordan hun fant styrke til å gjennomføre det planlagte showet, svarer Andreassen at det er best å leve åpent.

- Jeg ser oppover og vil være positiv. Å gå på scenen for meg er medisin. Det er det som er min styrke. Også er jeg jo mor. Man skal vise både sine barn og publikum at man kan være et forbilde. Man må se oppover i lyset og ikke ned i mørket, sier Andreassen. Hun understreker også at støtten fra norske fans har vært viktig.

- I perioden etter at han døde kjente jeg en tsunami av kjærlighet fra hele Norge mot meg. Det går ikke an å beskrive hvor nydelig det var, sier sangeren rørt.

Fridde på Burger King

Ekteparet Tor og Elisabeth Andreassen var sammen i 24 år, og giftet seg i 1994. Frieriet fant sted på restauranten Burger King.

- Min mann fridde til meg på Burger King på Fornebu før han dro hjem til Hamburg, der han bodde den tiden. He he he... Romantisk, sa hun til Se og Hør i fjor.

De har to døtre, Anna (21) og Nora (19). I 2014 feiret paret 20 års bryllupsdag.

Tor Andreassen jobbet tidligere i matvarebransjen, men sluttet for å jobbe i Bettan AS. Han var også hjemme med barna i noen år da de var små.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

GODE VENNER: Tor og Elisabeth var ofte på premierer og rød løper sammen. Her har de tatt med seg Hanne Krogh på revyen «Sommerklubben» i Tønsberg i 2003.  Foto: Foto: NTB scanpix
GODE VENNER: Tor og Elisabeth var ofte på premierer og rød løper sammen. Her har de tatt med seg Hanne Krogh på revyen «Sommerklubben» i Tønsberg i 2003. Foto: Foto: NTB scanpix Vis mer

Da Dagbladet møtte Tor og Bettan på sommerhytta på Brønnøya i 2013, tøyset artisten med at ektemannen skulle begynne å kjøre limousin.

Paret snakket også om kjærligheten til de har for hverandre (krever innlogg).

- Kjærligheten er som en fugl som er ute og flyr litt, og så kommer den tilbake. Det er viktig med humor, ros og mye kjærlighet, sa hun den gang.

De var også kjent for å tulle med hverandre. Under intervjuet vendte Bettan seg mot ektemannen og spurte ektemaken;

- Du får litt ros også av din kone?

- Jada, og kjeft når jeg fortjener det. Ser forresten at Beyoncé kommer til Oslo. Kanskje hun trenger en limosjåfør?, sa Tor i intervjuet.

Saken ble først publisert på Dagbladet.no

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer