Elisabeth Andreassen mistet moren:

Bettan er i sorg igjen

Den folkekjære artisten mistet begge foreldrene med få måneders mellomrom.

MISTET FORELDRENE: I løpet av det siste halvåret har både moren og faren til Elisabeth Andreassen gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør
MISTET FORELDRENE: I løpet av det siste halvåret har både moren og faren til Elisabeth Andreassen gått bort. Foto: Andreas Fadum/ Se og Hør Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Se og Hør): På kort tid har sanger Elisabeth Andreassen (59) mistet begge foreldrene sine.

Den folkekjære artistens mor, Ingrid Andreasson, har gått bort etter lang tids sykeleie.

«Kjære mor. Nå får du møte far og din store kjærlighet igjen. Du var så elsket av alle og savnet blir enormt», skriver Andreassen selv på Facebook til sine mange venner og følgere.

Tok vare på moren i sorgen

Faren Jarle gikk bort i august i fjor, og det var et hardt slag for hele familien. Ikke minst for moren Ingrid som var igjen hjemme i Göteborg. «Bettan» reiste så ofte hun kunne for å treffe sin sykeplagede mor den siste tiden.

- Jeg besøker henne så ofte jeg kan. Det er bare tre timers kjøretur, og så snart jeg har muligheten setter jeg meg i bilen og kjører ned, fortalte hun til Se og Hør kort tid etter farens bortgang.

Kjærlighetshistorien mellom foreldrene er som hentet ut fra en roman. De vokste opp som naboer på Sykkylven på Sunnmøre. De var barndomsvenner og rømte til skogs sammen allerede før de begynte på skolen.

Etter hvert ble de kjærester og ektefeller. På 50-tallet fikk faren Jarle jobb på Volvo-fabrikken utenfor Göteborg, og både Elisabeth og broren Jan er født i den svenske storbyen.

Tidligere har Elisabeth Andreassen snakket varmt om støtten de to søsknene fikk fra foreldrene sine:

- Mor og far støttet alltid de valgene broren min og jeg tok. Ikke minst da vi valgte musikken. Det ga oss en helt fantastisk oppvekst, og ofret alt for at vi skulle ha det bra. Da vi var små flyttet familien fra Göteborg til skjærgården utenfor byen for at vi skulle få vokse opp i nærheten av hav og natur. Jeg er så utrolig takknemlig for det, har «Bettan» tidligere uttalt til Se og Hør.

Mistet ektemannen

Farens bortgang i august i fjor, kom kun et drøyt år etter at Elisabeth Andreassen mistet sin kjære ektemann på tragisk vis.

I juni 2016 fikk Tor Andreassen et hjerteinfarkt mens han og «Bettan» var sammen på familiens hytte på Brønnøya. Livet til Tor stod ikke til å redde, og han gikk brått bort, bare 64 år gammel.

Tirsdag 21. juni det året tok den folkekjære artisten og døtrene Anna og Nora sitt siste farvel med sin ektemann og far, da Tor Andreassen ble bisatt fra Ullern kirke i Oslo.

Under bisettelsen holdt «Bettan» en gripende tale som rørte de oppmøtte til tårer:

- Du var verdens beste ektemann. Du var verdens beste venn. Vi hadde et svært bra liv. Vi hadde det så fint sammen og hadde ingen usannheter. Vi hadde det moro og serverte hverandre alltid kaffe. Han var den perfekte mann og far, sa hun blant annet i minnetalen.

Elisabeth Andreassen snakker om ektemannens bortgang hos «Lindmo» på NRK1. Vis mer

I et intervju med Expressen i fjor sommer, fortalte artisten at hun tenker på tapet av ektemannen hele tiden. Imidlertid har hun fortsatt å opptre, og hun har uttalt at hun finner styrke og trøst i det å stå på scenen.

- Jeg har funnet en hverdag som føles bra for meg. Jeg har det ganske bra, jeg og mine døtre. Vi har bestemt oss for å gå videre og prate åpent om det. (...) Jeg er glad for at jeg har mitt yrke, min sang og min musikk. Det har vært min trøst. Musikken har vært min terapi, sa hun til Expressen i fjor.

LES OGSÅ: Bettan sang for sin døde ektemann

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer