Elisabeth «Bettan» Andreassen:

«Bettan» åpner opp om tapet av ektemannen ett år senere: - Jeg tenker på det hele tiden

Mandag kveld står hun på scenen i Sverige.

KJEMPER VIDERE: Elisabeth «Bettan» Andreassen (59) er tydelig på at tida etter ektemannens bortgang har vært tøff. Likevel velger hun å se framover. FOTO: MORTEN RAKKE
KJEMPER VIDERE: Elisabeth «Bettan» Andreassen (59) er tydelig på at tida etter ektemannens bortgang har vært tøff. Likevel velger hun å se framover. FOTO: MORTEN RAKKE Vis mer
Publisert

(Seoghør.no): 13. juni i fjor mistet Elisabeth «Bettan» Andreassen (59) ektemannen Tor Andreassen, som døde brått av et hjerteinfarkt.

En uke seinere ble han bisatt i en fullsatt Ullern kirke i Oslo. Der talte en sterkt preget «Bettan» om savnet etter ektemannen.

Nå, i overkant av ett år senere, åpner artisten opp om tapet, og om hvordan det er å leve med sorgen.

- Jeg tenker på det hele tiden, sier «Bettan» i et intervju med Expressen.

59-åringen er i Sverige i forbindelse med innspilling av TV-programmet «Lotta på Liseberg», hvor hun skal opptre mandag kveld.

SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I fjor sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix
SAMMEN I 24 ÅR: Tor og Elisabeth var sammen i 24 år. Her fotografert sammen i 2000. I fjor sommer døde Tor brått av et hjerteinfarkt. Foto: NTB scanpix Vis mer

- Min trøst

Andreassen har tidligere vært åpen om at det å stå på scenen tidvis har vært en emosjonell affære, spesielt etter ektemannens bortgang.

Selv om sorgen har krevd mye av henne, forteller artisten at hun på tross av den tunge tida har valgt å kjempe videre.

- Jeg har funnet en hverdag som føles bra for meg. Jeg har det ganske bra, jeg og mine døtre. Vi har bestemt oss for å gå videre og prate åpent om det. (...) Jeg er glad for at jeg har mitt yrke, min sang og min musikk. Det har vært min trøst. Musikken har vært min terapi, sier hun til avisa.

TO DØTRE: Elisabeth Andreassen sammen med sine døtre Anna og Nora.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
TO DØTRE: Elisabeth Andreassen sammen med sine døtre Anna og Nora. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix Vis mer

På spørsmål om hvorvidt «Bettan» har søkt profesjonell hjelp i form av en terapaut eller lignende, svarer hun:

- Nei, jeg har klart meg selv. Jeg er ganske sterk. Nå har jeg hatt nytte av den styrken jeg har hatt hele livet mitt. Jeg er sikker på hvem jeg er.

- Tsunami av kjærlighet

Kun få uker etter at ektemannen døde sto artisten på scenen og holdt sommershow i Tønsberg, sammen med blant andre Bobbysocks-kollega Hanne Krogh.

Da 59-åringen gjestet Anne Lindmo i oktober i fjor, fortalte «Bettan» om hvordan hun fant styrke til å gjennomføre det planlagte showet.

- Jeg ser oppover og vil være positiv. Å gå på scenen for meg er medisin. Det er det som er min styrke. Også er jeg jo mor. Man skal vise både sine barn og publikum at man kan være et forbilde. Man må se oppover i lyset og ikke ned i mørket, sa Andreassen. Hun understreket også at støtten fra norske fans har vært viktig.

- I perioden etter at han døde kjente jeg en tsunami av kjærlighet fra hele Norge mot meg. Det går ikke an å beskrive hvor nydelig det var.

Tor og Elisabeth Andreassen var sammen i 24 år, og giftet seg i 1994. De har to døtre, Anna (22) og Nora (20). I 2014 feiret paret 20 års bryllupsdag.

I helgen kunne Elisabet glede seg over gode tilbakemeldinger på sitt nye sommershow «Bettan, sommer, Evert Taube og andre menns viser» i Sandefjord.

Fra første øyeblikk har hun publikum i sin hule hånd og holder godt tak gjennom både sanger og historier, skriver Sandefjords Blad.

Andreassens show arrangeres av Aller, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: Dorthe Skappel blir bestemor for tredje gang

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer