Bettan: - I år blir julen veldig spesiell

Elisabeth Andreassen gleder seg til å legge ut på juleturné, men forbereder seg også på sin første jul uten ektemannen Tor.

Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Fra slutten av november står Elisabeth Andreassen (58), Øivind Blunck (65), Tor Endresen (57) og hans datter Anne-Sophie (26) på scenen for å spre julestemning til det norske folk.

Juleshowet deres, «Julestemning på et Blunck, Bettan & Endresen», har premiere på Drammens teater 23. november før hele 24 konserter følger - inkludert finaleshowet på Folketeateret i Oslo tre dager før julaften.

Seoghør.no møtte firkløveret da de promoterte årets største juleshow med en tur på en «juletrikk» gjennom Oslos gater. Et par måneder før premieren er de fire artistene godt i gang med prøver og forberedelser til juleshowet.

- Vi har jo utviklet vår egen sound, og Øivind er jo en fantastisk tenor og sanger, og Fridtjof (Bluncks «alias», journ.anm.) synger jo òg, så han vil jo også bidra med ting, røper Endresen.

FORBEREDER SEG PÅ SIN FØRSTE JUL UTEN EKTEMANNEN: Elisabeth Andreassen sier hun er forberedt på at det vil bli spesielt å feire jul uten ektemannen Tor for første gang, etter at han gikk bort tidligere i år. Foto: Se og Hør
FORBEREDER SEG PÅ SIN FØRSTE JUL UTEN EKTEMANNEN: Elisabeth Andreassen sier hun er forberedt på at det vil bli spesielt å feire jul uten ektemannen Tor for første gang, etter at han gikk bort tidligere i år. Foto: Se og Hør Vis mer

Se video med «Fridtjof» og de andre artistene øverst i saken!

- Man får et eget språk

At mopedoriginalen fra Ytre Enebakk også blir en del av showet, bidrar naturlig nok til at det blir humor så vel som høytidsstemning på juleturnéens utvalgte kulturhus og teatre.

- Fridtjof synger, og så blir det litt små julemorsomheter. Kanskje en liten historie her og der, det må vi ha med. Så det drodler vi om nå. Det skal være litt snakk om julemat og hva vi nordmenn driver med i jula, så vi kan le litt av oss sjøl, føyer Blunck til.

Dette er første gang alle de fire artistene legger ut på turné sammen, men «Bettan» og Tor Endresen har turnert sammen tidligere.

Bettan forteller at når man reiser landet rundt og opptrer, er det bare turnéen som eksisterer.

- Man får et eget språk, og man duller og tuller og tøyser, og så er det fullt alvor på kvelden når man kjører på med showet. Og så er det deilig å være på turné og ikke tenke på noe annet. Man konsentrerer seg bare om dette! understreker Andreassen.

SPILLER OPP: Elisabeth Andreassen gleder seg til å spille sammen med blant andre Tor Endresen på juleturnéen. Foto: Se og Hør
SPILLER OPP: Elisabeth Andreassen gleder seg til å spille sammen med blant andre Tor Endresen på juleturnéen. Foto: Se og Hør Vis mer


- Julen blir veldig spesiell

Elisabeth Andreassen har vært gjennom en svært tung sommer, etter at ektemannen Tor Andreassen døde brått i starten av juni.

Den populære artistens kjære ektefelle gjennom over 20 år gikk bort etter å ha fått et hjerteinfarkt på hytta, bare 64 år gammel.

Bettan, som fikk døtrene Anna (21) og Nora (19) med Tor, sier til Seoghør.no at årets julefeiring langt ifra blir som den pleier.

- Jeg synes hele desember er fin. Det er en sånn forventning for meg, med julen. Men i år blir det veldig spesielt, da. Det blir jo ikke helt som alle andre juler, sier hun mens de tre artistkollegene står trøstende rundt henne.

- Men hvis jeg snakker om før da, min barndoms jul, så var stemningen og forventningen det jeg syntes var spennende og fint. Gleden og längtan frem til jul, legger hun til.

Blunck feiret med Bettan og ektemannen

Bettan og Tor møttes første gang i 1992, etter at de ble spleiset av Tors storesøster Lollo Schanke, hennes datter Benedicte og niesen Guri Schanke (54).

Juleturne med Elisabeth Andreassen, Øyvind Blunck,Tor Endresen og datteren Anne Sophie.
Juleturne med Elisabeth Andreassen, Øyvind Blunck,Tor Endresen og datteren Anne Sophie. Vis mer

- Det var fulltreff. Jeg visste med en gang at dette var mannen jeg ville gifte meg med, har Elisabeth Andreassen tidligere sagt til Se og Hør.

Som kjent var Øivind Blunck tidligere gift med Guri Schanke, men ekteskapet tok slutt etter over 15 år i 2008. De to profilerte artistene har bevart et svært godt forhold i etterkant, og i januar 2013 sa Blunck til Se og Hør at de hadde vært i juleselskap hos hverandre.

Og det er ikke bare Blunck og Schanke som tilbringer julen sammen. Overfor Seoghør.no røper Øivind og Bettan at deres felles julefeiring i fjor ble av det svært minneverdige slaget.

- Vi pleier faktisk å feire jul sammen, vi er begge to «inngift» i en meget hyggelig familie. Så sist jul nå, i fjor, var vi 28 stykker! Det var en fantastisk hyggelig jul! minnes Bettan.

- Samler så mange som mulig

Det var en hytte på Hafjell med ti soverom som for anledningen huset storfamilien, forklarer Øivind Blunck.

Den vellykkede julefeiringen i 2015 fikk imidlertid en uheldig avslutning for hans del:

- Alt som stod igjen da alle var dratt, det var meg. For bilen starta ikke! Så jeg pådro meg en lettere lungebetennelse oppå der, og det kosta meg vel 25 000 å få retta opp elektronikken. Så de har jeg tenkt å tjene inn på denne juleturnéen i hvert fall, spøker han videre.

GODE VENNER: Tor og Elisabeth Andreassen sammen med Tor Endresen i 2004. Foto: Aller Media NO
GODE VENNER: Tor og Elisabeth Andreassen sammen med Tor Endresen i 2004. Foto: Aller Media NO Vis mer

Også Tor og Anne-Sophie Endresen kan fortelle at det å samles i julen er en viktig tradisjon i familien deres:

- Det er sånn at vi pleier å være så mange som mulig i familien samlet, i en leilighet eller hvor som helst. Og litt utpå kvelden så er det alltid dans, sier Tor Endresen.

- Vi skal alltid være for mange! legger Anne-Sophie til med ettertrykk.

Du kan se hele turnéoversikten og kjøpe billetter til «Julestemning på et Blunck, Bettan & Endresen» her. Juleturnéen arrangeres av Aller Juleshow, et selskap i Aller Media, som også eier Seoghør.no.

LES OGSÅ: - Vi venter oss roser hver fredag

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer