MÅTTE BETALE: Robbie Williams måtte ut med rundt 15 millioner kroner da han bestemte seg for å forlate boybandet Take That og satse på sin egen solokarriere. Foto: Stella Pictures
MÅTTE BETALE: Robbie Williams måtte ut med rundt 15 millioner kroner da han bestemte seg for å forlate boybandet Take That og satse på sin egen solokarriere. Foto: Stella PicturesVis mer

Betalte millioner for å slippe unna

- Som 20-åring hadde jeg gjeld på over fem millioner kroner, forteller Robbie Williams.

SEOGHØR.NO: I første halvdel av 1990-tallet var boybandet Take That på toppen av sin karriere. Men i 1995 bestemte Robbie Williams (39) seg for å forlate gruppen. For å kunne satse på en solokarriere måtte Williams, ifølge Female First, betale 15 millioner kroner for å bryte sin egen kontrakt.

- Av grunner som jeg ikke kan gå inn på, ettersom det er noen mennesker som liker å saksøke meg, så var det viktig for meg å komme meg ut av kontrakten og vekk fra plateselskapet, sier Williams i et intervju med BBC.

Williams tjente rundt 10 millioner kroner med Take That. Kontraktsbruddet gjorde at han satt igjen med en stor gjeld etter popeventyret.

- Som 20-åring forlot jeg gruppen med en gjeld på mer enn fem millioner kroner, forteller Williams i intervjuet.

SUPERSTJERNER: Take That var en av verdens mest populære grupper på 90-tallet. Bildet er tatt i 1993. Med klokka fra venstre øverst: Jason Orange, Howard Donald, Gary Barlow, Mark Owen og Robbie Williams. Foto: All Over Press
SUPERSTJERNER: Take That var en av verdens mest populære grupper på 90-tallet. Bildet er tatt i 1993. Med klokka fra venstre øverst: Jason Orange, Howard Donald, Gary Barlow, Mark Owen og Robbie Williams. Foto: All Over Press Vis mer

Robbie husker godt den kvelden for nesten 20 år siden da han fortalte de andre bandmedlemmene at han ville forlate gruppen.

- Jeg sa til guttene at «Dette er min siste turné». Jeg gikk tilbake til hotellet og drakk med full. Sto opp neste dag og fortsatte å drikke. Jeg var ikke i bra form, fortsetter Williams.

Bandkollegaen Jason Orange (43) insisterte på at Robbie skulle ha forlatt gruppen tidligere for å ha gitt de resterende bandmedlemmene en mulighet til å vise at de fremdeles kunne samarbeide som gruppe.

Etter at Robbie forlot bandet fortsatte de andre den pågående turneen. Åtte måneder senere, i februar 1996 ble gruppen oppløst.

I 2005 ble bandet gjenforent, men uten Robbie Williams. Fem år senere var Williams derimot tilbake og gruppen ga ut albumet «Progress».

LES OGSÅ:    - Jeg skal kjøpe narkotika til datteren min