Betalte for taushet rundt Whitneys hemmelighet

Ville beskytte hemmelighetene rundt datterens romantiske forhold.

BLE UTPRESSET: Whitney Houston skal ha blitt utpresset for over 1,6 millioner kroner av en ukjent kvinne. Foto: All Over
BLE UTPRESSET: Whitney Houston skal ha blitt utpresset for over 1,6 millioner kroner av en ukjent kvinne. Foto: All Over Vis mer
SEOGHØR.NO: For litt over ett år siden døde popdronningen Whitney Houston. Hun var da 48 år og ble funnet i badekaret på rommet sitt på Beverly Hilton Hotel. Dødsårsaken ble slått fast å være drukning som følge av en overdose.

Det var en dårlig skjult hemmelighet at stjernen slet med narkotikaproblemer store deler av sitt voksne liv.

Mange har gitt Whitneys eks-mann, artisten Bobby Brown (43) skylden for dette. Han er mannen som er blitt anklaget for å føre artisten inn i den negative spiralen som til slutt tok livet av henne.

Nå har nye rapporter blitt gravd opp rundt sangerinnes noe utsvevende liv. Whitney Houston ble utpresset.

Nye dokumenter frigjort av FBI viser at den verdensberømte sangerinnens far kjøpte en kvinnes taushet for å hemmeligholde intime detaljer rundt Houstons romantiske forhold. FBI skal i løpet av Houstens karriere ha samlet sammen 128 sider på artisten.

Materialet viser at sangeren mottok dødstrusler i årene mellom 1988 og 1999. En gal beundrer sendte hele 70 brev på under 17 måneder. Alikevel er det dokumentene som gjelder utpressningen som vekker størst oppmerksomhet.

Brevet ble sendt til Whitneys firma Nippy Inc i New Jersey. Avsenderen var en kvinne som krevet 640 000 kroner. Om sangeren ikke betalte inn summen, skulle kvinnen avsløre de intime detaljene.

I et annet brev har summen økt til mer en 1,6 millioner kroner. I det nye brevet skriver kvinnen at hun sitter på fakta rundt artistens kjærlighetsliv og er forberedt på å gi informasjonen til avisene. Etter materiale å dømme skal Whitney har sett på avsenderen som en nær venn og diskutert personlige saker med henne.

Utpressningen nådde aldri rettsalen. Materialet viser derimot at Whitneys far, John Houston, betalte kvinnen en ukjent sum penger i bytte mot taushetsplikt.

I perioden da Houston var på sitt mest populære ble det spekulert i om hun hadde et forhold til sin daværende assistent Robyn Crawford. Det ble alltid benektet av Whitneys talsmenn, som kalte Crawford for sangerens beste venn.

I boken «Remembering Whitney», som ble sluppet i slutten av januar, var Houstons mor, Cissy, innom emnet.

- Jeg ville ikke ha Robyn i nærheten av datteren min. Senere fikk jeg viste at Robyn var homosexuell. Det hadde derimot ingenting med å gjøre hvorfor jeg ikke likte henne.

LES OGSÅ:   - De to hadde et hemmelig forhold