- DET ALLER VIKTIGSTE ER HELSEN: - Jeg tenker på det hele tiden. Hvordan det kunne gått om vi ikke hadde fått hjelp så raskt. Livet er så utrolig skjørt, sier Karita Bekkemellem til VG. Foto: SCANPIX
- DET ALLER VIKTIGSTE ER HELSEN: - Jeg tenker på det hele tiden. Hvordan det kunne gått om vi ikke hadde fått hjelp så raskt. Livet er så utrolig skjørt, sier Karita Bekkemellem til VG. Foto: SCANPIXVis mer

Betalte for kreftundersøkelse selv

- Jeg tenker hele tiden på hvordan det kunne ha gått hvis vi ikke hadde fått hjelp så raskt, sier Karita Bekkemellem.

SEHER.NO:  Den tidligere statsråden og stortingspolikeren Karita Bekkemellem (45) fikk et stort sjokk da ektemannen Stein Røsberg i fjor ble rammet av kreft i tykktarmen.

I dagens VG avslører ekteparet at de valgte å betale selv for kreftundersøkelsen etter at Røsberg hadde fått store smerter.

Grunnen var at de ikke ville vente de seks ukene de fikk beskjed om det ville ta før de kunne komme på en på et offentlig sykehus.

- Jeg fryktet at det var noe alvorlig og følte at dette var tid jeg ikke hadde. Jeg ringte og fikk beskjed om at hvis jeg betalte selv, kunne jeg komme dagen etterpå, sier Røsberg til VG.

Ifølge Røsberg - som i dag er kreftfri, men fortsatt sykemeldt - viste undersøkelsen at det hastet, fordi kreften var i ferd med å spre seg.

Karita Bekkemellem - som giftet seg med Røsberg i 2007 - er kritisk til at pasienter må vente i flere uker før de blir tilbudt kreftundersøkelse.

- Jeg tenker på det hele tiden. Hvordan det kunne ha gått om vi ikke hadde fått hjelp så raskt. Livet er så utrolig skjørt, sier hun til VG.

Bli fan av Seher.no på Facebook her.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Låste kjeven for å slanke seg