TRAVLE DAGER: Vebjørn Sand opplever stor suksess i New York. Foto: Tor Lindseth, Se og Hør
TRAVLE DAGER: Vebjørn Sand opplever stor suksess i New York. Foto: Tor Lindseth, Se og HørVis mer

Betalte 3,4 millioner for Vebjørn-bilder

Billedkunstneren Vebjørn Sand har suksess i USA – og har fått anerkjennelse i et svært eksklusivt selskap.

SEOGHØR.NO: Vebjørn Sand (49) er i disse dager representert og engasjert i forbindelse med den nyåpnede utstillingen «A Life Journey» i Connecticut, USA.

STOLT: – Bildet av Josef Schultz vil jeg kanskje karakterisere som det fineste jeg har gjort, sier Vebjørn, her sammen med den verdenskjente kunstsamleren Raymond Learsy (t.v.), som har kjøpt dette bildet – og to andre av Vebjørn. Foto: Pontus Höök
STOLT: – Bildet av Josef Schultz vil jeg kanskje karakterisere som det fineste jeg har gjort, sier Vebjørn, her sammen med den verdenskjente kunstsamleren Raymond Learsy (t.v.), som har kjøpt dette bildet – og to andre av Vebjørn. Foto: Pontus Höök Vis mer
STØTTE AV
FAMILIEN: Hele familien var til stede under åpningen av utstillingen i Connecticut, USA. Her er Vebjørn foran maleriet sitt, «Corpses I», sammen med tvillingbroren Aune (midten), Aunes sønn Andrey (t.v.), Marianne Aulie og Vebjørns nieser Alba og Lillemor. Foto: Pontus Höök
STØTTE AV FAMILIEN: Hele familien var til stede under åpningen av utstillingen i Connecticut, USA. Her er Vebjørn foran maleriet sitt, «Corpses I», sammen med tvillingbroren Aune (midten), Aunes sønn Andrey (t.v.), Marianne Aulie og Vebjørns nieser Alba og Lillemor. Foto: Pontus Höök Vis mer

– Denne utstillingen er helt klart den mest eksklusive og tyngste jeg har vært med i noen gang. Det er et høydepunkt for meg som maler. Og så er det stas å være i samme samling som mitt store forbilde Rubens, sier Vebjørn til Se og Hør.

Han fikk en real opptur da han solgte tre av sine største bilder til Raymond J. Learsy, en av verdens mest kjente kunstsamlere. Pris: 3,4 millioner kroner.

Det er maleriene «Corpses I», «Corpses II» og «The Story of Josef Schultz» den kjente kunstsamleren har gått til innkjøp av. Dette er bilder som er svært viktige for Vebjørn.

Saken fortsetter under bildet.


I vinter, da han hadde solgt to av bildene til Learsy, fortalte han til NRK at disse verkene var de fineste han noensinne hadde laget.

– Det er fantastisk at jeg har solgt disse bildene, samtidig som det er litt vemodig å splitte opp samlingen, fortalte Vebjørn Sand til NRK.

Video:


Han ser frem til å tilbringe sommeren i New York, hvor han skal arbeide med maleriene til sin neste utstilling, som åpner i Galleri Sand i New York til høsten.

De siste 15 årene har Vebjørn bodd i New York der han driver sitt eget galleri sammen med tvillingbroren Aune Sand (49) og kunstneren Marianne Aulie (43).

I Norge er Vebjørn også kjent for sine utendørsprosjekter, som utstillingen «Trollslottet», Leonardo-broen i Ås og Keplerstjernen på Gardermoen.

Tidligere i år hadde han sin største mønstring i Norge noensinne, med utstillingen «Individets valg» på Galleri Fineart i Oslo.LES OGSÅ: - Det er umulig å kopiere pappa