Besvimte da hun fødte tvillinger

Jeg syntes nok at det var veldig mye sparking der inne i magen fra bare to føtter, men det var likevel en stor overraskelse, sier Kari Simonsen om dagen da hun ble mor til to barn på en gang.

TVILLINGMAMMA: - Jeg besvimte – og da jeg våknet var det to av dem, forteller skuespiller Kari Simonsen i denne ukens Se og Hør. Foto: Andreas Fadum
TVILLINGMAMMA: - Jeg besvimte – og da jeg våknet var det to av dem, forteller skuespiller Kari Simonsen i denne ukens Se og Hør. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: Den folkekjære skuespilleren Kari Simonsen (77) vokste opp på Røa i Oslo, med to småsøstre og én storebror. Selv skulle hun bli mamma til fire barn.

For 47 år siden ble eldstemann Herman født, og bare to og et halvt år senere ble hun mamma på nytt - men overraskelsen var stor da det viste seg at den lille i magen ikke hadde vært der inne alene.

I et stort intervju i nyeste nummer av Se og Hør forteller hun om den overraskende dagen.

– Vi visste ikke at vi skulle få tvillinger, ingen prøver tydet på det. Jeg syntes nok at det var veldig mye sparking der inne i magen fra bare to føtter, men det var likevel en stor overraskelse.

- Jeg besvimte noen sekunder etter at førstemann kom ut, og da jeg våknet igjen var det to av dem, forteller Simonsen i et stort intervju som står på trykk i denne ukens Se og Hør.

DOBBELT LYKKE: Det var ikke før under fødselen for 45 år siden at Kari Simonsen og ektemannen Peder Wright Cappelen fikk beskjed om at de skulle bli foreldre til to små krabater. Foto: Privat
DOBBELT LYKKE: Det var ikke før under fødselen for 45 år siden at Kari Simonsen og ektemannen Peder Wright Cappelen fikk beskjed om at de skulle bli foreldre til to små krabater. Foto: Privat Vis mer

Mistet sitt første barn

Kort tid før hun ble gravid med Herman hadde Kari og ektemannen Peder Wright Cappelen opplevd å miste deres førstefødte barn, som ble født altfor tidlig. Den lille veide bare 700–800 gram og kunne ikke reddes.

FLOTT TRIO: Kari Simonsen er en av Norges mest anerkjente skuespillere. Her med to skuespillere av samme kaliber: Liv Ullmann (t.v.) og nå avdøde Wenche Foss (midten) under en premiere på Nationaltheatret i 2008.
Liv Ullmann, Wenche Foss og Kari Simonsen. Foto: Tore Skaar
FLOTT TRIO: Kari Simonsen er en av Norges mest anerkjente skuespillere. Her med to skuespillere av samme kaliber: Liv Ullmann (t.v.) og nå avdøde Wenche Foss (midten) under en premiere på Nationaltheatret i 2008. Liv Ullmann, Wenche Foss og Kari Simonsen. Foto: Tore Skaar Vis mer

Forteller barnebarna om døden

I SALG NÅ: Les hele intervjuet med Kari Simonsen, og se flere private bilder i Se og Hør som er i salg fra tirsdag!
I SALG NÅ: Les hele intervjuet med Kari Simonsen, og se flere private bilder i Se og Hør som er i salg fra tirsdag! Vis mer

Nåå nyter 77-åringen livet med sønnene Herman (47), Cornelius og Alexander (45), og hennes tre barnebarn. Til tross for at ektemannen gikk bort før barnebarna kom til verden, er hun nøye på å inkludere ham i deres liv:

- Det jeg savner mest er det dagligdagse. Den gode tryggheten. Han var liksom klippen. Jeg forteller mye om Peder til barnebarna. De synes det er veldig spennende. Og så lurer de fælt på hvordan det er å være død, sier hun til Se og Hør.

Peder Wright Cappelen, som var en norsk forfatter, dramatiker og forelegger, døde i 1992 bare 60 år gammel.

Fredag 5. juni fyller Kari Simonsen 78 år.

LES OGSÅ: - Glad jeg ikke har truffet en ny mann

 

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer