Bestilte grusomt drap på eks-kjæresten

Bruno Fernandes (34) var et keeper-håp i Brasil. En bestialsk handling forandret alt. Nå er keeperen løslatt og tilbake på fotballbanen.

TILBAKE PÅ BANEN: Bruno Fernandes har sittet fengslet i ni år etter han innrømmet å ha bestilt drapet på eksen, modell Eliza Samudio. Nå er han tilbake på fotballbanen. Foto: NTB scanpix
TILBAKE PÅ BANEN: Bruno Fernandes har sittet fengslet i ni år etter han innrømmet å ha bestilt drapet på eksen, modell Eliza Samudio. Nå er han tilbake på fotballbanen. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert

Denne uka kom nyheten om at Bruno Fernandes (34) er tilbake på fotballbanen.

Keeperen har fått godkjent en åpen soning, og har signert for 3. divisjonsklubben Pocos de Caldas i Brasil. Det skriver blant annet danske Ekstra Bladet.

Bestialsk drap

De siste ni åra har keeperen vært i fengsel. Han satt inne etter at han innrømmet å ha bestilt drapet på den tidligere modellkjæresten Eliza Samudio.

Drapet blir beskrevet som bestialsk.

I rettssaken i 2013 innrømmet Fernandes at han bestilte drapet på kvinnen, men 25-åringen ble drept av leiemordere.

I retten sa brasilianeren at en venn av ham betalte leiemordere. Ifølge dommen ble Samudio kvalt før hun ble matet til Brunos rotweilere.

For å bli kvitt liket kappet de opp modellen i små biter før de fôret henne til hundene. Målet var at alle sporene skulle forsvinne.

Fernandes ble dømt til 22 år og tre måneders fengsel for medvirkningen til drapet.

Åpen soning

Fernandes er ikke noen hvem som helst. Han var kaptein for den brasilianske storklubben Flamengo og var aktuell for spill i Brasils VM-tropp i 2014.

Fernandes, som også har spilt for Atlético Mineiro, var ønsket av den europeiske storklubben AC Milan da drapssaken sprakk.

Det var i sommer at keeperen ble løslatt fra fengsel. TV-bildene viste at han ble hastet inn i en bil da han forlot Varginha-fengslet i Minas Gerais.

KEEPER IGJEN: Bruno Fernandes er glad for å være tilbake som keeper igjen. Her på banen for sitt nye lag, Pocos de Caldas, under en treningskamp mot Independente de Juruaia i Brasil forrige uke. Foto: AFP/ NTB scanpix
KEEPER IGJEN: Bruno Fernandes er glad for å være tilbake som keeper igjen. Her på banen for sitt nye lag, Pocos de Caldas, under en treningskamp mot Independente de Juruaia i Brasil forrige uke. Foto: AFP/ NTB scanpix Vis mer

Reglene til keeperen nå er ganske enkle. Vær hjemme mellom åtte på kvelden og seks på morgenen.

Fernandes skrev under for klubben i august, men det er først nå at han har fått tillatelsen til å spille. Daily Record skriver at keeperen fikk en varm velkomst da han entret banen for å spille en treningskamp for første gang siden 2010.

«SERIAL»: I 1999 ble Hae Min Lee drept. Kjæresten hennes, Adnan Syed, ble dømt for drapet. Podcasten «Serial» har sådd tvil hos mange om det faktisk var Syed som utførte drapet, selv om han ble dømt for det. Nå lanserer HBO en dokumentarserie om rettssaken mot Syed. Video: HBO Vis mer

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: Coleen Rooney med sjokkanklager

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer