KEMER: Masse sol og god plass i Tyrkia.
KEMER: Masse sol og god plass i Tyrkia.Vis mer

Bestill sommerferien nå!

Hvis du ikke skal vente på restplasser, må du kaste deg rundt nå. Her er turoperatørenes anbefalinger!

SEOGHØR.NO: Sommerferien nærmer seg med stormskritt, og det begynner allerede å bli trangt om plassene. Så ikke vent for lenge før du bestiller!

- Sommersalget er godt i gang. For mange er sommerferien de viktigste ukene i året, og de vil gjerne være tidlig ute for å sikre seg plass på de beste hotellene. Men det er fremdeles ledige reiser for deg som ikke har bestilt ennå, sier Kirsti Irgens Ertsås hos Star Tour.

ANTALYA: En av nordmenns sommerfavoritter.
ANTALYA: En av nordmenns sommerfavoritter. Vis mer

- Flyene fylles opp, bekrefter Edna Olsen ved Tyrkiareiser. – Men med flyavganger fra til sammen 10 flyplasser rundt om i Norge, er det fremdeles gode muligheter for å sikre seg en sommerferie i solfylte Tyrkia.

Ving anbefaler at du i alle fall bestiller før påske, om du ønsker å velge mellom flere reisemål og finne hotell som er tilpasset ditt behov.

- Men det er fortsatt gode muligheter til å finne seg en reise i juli, sier Sophie Frisholm ved Ving.

Vanskeligere å få fri

Det har alltid vært mange som vil reise til syden i fellesferien. Men i år kan pågangen av solhungrige norske turister bli enda større i denne perioden.

- I Bergen og Oslo har det blitt vanskeligere å få fri utenom skoleferiene, og det har et potensiale til å påvirke sommerferien. Derfor kan det være veldig smart å bestille reisen sin nå i god tid før ferien for å sikre seg de beste plassene, sier Linn Larsen hos Ticket.

SYKKELSTAS: På Mallorca kan du sykle rundt langs strandkanten.
SYKKELSTAS: På Mallorca kan du sykle rundt langs strandkanten. Vis mer

Mest populært hos Ving i år er foreløpig Mallorca, Tyrkia, Rhodos, Kreta og Kypros.Hos Star Tour er Kreta, Mallorca og Rhodos mest populært, mens Ticket melder om at folk vil til Mallorca, Antalya og Chania.

Ifølge Tyrkiareiser er det Alanya, Side og Kemer som er på topp blant deres reisende, mens Restplass har Tyrkia, Malta, Hellas og Spania med spesielt Mallorca på toppen.

Spår lavere priser

Har du mulighet til å vente og ta ting på sparket, kan dette bli året for de gode prisene på sommerferien.

- De store turoperatørene har over flere år bygget stor kapasitet på sommeren. Kombinert med mange seter på rutefly og lavprisfly, blir det i år en enorm kapasitet til syden. Det gjør noe med prisene. I år spår jeg derfor endel lavere priser enn de siste årene. Det er flotte muligheter for sommerferiekupp, sier Jason Eckhoff ved Restplass.no.

- Allerede nå kan du få en ukes tur i skoleferien for rundt 3200 kroner, forteller han.

Best for barnefamilier

Selv om du vet når du skal dra, er det ikke alltid lett å vite hvilket sted du skal velge. Derfor har vi latt turoperatørene komme med sine anbefalinger.

Edna, Tyrkiareiser: Side er et badeparadis med flotte sandstrender og blått hav så langt øyet kan se. Her tilbyr vi flere All Inclusive-hotell med basseng, vannsklier og aktiviteter. Kemer er en liten badeby med nærhet til alt – og her er Vikinghotellene en favoritt.

NAM: Det gode ferieliv innebærer god mat.
NAM: Det gode ferieliv innebærer god mat. Vis mer

Jason, Restplass.no: For barnefamilier er Kanariøyene å anbefale gjennom hele året.

Kjersti, Star Tour: Hellas er solsikkert, barnevennlig og har mange gode hotell. Et av de mest  populære familiehotellene våre her er Blue Village Atlantica Aegan Park på Rhodos, som får hele 9,2 av 10 mulige i score av våre kunder. Her er det Bamseklubb, aktivitetsbasseng, sjørøverskip, babybasseng og mulighet for all inclusive med lokalprodusert mat.  I Premium-delen av hotellanlegget finnes det egne familiesuiter med direkte utgang til bassenget.

Sophie, Ving: Mallorca, Tyrkia, Rhodos og Kreta er alle godt tilpasset barnefamilier. Men til sommeren har vi også nyheten Ibiza, som kan være et fint alternativ til de som vil oppleve en ny øy. Vi har stor tro på at de som velger Ibiza vil få en fantastisk ferie, men muligheter for dagsturer til naboøya Formentera.

Linn, Ticket: Konsepthotellene til charterarrangørene er veldig populært for våre kunder, og særlig Spania, Hellas og Tyrkia er gode reisemål for barnefamiliene. Gjerne på reiser med all inclusive, da man kan slappe litt mer og vet hva man får på ferien.

Best uten barn

NYT LIVET: Ibiza er mer enn bare party.
NYT LIVET: Ibiza er mer enn bare party. Vis mer

Hvis du ikke har små barn du skal reise sammen med, har du gjerne helt andre forventninger til feriestedet. Her er turoperatørenes anbefalinger for deg!

Linn, Ticket: Cruise i Middelhavet kan være en god anbefaling. Da har man cruiset som base, mens man får oppleve flere ulike fantastiske destinasjoner på en ukes tid.

Sophie, Ving: Våre nyheter Ibiza og Kroatia er fine steder for de som reiser uten barn. Ellers så er det veldig mange som trives på våre små greske perler. Etter en lengre periode med nedgang for den greske turistbransjen, er Hellas tilbake for fullt. Her får man mye valuta for pengene til sommeren. Veldig mange som skal reise uten barn til sommeren har valgt å bestille en ferie på vår hotellkjede Sunprime Hotels. Vi kan tilby 10 lekre hotell som er perfekt for deg som reiser uten barn, plassert på 8 ulike destinasjoner.  

Jason, Restplass: Gode steder er Ibiza, Thailand, Kypros, billige Bulgaria, samt reisemål som kombinerer strand, sol og byliv som Nice, Barcelona, Palma og Lisboa. Det er også veldig billig å reise til storbyer om sommeren, du kan få prisene ned til fra ca 1200 per person!

Kjersti, Star Tour: Jeg må slå et slag for Menorca, hvor jeg og samboeren hadde en veldig fin parferie i fjor. Det en grønn og vakker øy med over hundre små badeviker. Vi leide sykler og oppdaget øya fra sykkelsetet, og stoppet for å avkjøle oss i badeviker med turkist, klart vann. For de som virkelig vil slappe av, anbefaler jeg å velge et barnefritt Blue Couples-hotell. Her er det høy standard og garantert badeball- og barneskrålfritt.

Edna, Tyrkiareiser: Alanya er en livlig by for deg som ønsker sydende folkeliv i tillegg til sol og bad. I gågaten finnes restauranter, barer og fornøyelser som holder åpent i de sene nattetimer. Millionbyen Antalya er også et fantastisk feriested. Her får du i både pose og sekk - shopping og kultur i tillegg til sol og bad. Vi vil også anbefale Bodrum som et reisemål for de unge. Her er nattelivet hyperaktivt og det blir av mange kalt Tyrkias St. Tropez.    

 

LES OGSÅ: Stjernenes romantiske ferieparadis