«Skal vi danse»:

Bestevenner og konkurrenter: - Sinnssykt

Joakim Kleven og Anniken Jørgensen har vært nære venner i mange år. Nå danser de også mot hverandre.

BESTEVENNER: Joakim Kleven og Anniken Jørgensen konkurrerer mot hverandre i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/Dagbladet
BESTEVENNER: Joakim Kleven og Anniken Jørgensen konkurrerer mot hverandre i «Skal vi danse». Foto: Espen Solli/Dagbladet Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Lørdager på høsten er for mange synonymt med «Skal vi danse», og sesongens tredje program står på trappene. Forrige lørdag valgte influenser og sexolog Iselin Guttormsen (34) å trekke seg på grunn av brudd i ankelen.

Ingen deltakere har derfor ikke blitt sendt ut av programmet så langt, men etter sigende kommer årets første exit lørdag.

Youtuber Dennis Vareide (31), samfunnsdebatant Elin Ørjasæter (59) og influenser Anniken Jørgensen (25) har fått de laveste poengsummene og seerstemmene sammenlagt, og må gi jernet under kveldens sending for å komme seg videre i konkurransen.

- Helt sjukt

Influenser Joakim Kleven (28) har imponert stort i de to første sendingene og deler førsteplassen med TV 2-anker Simon Nitsche (29).

Det som det imidlertid ikke er noen tvil om er at både Jørgensen og Kleven kommer til å støtte hverandre hvert dansesteg av konkurransen.

Dette sier kjæresten til Santino, Evelina Moholt, om at han danser tett med andre lørdag etter lørdag i «Skal vi danse». Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

De har vært nære venner i en årrekke. Jørgensen var en av profilene i Aftenposten-serien «Sweatshop», hvor Kleven var regissør. De to har også begge vært med i TV 2-serien «Bloggerne».

De er begge svært glade for å være sammen i programmet.

- Det er helt sjukt. Å få dele denne opplevelsen med Joakim er veldig spesielt. Vi støtter hverandre så mye. Han er faktisk min største fan og heiagjeng, noe som er veldig deilig, uttalte Jørgensen til Dagbladet under premieren.

TRENING: Både Kleven og Jørgensen er i hardtrening. Her med sistnevntes dansepartner Santino Mirenna. Foto: Privat
TRENING: Både Kleven og Jørgensen er i hardtrening. Her med sistnevntes dansepartner Santino Mirenna. Foto: Privat Vis mer

Hun la ikke skjul på hvor imponert hun var av kompisen på parketten.

- Du kan bare glede deg, det er helt sjukt - helt rått!

- Kommer det til å bli noe rivalisering mellom dere i høst?

- Absolutt ikke, vi skal bare heie hverandre fram, sa hun.

- Frysninger

Også Kleven slår fast at de to kommer til å støtte hverandre hele veien, og håper de begge får oppleve så mye som mulig av «Skal vi danse» sammen.

- Jeg er så stolt av henne. Hun hadde en så nydelig dans i premieren. Hun er det vakreste mennesket som finnes på denne jordkloden. Hun var så elegant, og jeg satt med frysninger. Det var så fint. Jeg er så glad jeg kunne stå på tribunen og klappe med - å heie på en av mine aller beste venner. Det er helt sinnssykt å være med på det sammen, sier han.

SALSA: Anniken Jørgensen i freidig salsa forrige lørdag. Foto: Thomas Andersen / TV 2
SALSA: Anniken Jørgensen i freidig salsa forrige lørdag. Foto: Thomas Andersen / TV 2 Vis mer

Kleven sier at de to er motsetninger, men at de utfyller hverandre.

- Jeg er veldig der ute, hun mye mer rolig, så vi veier hverandre opp. Hun lar meg komme ned på jorda, og jeg hjelper henne med å dra på litt. Det er en klisjé å si at vi styrker hverandre, men det er sant. Vi har en så fin dynamikk og kjenner hverandre så godt, at vi kan se hvordan den andre har det med ett blikk, forklarer han.

28-åringen synes Jørgensen er blant årets beste dansere og spår at hun kommer langt.

- Hun kommer til å ha så sykt bra utvikling. Hadde vi ikke vært venner hadde jeg tenkt at hun var en hard konkurrent, sier han.

LES OGSÅ: Bryter tausheten om «Skal vi danse»-exiten

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer