GODE VENNER: Harald Christian Strand Nilsen (t.v.) og Tom Stiansen delte både sorger og gleder på landslaget i mange år. Foto: Tor Lindseth
GODE VENNER: Harald Christian Strand Nilsen (t.v.) og Tom Stiansen delte både sorger og gleder på landslaget i mange år. Foto: Tor LindsethVis mer

Bestevennen gjorde Tom Stiansen frisk

– Jeg var utrolig kvalm og svimmel, og klarte ikke stå opp av sengen eller stå på beina, sier den populære programlederen til Se og Hør.

SEOGHØR.NO: I helgen ledet Tom Stiansen (45) finalen i kjendisutgaven av «71° nord» med stø hånd, da Anders Jacobsen (31) stakk av med seieren. 

Den tidligere toppidrettsutøveren og verdensmesteren i slalåm hadde stålkontroll på programmet, men bak hans trygge smil bærer han på en tøff erfaring.

For to år siden ble Tom nemlig rammet av en mystisk sykdom.

– Jeg var utrolig kvalm og svimmel, og klarte ikke stå opp av sengen eller stå på beina. Jeg har aldri følt meg så dårlig før, og en liten stund trodde jeg at jeg hadde blitt alvorlig syk, forteller Tom i tirsdagens utgave av Se og Hør.

Ble frisk

LES MER: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese mer om det gode vennskapet mellom Tom Stiansen og Harald Christian Strand Nilsen.  Foto: Faksimile Se og Hør
LES MER: I tirsdagens utgave av Se og Hør kan du lese mer om det gode vennskapet mellom Tom Stiansen og Harald Christian Strand Nilsen. Foto: Faksimile Se og Hør Vis mer

– Når man er så dårlig, og begynner å lete på Internett etter hva det kan være, dukker det opp mye rart. Både kreft og svulster i hjernen var noe av det som kom opp da jeg søkte. Da ble jeg engstelig, sier han til ukebladet. 

Bestevenn og tidligere toppalpinist, Harald Christian Strand Nilsen (44), ble redningen for Tom.

Harald driver kiropraktorklinikken «60 grader nord» på Dokka, og har hjulpet Stiansen flere ganger tidligere.

– Da Tom ringte og fortalte hvordan han hadde det, skjønte jeg med engang hva det var. Det var klare symptomer på krystallsyken. Jeg har hjulpet flere med dette, og med et par enkle grep gjorde jeg ham frisk som en fisk, forteller Strand Nilsen.

De to kompisene kjenner hverandre svært godt og har delt både rom og seng på alpinreiser verden rundt i mange år.

Skiheltene feiret «Finken»s 50-årsdag:

– Vi to har delt seng mer enn det vi har gjort med våre koner. Vi er bestekompiser og også forlovere til hverandre. Jeg er veldig glad for at Harald hjalp meg på beina igjen, sier Stiansen til Se og Hør. 

LYKKELIG GIFT: Tom giftet seg med Hanne for 16 år siden og de har to sønner sammen. Foto: NTB scanpix
LYKKELIG GIFT: Tom giftet seg med Hanne for 16 år siden og de har to sønner sammen. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Anders Jacobsen gir 200.000 kroner til UNICEF

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.