FRIER: Janne Grethe Hanssen bestemte seg for å fri til kjæresten i første episode av "Da damene dro". Hvordan det går får du se de neste ukene.  Foto: TV 2
FRIER: Janne Grethe Hanssen bestemte seg for å fri til kjæresten i første episode av "Da damene dro". Hvordan det går får du se de neste ukene. Foto: TV 2Vis mer

Bestemte seg for å fri på TV!

"Da damene dro"-deltager var lei av at mannen aldri tok initiativ.

Hva synes du om "Da damene dro"? Stem til høyre.

SEHER.NO: Tirsdag var det klart for premieren av TV 2s nye storsatsing "Da damene dro", der man gjennom åtte programmer vil følge innbyggerne på øya Husøy i Troms - når alle kvinner over 18 år blir sendt til Malta.

Og det skal vise seg at dramatikken langt fra uteblir i den nye reality-serien.

Allerede i det første programmet bestemmer en av deltagerne, Janne Grethe Hanssen (32), seg for å forberede et frieri til sin kjære, Steve Sand (29).

Og bryllupet vil hun at skal stå med én gang hun er hjemme fra den tidagers ferieturen. Utfordringen hennes blir å planlegge det uten at Steve eller andre får vite det.

- Han er så lite romantisk som det går an. Han kjøpte blomster til meg en gang, og da kom han hjem med en potteplante. Men han er kjempesnill og jeg er veldig glad i ham, sa Janne Grethe i første episode.

- Når han ikke frir, så må jo jeg gjøre det. Jeg vil ha det litt spesielt, sa hun.
LES OGSÅ: Første gang uten kona på 50 år

Dermed hadde 32-åringen altså bestemt seg for å ta det store skrittet. Samtidig innrømmer hun at hun nok ville bli nervøs når det store øyeblikket kom.

- Jeg bestemte meg for å fri til ham, for å få litt fortgang i ting, forteller Janne Grethe til Seher.no.

- Jeg tenkte at hvis jeg ikke gjør det - da kommer jeg til å angre som en hund! Derfor nevnte jeg det for kamerateamet - og det var selvfølgelig noe de tente på umiddelbart. Og det var også litt av greia, jeg hadde lyst til å gjøre noe som ingen andre gjør - og hva er vel bedre da enn å gjøre det foran et helt kamerateam?, sier hun. 

Om det blir ja på frieriet, og om det blir bryllup eller ei for Husøy-paret, som har vært kjærester siden sommeren 2003, det gjenstår å se.

Det som i hvert fall er sikkert, er at Janne Grethe koste seg sammen med sin da tre måneder gamle datter Ida - og en haug andre Husøy-kvinner, på ferie i Malta.

- Det var veldig morsomt, og godt å være på Syden-ferie. Men det var varmere der enn jeg trodde, og ettersom jeg hadde med den ene datteren min holdt vi oss for det meste i hotellområdet, forteller hun.

- Hvordan klarte mannen din seg hjemme da, tror du?

- Jeg tror ikke han hadde problemer etter jeg reiste, han er da en oppegående mann. Men han måtte nok foreta en del alternative løsninger. Han var blant annet og spiste hos onkelen sin og hos bestemor, som er 90 år og som holdt seg på øya.

Selv har Janne Grethe sett klipp fra den første episoden. Og da fant hun ut hva det første Steve gjorde da hun hadde reist til varmere strøk...

- Han handlet godteri med barna, og sa at "dette må dere ikke si til mamma". Jeg aner at det var en taktisk handling...

"Da damene dro" ser du på TV 2 tirsdager klokka 20.00.

Har du et kjendistips? Tips oss her, eller ring vår tipstelefon 93076767!

LES OGSÅ: - Dette var ikke en tabbe