Samuel Massie og Arne Ulvolden:

Bestefar tatt på sengen av Samuels avsløring

- Jeg er den eneste i verden som har fått en sånn attest, tror jeg.

BESTEVENNER: Den reiselystne oppdageren Samuel Massie har et helt spesielt forhold til sin bestefar. Se reaksjonene på de rørende hilsnene til hverandre. Video: Henning Lillegård/Linn-Christin Marthinussen / Redigering: Ørjan Ryland Vis mer
Publisert

At eventyrer Samuel Massie (25) og bestefar Arne Ulvolden (83) har et helt spesielt bånd, blir tydelig illustrert gjennom TV 2-serien «Samuel og bestefar».

Programmet har de siste ukene engasjert og berørt svært mange nordmenn, og i kveld vises den siste av i alt tre episoder.

Da Se og Hør møtte duoen, som sammen har reist verden rundt for å oppfylle Ulvoldens livslange drøm, fantes det ingen tvil om at reisen har knyttet dem tettere sammen.

LIVSLANG DRØM: Samuel Massie og bestefar Arne Ulvolden la ut på et siste, stort eventyr sammen. De kom hjem mange erfaringer rikere. Foto: Britt Embry / TV 2
LIVSLANG DRØM: Samuel Massie og bestefar Arne Ulvolden la ut på et siste, stort eventyr sammen. De kom hjem mange erfaringer rikere. Foto: Britt Embry / TV 2 Vis mer

- Lært mye

Det har blitt utvekslet utallige ord. Duoen er definitivt mange erfaringer rikere. Da de to fikk i oppgave å dele sine innerste tanker om hverandre, var det imidlertid visse ting som overrasket dem begge.

- Jeg er den eneste i verden som har fått en sånn attest, tror jeg, fortalte Arne Ulvolden etter å ha sett barnebarnets rørende hilsen.

  • Se videoen øverst i artikkelen.

For selv om nærmere 60 år skiller dem, er Massie og Ulvolden hverandres nærmeste venner. Gjennom tøffe stunder har bestefaren vært en av dem 25-åringen har kunnet lene seg på. Og i stunder der det å utfordre seg selv har føltes uoverkommelig, har Massie vært den som har trukket Ulvolden opp og fram.

- Jeg har lært så mye av ham. Vi er jo bestevenner, sier Ulvolden til Se og Hør, hvorpå Massie legger til:

- Jeg dro på tur for å lære og for å tilbringe tid med bestefar. Jeg føler meg veldig heldig som har innsett hvor viktig et slikt forhold som vi har, kan være, mens jeg enda har muligheten til å dyrke det. Dette var en reise hvor jeg ønsket å få mest mulig ut av et menneske som jeg vet ikke kommer til å leve i 50 år til.

Saken fortsetter under bildet.

TAKKNEMLIG: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden ønsker å få mest mulig ut av tiden de har sammen. Foto: Britt Embry / TV 2
TAKKNEMLIG: Samuel Massie og bestefaren Arne Ulvolden ønsker å få mest mulig ut av tiden de har sammen. Foto: Britt Embry / TV 2 Vis mer

For Ulvolden var tross alt over 80 år gammel da de to la verden for sine føtter. Han hadde hatt hjertetrøbbel, og fått konstatert kreft i venstre nyre.

For mange er det et ømfintlig tema, men for Massie og Ulvolden har døden vært naturlig - og ikke minst viktig - å prate om.

- Vi har snakket mye om døden sammen. Det var kanskje der vårt sterke forhold oppsto. Etter forliset i Antarktis fikk jeg et helt annet forhold til døden. Jeg hadde gått fra å være ung og udødelig til brått å bli veldig dødelig.

- Hvordan har det påvirket ditt liv i etterkant?

- Jeg fikk et annet forhold til livet og det å leve. At man ikke skal utsette ting for lenge. Jeg innså at bestefar ikke kommer til å leve for alltid - at de rundt meg ikke kommer til å være her for alltid.

Ulvolden forklarte forrige uke at han sitter igjen med en følelse av at turen ikke bare «har gitt ham flere leveår», men at den har også «gitt ham mer liv i åra». For dette er han evig takknemlig overfor barnebarnet.

- Hvilke drømmer har du for Samuel, og hvordan hans liv utfolder seg?

- Jeg håper at han fortsetter på den måten som han gjør nå, sier 83-åringen og smiler.

- Flytter til bestefar

Det er Massie selv som står for idé, utførelse og finansiering av turen. De siste ukene har 25-åringen også jobbet på spreng for å klippe ferdig programmet. Han legger ikke skjul på at pausen som nå venter er etterlengtet.

Nå går nemlig turen til bestefars hjem, ytterst i havgapet i Øygarden, utenfor Bergen.

- Når serien er levert, flytter jeg ut til bestefar. Jeg har ikke hatt en full natt søvn på noen måneder, så det blir det første jeg skal gjøre, sier han og smiler bredt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer