- Bestefar måtte flykte

Christian Ingebrigtsen dramatiske familiehistorie har gitt ham et sterkt forhold til dagens flyktningkrise.

ENGASJERT: Artist Christian Ingebrigtsen reagerer sterkt på TV-bildene av mennesker på flukt. Han var ikke i tvil da han ble spurt om å være med på en innsamlingsaksjon. Foto: Andreas Fadum
ENGASJERT: Artist Christian Ingebrigtsen reagerer sterkt på TV-bildene av mennesker på flukt. Han var ikke i tvil da han ble spurt om å være med på en innsamlingsaksjon. Foto: Andreas Fadum Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SEOGHØR.NO: – Vi kan ikke hjelpe alle, men det kan bety mye for de vi hjelper, sier A1-artisten Christian Ingebrigtsen (38).

Artisten reagerer sterkt på TV-bildene av mennesker på flukt. Bildene får ham til å tenke på sine egne besteforeldre, som reddet livet da de fikk hjelp til å flykte fra tyskerne i mai 1943.

– Mormor og morfar kom seg unna med nød og neppe, forteller Christian til Se og Hør.

Rømte til Sverige

En av besteforeldrenes venner jobbet i politiet. Han tipset dem om at de ikke burde dra hjem etter jobb.

- Tyskerne visste at de hadde skjult motstandsfolk på flukt, og at de var engasjert i illegalt arbeid. De skulle arresteres samme natt.

Saken fortsetter under bildet.

Godt tatt imot

Besteforeldrene Mary og Sverre Lindegård fortalte ofte om hvordan de ble tatt imot som flyktninger i Sverige. Og de var ikke de eneste i familien som søkte trygghet utenfor Norges grenser.

Også Christians oldefar, Frithjof Lindegård, rømte landet med sine nærmeste. Han var tungt involvert i motstandsarbeidet. Blant annet brukte han bilen sin til å kjøre flyktninger til grensen, og til å levere forsyninger til «gutta på skauen».

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer