<strong>SPESIELT BESØK:</strong> Statsminster Jens Stoltenberg inviterte norskamerikanerne på besøk til sitt kontor før terroren rammet. Fra venstre Mary Hakes, Justin Jorgensen, Britta Nordahl, Joshua Svare, Shanna Olson, Tom Torresdal, Lulie Newcombe, Matti Rowe og  Foto: TVNorge
SPESIELT BESØK: Statsminster Jens Stoltenberg inviterte norskamerikanerne på besøk til sitt kontor før terroren rammet. Fra venstre Mary Hakes, Justin Jorgensen, Britta Nordahl, Joshua Svare, Shanna Olson, Tom Torresdal, Lulie Newcombe, Matti Rowe og Foto: TVNorge Vis mer

Besøkte Jens før bomben smalt

Deltagerne i «Alt for Norge» besøkte Jens Stoltenberg på kontoret hans kort tid før bomben eksploderte. TVNorge måtte klippe om episoden etter tragedien 22. juli.

Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: I TVNorge-serien «Alt for Norge» konkurrerer norskamerikanere om å bli ekte nordmenn. Søndag skal deltagerne lære om norsk dugnadsånd, men møtet ble mer spesielt enn deltagerne trodde på forhånd.

I innslaget inviterer nemlig statsminister Jens Stoltenberg (52) norskamerikanerne til sitt kontor i regjeringskvartalet. Her svarer han på spørsmål om det særnorske begrepet dugnad.

Deltagere i sjokk. Episoden ble tatt opp i juni, kun få uker før den voldsomme bilbomben detonerte i regjeringskvartalet.

I dag er deltagerne i sjokk og sorg over at bygningen de besøkte ble totalskadd i terroraksjonen 22. juli.

- Jeg er fortsatt i sjokk over at et fredelig land som Norge ble angrepet. Det er vondt å tenke på at noen av de snille og omsorgsfulle menneskene som vi møtte under besøket kan ha blitt skadet i angrepet, forteller deltager Britta Nordahl til Se og Hør.

Husker blomsterhavet
Hjemme i California, er det spesielt ett bilde som har brent seg fast på netthinnen til 24-åringen: Blomsterhavet utenfor Oslo Domkirke.

- Jeg satt selv på samme trapp bare dager før 22. juli og tenkte på hvor fredelig jeg syntes Oslo var som by, fortsetter Britta. 

Joshua Svare (30) var hjemme i Seattle da han fikk nyheten om bomben. Han sammenligner sin reaksjon med den han fikk som amerikaner 11. september.

- Det var skremmende å se at den samme bygningen jeg besøkte, ble totalt ødelagt i et terrorangrep. Det er hjerteskjærende å se en slik tragedie ramme det norske folk, som er så omsorgsfulle og snille mot andre mennesker, sier han.

Har klippet bort bilder
Programleder Henriette Bruusgaard (29) var med deltagerne under besøket hos Stoltenberg. Hun forteller at amerikanerne var veldig stolte over å besøke statsministeren i regjeringskvartalet.

- I dag er det rart å tenke på at vi var der kort tid før bomben eksploderte. Som de fleste andre reagerte også jeg med sjokk og vanntro da terroren rammet 22. juli, sier Henriette Bruusgaard til Se og Hør.

Hun forteller at TVNorge har klippet litt om på episoden etter tragedien i regjeringskvartalet og på Utøya.

- Da vi begynte å jobbe med programmet i høst, var det viktig for oss å vise hensyn. Derfor har vi klippet bort en del eksteriørbilder av selve bygningen, og fokusert mer på samtalen mellom Jens og deltagerne, sier Bruusgaard.

«Alt for Norge» ser du på TVNorge søndager kl. 20.00. Se Seher.nos TV-guide her. 

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer