«Farmen kjendis» 2020:

Beskyldt for manipulering: - En fornærmelse

Stemningen på «Farmen kjendis» får seg en solid knekk når Per Sandberg blir beskyldt for å manipulere seg til storbonderollen.

FULL UENIGHET: Per Sandberg blir i tirsdagens episode av «Farmen kjendis» valgt til storbonde. Det får flere til å reagere. Foto: TV 2
FULL UENIGHET: Per Sandberg blir i tirsdagens episode av «Farmen kjendis» valgt til storbonde. Det får flere til å reagere. Foto: TV 2 Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den første uken i årets sesong av «Farmen kjendis» er over, og utad later det til at stemningen blant deltakerne er upåklagelig. I tirsdagens episode snur det imidlertid raskt da Per Sandberg (60) blir valgt som den kommende ukens storbonde av Stina Bakken (27), som måtte takke for seg på søndag.

Den tidligere FrP-politikeren blir blant annet beskyldt for å ha manipulert Bakken til å velge ham, spesielt etter at hun sier at «Per har vært som en far for meg».

Flere av deltakerne reagerer på dette, og mener at avgjørelsen kom som et sjokk på dem.

- En fornærmelse

Da Se og Hør møtte deltakerne før premieren av programmet, kunne Hege Bøkko (28) fortelle at hun, blant flere, ikke var klar over relasjonen mellom Sandberg og Bakken.

Ifølge skøyteløperen ble det derfor stilt spørsmål ved hvorvidt relasjonen utviklet seg for at Sandberg skulle bli storbonde.

RØYK UT: Det var melkespann som tilslutt avgjorde hvem som måtte forlate gården i «Farmen Kjendis». Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

Også oppfinner Erik Alfred Tesaker (40) var blant dem som uttrykte at han stusset over valget, og velger i tirsdagens episode å konfrontere Per Sandberg.

- Stina har vært sliten, og jeg føler du har manipulert henne for å bli storbonde. Jeg føler det, og jeg blir veldig skuffet, for jeg synes vi har hatt det så fint, sier Tesaker.

Overfor Se og Hør beskriver Sandberg beskyldningene mot ham som «bare svada».

- Det er først og fremst en fornærmelse mot Stina. Hva tror man om andre menneskers selvstendige valg når man fremmer slike påstander. Det fremkommer i forrige episode at trekløveret i storbondehuset så meg som en utfordrer, og det kommer mer, sier han.

Flere ganger blir det påpekt underveis at flere av deltakerne ikke var klar over at Sandberg hadde stilt opp for bloggeren. På spørsmål fra Se og Hør om på hvilken måte han var der for henne, svarer han følgende:

- Jeg støttet valget som Hege tok, Stina var den som bidro minst, etter Gunilla. Jeg ytret flere ganger min kritikk mot dem som ikke bidro, også Stina, svarer han, og fortsetter:

FØRSTE UT: Det blir et tårevått farvel når første deltager i «Farmen Kjendis» må forlate gården. Video: TV 2/ Rød Løper Vis mer

- Jeg var ikke «der for Stina», men hadde noen samtaler med henne når hun hadde det som verst på gården, hvor trøst og motivering var tema, slik jeg gjorde med andre deltakere. Kanskje Stina så min oppriktighet, enkelt og greit.

Skivebom

Sandberg blir som nevnt konfrontert foran alle deltakerne av Tesaker, og den tidligere politikeren påpeker at han foretrekker åpenhet. Samtidig legger han ikke skjul på at han er uenig i måten oppfinneren gikk fram på.

- Jeg foretrekker det langt bedre enn rykteflommer som får vokse ukritisk, men dette var en total skivebom av Erik Alfred. Saker som tas i plenum må ha en grad av fakta, ikke spekulasjoner, som det kommer flere av. Jeg tror Erik Alfred innså dette etter hvert, forklarer han.

- Hvilke tanker gjør du deg om hele situasjonen?

- Slike saker og påstander har jeg levd med som politiker i tiår, det er ikke noe problem. På «Farmen» ble det bare en bekreftelse på at folk er folk, og ikke forskjellig fra politikere. Jeg tror alltid at slike saker slår tilbake på dem som tar initiativet.

Ville rense lufta

Innspillingen av sesongen fant sted i fjor sommer. Den dag i dag er Tesaker fremdeles ikke sikker på om han tok det riktige valget da han valgte å konfrontere Sandberg foran alle deltakerne.

- Vi hadde hatt en fantastisk førsteuke og var blitt en kjempegjeng, men etter storbondevalget ble det veldig dårlig stemning og mye prat. Jeg fikk støtte på at dette burde vi ta opp, forklarer Tesaker til Se og Hør, og fortsetter:

BETATT: «Farmen Kjendis» er i gang igjen, og blant årets deltakere finner vi svenske Gunilla Persson. Hun finner tonen med flere av mennene. Reporter: Thea Hope. Video: TV 2/Rød Løper Vis mer

- Det er noe med det å ta opp ting med dem det gjelder, og dette var noe som gjaldt oss alle. Å ta det i plenum var et forsøk på å unngå skyggespill og ord mot ord. For å renske luften, få vekk grumset og starte på nytt.

- Du sier at han har manipulert Stina for å bli valgt. Hvorfor trodde du det?

- Det stemte så lite med inntrykket vi hadde. Tanken på at noen kunne ha manipulert Stina, som var syk og strevde der inne, gjorde meg først sjokkert og vantro, så trist og sint. Jeg og flere var sjokkert, og der og da mente jeg at Per burde forklare seg. I ettertid angret jeg på ordvalget, og hvordan jeg formulerte meg, innrømmer han.

- Angrer på ordvalget

Når Sandberg omsider forklarer seg og sier at han ikke har manipulert Bakken på noen måte, trekker Tesaker påstandene.

- Vi valgte å tro på ham, og la det bak oss. Jeg står for at jeg tok det opp, men angrer på ordvalget, og hvordan jeg formulerte meg.

På spørsmål om han angrer på at han tok det opp i det hele tatt, svarer oppfinneren at det fremdeles er noe han tenker på.

- Jeg grublet mye på dette resten av oppholdet og har fortsatt vondt i magen når jeg tenker på om det var rett å ta det opp. Jeg står for at man skal ta opp ting med den det gjelder og bli ferdig med det. I en gruppe på hyttetur er det helt naturlig i plenum, sier han, og legger til at ringvirkningene blir mye mer voldsomme på tv.

- Det blir en slags gapestokk. Dette var noe jeg grublet mye på utover oppholdet. Så om det var rett å ta dette opp på en tv-serie, er jeg veldig usikker på, fortsetter han.

Derfor valgte hun Sandberg

Stina Bakken selv, som slet med matinntaket under tiden på kjendisgården, forklarer at hun ikke ble manipulert på noen som helst måte av den tidligere FrP-politikeren.

- Grunnen til at jeg valgte Per er todelt. Han var virkelig der for meg, han så hvor mye jeg slet, og ga meg råd underveis. Samtidig så han hvem jeg egentlig var gjennom flere gode samtaler vi delte, sier hun til Se og Hør, og fortsetter:

AVSLØRER: «Farmen kjendis»-aktuelle Vidar Villa avslører at det blir litt drama også i årets sesong. Vis mer

- Jeg valgte ham også fordi jeg så første uken hvor mye han hadde lyst til å få være storbonde der. Jeg så også at det var veldig mye jobb for Hege, og ville ikke stresse Hanna-Martine med den oppgaven selv om hun kanskje hadde vært det naturlige valget for meg.

- Tok valget selv

Bakken påpeker riktignok at hun skjønner at enkelte kan stusse over at hun og Sandberg sto hverandre såpass nær etter den korte tiden, men viser til situasjoner hvor 60-åringen løftet henne opp.

- På tinget var Per den eneste som hadde noe særlig positivt å si om meg, og han var også den første som løftet meg opp etter at jeg hadde tapt tvekampen, sier hun.

Ifølge Bakken verken spurte eller hintet Sandberg om at hun måtte velge han.

- Dette var et valg jeg tok helt selv.

Underveis i episoden sier Sandberg at han ikke har noen «hard feelings» etter beskyldningene mot ham, men vil presisere at han ikke er på gården for å spille, men for å drive gården på best mulig måte.

Deltakerne bestemmer seg derfor for å gå videre og få tilbake den gode stemningen de i utgangspunktet hadde. Sandberg forteller nå at han absolutt klarte å gå videre fra den aktuelle situasjonen.

LES OGSÅ: Dette er deltakerne egentlig kjent for

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer