EN GOD KANDIDAT: - Vi plukker ut mennesker ut fra diverse søknader. Ut fra Linns søknad - og castingen - vurderte vi henne som en god kandidat, forteller pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus. Foto: TVNorge
EN GOD KANDIDAT: - Vi plukker ut mennesker ut fra diverse søknader. Ut fra Linns søknad - og castingen - vurderte vi henne som en god kandidat, forteller pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus. Foto: TVNorgeVis mer

Beskylder reality-deltager for pengerot

- Kan ikke skjønne hvorfor de jentene gidder...

SEHER.NO: Linn Gjerstad (31) var den første som ble "merket" i sesongpremieren av "71 grader nord".

Men dette er ikke det eneste Stavanger-jenta har å stri med.

I oktober 2006 var reality-deltageren i meget hardt vær. Den gang ble det hevdet i "TV 2 hjelper deg" at 31-åringen skulle ha lurt penger ut av flere personer - blant andre danserne Christina Fraas og Veronica Svenneby Plur i dansegruppa Expression. 

Overfor Seher.no er det flere som påstår at Linn Gjerstad gjennom sin managerrolle skal ha lurt til seg penger.

Dette skal også ha ført til at hun ble kastet ut av NOAFF (Norges amerikanske fotball og cheerleading forbund, journ. anm.) i 2003.

- Dersom "TV 2 hjelper deg"-saken medfører riktighet synes vi at det er beklagelig. Men slik vi har forstått det på deltageren er dette en sak som er ordnet opp i, sier pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, til Seher.no.

Se bildene av alle "71 grader nord"-deltagerne nederst i saken!

- Pengene kom aldri
Christina Fraas og Veronica Svenneby Plur har drevet med dans hele livet.

Etter en stund skal de ha kommet i kontakt med Linn Gjerstad, som skal ha påtatt seg oppgaven med å være agenten deres.

- Hun var veldig hyggelig, og sa hun hadde mange kontakter i bransjen slik at hun kunne skaffe oss jobber, fortalte jentene til TV 2 den gang.

Jobber ble det - blant annet skal de ha danset seks ganger i forbindelse med tv-programmet "Karaoke-tv" på NRK. For jobben skulle de få tusen kroner kvelden, til sammen 6.000 for de seks kveldene de var med i programmet.

Da de kontaktet NRK for å høre hva som skjedde med lønna, var den allerede utbetalt til Linn Gjerstad.

- Vi kontaktet Linn, som ba oss sende kontonummeret vårt, så skulle hun overføre pengene. Etter det har vi ikke hørt noe fra henne i det hele tatt, fortalte Christina den gang.

Se videointervju med Linn Gjerstad fra "71 grader nord"-premieren lenger ned!

- Skylder klubben 8.000
Kilder Seher.no har vært i kontakt med bruker sterke ord når de skal beskrive reality-jenta, som tidligere har vært på cheerleadingslandslaget.

- Hun var utøver på landslaget, og det var der vi kom i kontakt med henne. Etterpå fungerte hun litt som en manager for oss, hun skaffet oss interessante oppdrag. Vi fikk oss liksom en smell hver gang, men hun hadde såpass mange kontakter at vi fortsatte å bruke henne.

Dette forteller leder i cheerleadergruppa Bærums Verk Charmers og varastyremedlem i forbundsstyret, Marte Eilertsen Nygård til Seher.no.

Nygård bekrefter at "71 grader nord"-deltageren etter hvert ble kastet ut av forbundet for pengerot og annen "upassende oppførsel".

Og ifølge dem selv, skylder hun fortsatt penger.

- Gjerstad skylder meg mellom 2.000 og 3.000 kroner. På papiret skylder hun vel også klubben cirka 8.000.

Marte Eilertsen Nygårds historie bekreftes av visepresident i NOAFF, Pia Svärd.

- Hun er det eneste medlemmet hos oss som vi har valgt å ekskludere, sier hun.

Og:

- Forbundet har fått inn flere henvendelser fra utøvere som har meldt seg på eller møtt opp på fiktive treningsleire som Linn har arrangert, hvor hun har tatt pengene og leiren ikke har blitt avholdt som avtalt, forteller Svärd.

- Påstand mot påstand
Også Siri Anette Nilsen i showgruppa "Kompani 7" hevder at hun har blitt lurt av den 31 år gamle Stavanger-jenta.

Ifølge Nilsen, fikk de aldri pengene de ble lovet etter et show de gjorde på et firmaarrangement i Stavanger for et par år siden.

- Vi skulle underholde publikum med dans og sang, noe vi lever av som frilansere. Vi ble lovet honorar for jobben av Linn, men så aldri noe til pengene. Etterpå er det umulig å få tak i henne, forteller hun.

Ifølge Nilsen var det snakk om cirka 10.000 kroner, i tillegg til reiseutgifter. Totalt om lag 15.000 kroner.

- Jeg fikk helt sjokk da jeg så at hun var med i "71 grader nord", hun burde heller konsentrert seg om helt andre ting, for å si det sånn. Samtidig synes jeg det er helt utrolig at TVNorge har gjort en så dårlig research på en deltager. Jeg mener at hun svindlet oss, sier hun.

Linn Gjerstad selv er ikke spesielt lysten på å kommentere verken "TV 2 hjelper deg"-saken, eller de nye opplysningene Seher.no nå bringer, men understreker at det alltid finnes to sider av en sak.

- Jeg er ferdig med dette for lenge siden. Dette blir bare påstand mot påstand, og vil munne ut i en evig diskusjon. Men jeg må si at jeg ikke helt kan skjønne hvorfor de jentene gidder å fortsette med det her. Derfor synes jeg også det blir helt feil av meg å uttale meg utover det jeg nettopp har sagt, sier hun til Seher.no.

Stoler på deltagerne
Pressesjef i TVNorge, Ingerid Medhus, sier til Seher.no at kanalen var totalt uvitende om denne saken da Linn Gjerstad ble med i reality-programmet.

- Dette har hele veien vært ukjent for meg og casting-avdelingen. Men som sagt, etter samtaler med deltageren skjønner vi det slik at dette er et tilbakelagt stadium for hennes del, sier Medhus, som ikke vil være med på at researchen rundt "71 grader nord" har vært dårlig.

- Vi plukker ut mennesker ut fra diverse søknader. Ut fra Linns søknad - og castingen - vurderte vi henne som en god kandidat. Det handler jo også om å stole på deltagerne, vi kan jo ikke etter drive etterforskning på hver enkelt.

- Føler du at denne saken er skadelig for "71 grader nord"-konseptet?

- Nå har det seg sånn at deltageren sier at dette ligger tilbake i tid. Da forholder vi oss til det, sier Ingerid Medhus til Seher.no.

"71 grader nord" sendes på TVNorge mandager klokka 20.00.

Har du et tips om "71 grader nord"-deltagerne eller andre kjendistips? Tips oss her!

Etter at denne saken ble trykket 2. september, ønsket Linn Gjerstad likevel å kommentere opplysningene i saken. Vi trykker derfor hennes tilsvar i sin helhet her:

"Hvis det er sånn at jeg skylder disse pengene, hvorfor har jeg aldri blitt forelagt noe krav? Slike graverende påstander kan da ikke bare slenges ut i media uten noen form for uten dokumentasjon. Enkelte skyr åpenbart ingen midler i forsøket på å sikre seg de gjeveste oppdragene i cheerleaderbransjen. Det er skremmende at noen kan synke så lavt
 
Avtalen var at de skulle få betalt i form av Puma-sko, noe de også fikk. De tre andre som var med på opptrednen var inneforstått med dette, og har heller aldri støttet opp om anklagen til Christina og Veronica. Etter at saken ble tatt opp i "TV 2 Hjelper deg", fikk de to anklagerne attpåtil penger fra NRK, slik at det ikke skulle mer oppstyr rundt saken. Så de har urettmessig kranglet seg til dobbel lønn.
 
Det er da helt absurd å hevde at jeg har blitt kastet ut av et forbund jeg aldri noensinne har vært medlem i. Hva er dette for slags tøv? "71 Grader Nord"-deltagelsen har ført til at "TV2 hjelper deg"-saken ble tatt opp igjen i media, og pussig nok hadde plutselig også venninnene til de to anklagerne utestående pengekrav. Og de stammer visstnok fra tiden før TV2-saken, uten at de ble nevnt der. Er ikke dette litt merkelig? Hadde det vært noen sannhetsgehalt i dette, ville denne saken for lengst havnet i retten? Men det er klart at slike påstander er lettere å fremme overfor journalister som ikke stiller noen som helst krav til dokumentasjon.
 
Hva kompani7 angår, kan det dokumenteres og bekreftes at disse ble betalt fra arrangørenes side på tidspunktet det er snakk om. Noe videre løfte om honorar for opptreden ble aldri inngått fra vår side.
 
Min holdning til anklagene har hele tiden vært atskulle det være spørsmål rundt disse påstandene, forventer jeg å bli konfrontert med det direkte, og ikke en offentlig svertekampanje bak min rygg bygget på intriger, sjalusi og drama i media.
Det blir for drøyt og for dumt!"


LES OGSÅ: Ville trekke seg fra TV-reality


Se videointervju med Linn Gjerstad fra reality-seriens premierefest her:

[obj:media:6775]Se bildene av alle "71 grader nord"-deltagerne under:

TENKEPAUSE: Realityserien er en påkjenning både psykisk og fysisk. Her er det Trym Hølvold (33) fra Kirkenes som tar seg en pause. Foto: TVNorge
YNGSTEMANN: Marius Chr. H. Dietrichson (21) fra Bærum. Foto: TVNorge
DELTAKER: Linn Gjerstad (31) Stavanger Foto: TVNorge
KALDT?: Inge Dulin (30) fra Tromsø ser ut som han ikke er helt komfortabel med badingen. Foto: TVNorge
MED "SJEFEN": Rita Einevoll (38) fra Bergen med 71 grader-general Tom Stiansen. Foto: TVNorge
ELDSTEMANN: Per Kristen Gisleberg (53) fra Hakadal. Foto: TVNorge
DELTAKER: Håkon Halstensen, (40) fra Molde. Foto: TVNorge
TV-FJES: Benedicte Unhjem Johansen (34) fra Bærum vet mye om TV, nå skal hun være foran kamera. Foto: TVNorge
YNGSTE KVINNE: Mali Fjogstad Nielsen (21) fra Kongsberg. Foto: TVNorge
DELTAKER: Katinka L. Sundnes (28) fra Lørenskog. Foto: TVNorge
DELTAKER: Wenche Godtskalksdotter Enes (40) fra Rosendal Foto: TVNorge
DELTAKER: Morten Mo (30) fra Oslo. Foto: TVNorge