Johnny Depp og Amber Heard:

Beskylder Johnny Depp for å drive hatkampanje mot henne

Ny runde i retten mellom Hollywood-stjernen og eks-kona Amber Heard.

BITTER STRID: Det har ikke manglet på bitre angrep, blant annet om mishandling mellom Amber Heard og Johnny Depp etter at de bestemte seg for å gå fra hverandre. Foto: Scanpix
BITTER STRID: Det har ikke manglet på bitre angrep, blant annet om mishandling mellom Amber Heard og Johnny Depp etter at de bestemte seg for å gå fra hverandre. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

Den rettslige skilsmissestriden mellom Johnny Depp (53) og Amber Heard (30) vil visst ingen ende ta.

Fem måneder etter at saken ble avsluttet, som endte med at partene inngikk forlik, har Depps advokat bedt retten om å kreve at Heard dekker eksmannens advokatugifter.

KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Amber Heard har tidligere vist frem merker som hun mener er resultat av Johnny Depps voldelige behandling av henne. Etter at de to inngikk forlik, trakk hun tilbake voldsanklagene. Foto: Scanpix
KRAFTIGE BESKYLDNINGER: Amber Heard har tidligere vist frem merker som hun mener er resultat av Johnny Depps voldelige behandling av henne. Etter at de to inngikk forlik, trakk hun tilbake voldsanklagene. Foto: Scanpix Vis mer

Nettstedet Entertainment Tonight har fått tilgang til rettsdokumentene, og skriver at det skal være snakk om 100 000 dollar, eller 870 000 norske kroner.

- Vil være skilt

Amber Heards advokat har svart med å avvise begjæringen. Via sin advokat ber 30-åringen eksmannen om å «slutte å straffe henne», og anklager ham for å drive en hatkampanje i stedet for å legge saken død.

«Jeg vil bare ha livet mitt tilbake. Jeg vil være skilt fra Johnny nå», heter det i de juridiske papirene, ifølge nettstedet.

Depps advokat hevder på sin side at Heard bruker rettssaken for å oppnå berømmelse og oppmerksomhet, noe sistnevnte tidligere har benektet.

Da duoen inngikk forlik, godtok Depp å betale Heard over 57 millioner kroner, som hun har bestemt seg for å donere bort til veldedige formål.

Dette har imidlertid vært lettere sagt, enn gjort.

Sterke påstander

Det var 23. mai i år det ble offentliggjort at Depp og Amber Heard gikk hvert til sitt etter kun 15 måneders ekteskap. Senere samme uke smalt det i medier verden over da det ble kjent at Heard hadde fått innvilget besøksforbud mot ektemannen.

LYKKELIGERE TIDER: Johnny og Amber i 2011, da de fortsatt var et lykkelig kjærestepar. Foto: Scanpix
LYKKELIGERE TIDER: Johnny og Amber i 2011, da de fortsatt var et lykkelig kjærestepar. Foto: Scanpix Vis mer

30-åringen anklaget nemlig Depp for å ha vært voldelig mot henne, noe skuespilleren har avvist på det sterkeste.

I dagene som fulgte ble det imidlertid publisert bevismateriale som angivelig støttet Heards anklager, blant annet et fotografi av Johnnys avkuttede fingertupp.

Stjerna viste også et bilde som hevdet å vise henne etter angrepet. Heard har i tillegg forsøkt å bevise de angivelige voldsepisodene på andre måter, deriblant med en mobilvideo.

Trakk voldsanklagene

I kjølvannet av dette ble det blant annet oppfordret til boikott av Depp, som da spilte verden rundt med bandet sitt Hollywood Vampires. Hans datter, it-jenta Lily Rose Depp, viste derimot støtte til faren.

Ulike klipp av Johnny Depp i forbindelse med skilsmisse-skandalen. Video licensed from NTB Scanpix Vis mer

I en uttalelse «Pirates of the Caribbean»-stjernen offentliggjorde i slutten av mai, ble anklagene fra Amber indirekte omtalt som oppspinn:

- Grunnet dette ekteskapets knapphet og det svært nylige og tragiske tapet av moren sin, vil ikke Johnny besvare noen av de slibrige og falske historiene, sladderet, feilinformasjonen og løgnene om privatlivet sitt, uttalte Depps talsperson den gang.

I midten av august trakk imidlertid Heard tilbake voldsanklagene mot ektemannen. Samtidig offentliggjorde hun en video der skuespilleren fortalte om partnervold, og farene med det. Hun trakk også inn sine egne erfaringer.

LES OGSÅ: Bryter tausheten etter bruddet

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer