Mel B og Stephen Belafonte:

Beskylder ekskona for bidragssvindel

Melanie B sin eksmann går rettens vei for å få penger fra Spice Girls-turneen.

STYGT BRUDD: I fjor skapte skilsmissen mellom Mel B og Stephen Belafonte store overskrifter. Nå er det igjen uenigheter mellom eksparet. Foto: NTB Scanpix
STYGT BRUDD: I fjor skapte skilsmissen mellom Mel B og Stephen Belafonte store overskrifter. Nå er det igjen uenigheter mellom eksparet. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Da Spice Girls-stjernen Melanie Brown (44) og filmprodusenten Stephen Belafontes (44) skilsmisse ble kjent i mars 2017, oppsto det en offentlig skittentøyvask nærmest uten sidestykke. Blant annet kom det frem at Mel B og Belafonte hadde både et åpent og et svært voldelig forhold, og Spice Girls-stjernen har i etterkant beskyldt eksmannen for utroskap, vold og mishandling.

Det kommer kanskje ikke som noen overraskelse at skilsmisseoppgjøret heller ikke gikk knirkefritt, og betente temaer som barnebidrag og omsorgsfordeling for deres felles datter Madison Brown Belafonte (7), ble først avklart i slutten av november.

Selv om retten besluttet at eksparet må holde seg nesten 200 meter unna hverandre, har de i dag delt omsorg for datteren. Melanie betaler også et månedlig bidrag til eksmannen som følge av hennes høye inntekt.

Men nå har disputten igjen blusset opp, da Belafonte hevder ekskona holder pengene fra den siste Spice Girls-turneen unna ham.

Kranglet om datteren

Det var langt ifra bare Belafonte som var i hardt vær i tiden etter skilsmissen, selv om Melanie hevdet at hun hadde blitt utsatt for så mye partnervold at hun tidvis fryktet for sitt eget liv.

IDYLLEN BRAST: Regissør Stephen Belafonte og Melanie Brown var et par i ti år, før de tok ut skilsmisse i mars 2017. Her fra 2013. Foto: NTB Scanpix
IDYLLEN BRAST: Regissør Stephen Belafonte og Melanie Brown var et par i ti år, før de tok ut skilsmisse i mars 2017. Her fra 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Parets barnepike, Lorraine Gilles, gikk nemlig til søksmål mot Mel B i et forsøk på å stanse det hun mente var flere «løgner og rykter» fra «Scary Spice» sin side. Hun hevdet også at Mel B tidvis hadde instruert henne til å ha sex med eksmannen mens hun selv filmet det.

På toppen av det hele har 44-åringen slitt med narkotika og alkohol, og måtte ta jevnlige prøver for å vise at hun var rusfri før retten kunne beslutte at paret kunne dele på omsorgen for datteren.

I tillegg besluttet retten at Melanie måtte dekke hans advokatutgifter på mer enn 3 millioner kroner, samt at eksmannen skulle motta en månedlig sum på i overkant av 45 000 kroner fra Mel B. Dette er en sum som ble fastsatt ut ifra hennes inntekt, ifølge Mirror.

Men selv om man kanskje ville tro at støvet hadde lagt seg etter skilsmissen, er uenighetene langt fra over.

I etterkant har Mel B deltatt på fansens etterlengtede Spice Girls-gjenforeningsturné, noe som har gjort at hun har hatt en solid økning i sin inntekt. Det er inntektene fra denne turneen eksmannen nå reagerer på.

SPICY: Spice Girls-medlem avslører i nytt intervju at hun på 90-tallet hoppet til køys med en i den berømte jentegruppa. Vis mer

- Talljuks

Ifølge TMZ tjente Scary Spice 2,4 millioner dollar, noe som tilsvarer nærmere 22 millioner kroner, på de tre ukene turneene i Storbritannia som ble arrangert på forsommeren.

Rettsdokumenter TMZ har fått tilgang på, skal visstnok nå vise at Belafonte forsøker å få tilgang på noen av disse pengene ved å be retten endre det månedlige beløpet hun betaler.

Ifølge nettstedet mener Belafonte at ekskona har vært kreativ med bokføringen, for å unngå at pengene må deles med ham og datteren. Dette har hun gjort ved å registrere inntektene som engangsbeløp, i stedet for en regelmessig inntekt.

Som følge av det han mener er et bevisst valg fra hennes side, går han nå rettens vei for å endre det månedlige beløpet fra 45 000 kr til hele 157 000 kr.

TMZ skriver også at han ifølge rettsdokumentene mener at Mel B skal betale for hans utgifter i forbindelse med rettssaken.

- Drakk for å døyve smertene

Melanie Brown har også to barn til fra tidligere forhold, Angel Iris Murphy Brown (9) og Phoenix Chi Gulzar (17). Førstnevnte med skuespiller Eddie Murphy (55), og det andre med Jimmy Gulzar.

Stephen Belafonte har på sin side datteren Giselle Belafonte (12) fra et tidligere ekteskap.

I 2018 slapp Mel B selvbiografien «Brutally Honest», der hun blant annet åpner seg om den turbulente og svært offentlige skilsmissen. Hun skrev også om rusproblemene, som hun har vært svært åpen om de siste årene.

I fjor sommer fortalte hun om den stormfulle tiden i et intervju med The Sun.

- De siste seks månedene har vært utrolig vanskelige for meg. Jeg har jobbet med å skrive en bok, og det har vært utrolig traumatisk å snakke åpent om et fysisk og psykisk ødeleggende forhold, samt å konfrontere så mange andre problemer i livet mitt, fortalte hun i et intervjuet, og fortsatte:

- Jeg har vært veldig ærlig om at jeg drakk for å døyve smertene, men det er bare en av mange måter folk rømmer fra hva som virkelig foregår. Noen ganger er det vanskelig å håndtere alle følelsene jeg har. Men problemene har aldri handlet om sex eller alkohol, det er dypere enn det, sa Mel B åpenhjertig den gang.

LES OGSÅ: Endeløse utroskapsrykter - nå har de vært gift i 20 år

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer