- Beskutt og tvunget til å tilstå

Jeg hadde ikke noe annet valg, dette var et korrupt spill, sier Robinson-David.

ARRESTERT OG DØMT I ECUADOR: Robinson-deltageren David Sandems kveld på byen i Ecuador i 2000 ble forvandlet til et mareritt da han sammen med seks kamerater ble kastet i fengsel og dømt for voldtekt. - Vi ble «framet», sier han til Seher.no. Foto: Stella Pictures
ARRESTERT OG DØMT I ECUADOR: Robinson-deltageren David Sandems kveld på byen i Ecuador i 2000 ble forvandlet til et mareritt da han sammen med seks kamerater ble kastet i fengsel og dømt for voldtekt. - Vi ble «framet», sier han til Seher.no. Foto: Stella Pictures Vis mer
SEHER.NO:  David Sandem (29) har blitt en populær deltaker årets utgave av TV-serien «Robinson-ekspedisjonen», men dramatikken på realityøya er ingenting mot det han har overlevd på reisefot uten reality-kameraene på slep.

Da Oslo-mannen i 2000 jobbet som rafting-guide i Ecuador, endte nemlig en natt på byen med at han ble skutt etter, lagt på glattcelle og dømt for voldtekt.

- Det er noe av det mest dramatiske jeg har opplevd, spesielt siden alt var oppdiktet. Jeg var ikke engang i nærheten av å være alene med en jente. Men politiet ga oss ikke mye valg om å skrive under på papirene, det var et korrupt spill, sier han til Seher.no.

Traff amerikanske jenter
Sandem var ute sammen med seks kamerater da de ifølge ham traff en gruppe kvinnelige amerikanske studenter på skoletur, som ba dem med på byen.

Da jentene senere på kvelden dro hjemover til det lukkede hotellområdet de bodde på, prøvde David og de andre kameratene å bli med i bussen, men ble kastet ut av studentenes professor. Da bestemte fire av guttene seg for å følge etter bussen i taxi, i håp om å bli bedt på nachspiel.

Vel fremme ved det lukkete hotellområdet klarte de å overtale vaktene til å tipse dem om et hull i gjerdet, som de kunne klatre igjennom.

- De sa det var greit for dem, men hvis vi ble oppdaget, ville de late som de ikke kjente oss, sier David.

Ble beskutt under flukt
Guttene klarte med list å snike seg inn til jentene, men kvelden endte imidlertid ikke slik noen av dem hadde håpet på.

- Professoren som passet på jentene, oppdaget oss og kastet oss ut. Deretter ble vi forfulgt av vaktene, som skjøt etter oss.

- Heldigvis traff de oss ikke, men hotelleieren, som vi senere skjønte var en person med mye makt i området, hadde ringt politiet. Da de tok oss igjen, ble vi kastet rett på glattcelle.

Mareritt-oppholdet på cella sitter fortsatt spikret i den populære Robinson-deltakerens hukommelse.

- Den ene natten ble det kastet inn en soldat på gulvet hvor vi sov, som var såret og blødde overalt. Da fikk jeg nok og skrek «nå holder det!». Soldaten var klar for bråk, men roet seg da kameratene kom.

- Isteden begynte han å skjelle ut alle i uniform som han så. Da kastet en politimann tåregass inn på cella. Vi hostet og harket, mens vi prøvde å tenne på alt på cella for å fordrive tåregassen, sier han til Seher.no.

Fikk bot på 40 kroner
Etter en helg i fengsel ble guttene tiltalt for voldtekt, og følte seg tvunget til å skrive under en tilståelse.

- Vi fikk inntrykk av at dette var noe hotelleieren ville tvinge igjennom. Dørvaktene - sikkert i frykt for å miste jobben - hadde gitt en forklaring til politiet hvor de sa de hadde sett oss ha sex med jentene, selv om dette er umulig.

Siden jenttene hadde reist hjem til USA da rettssaken begynte, var det ingen som kunne bekrefte vår versjon. Vi fikk imidlertid beskjed om at vi kunne få gå og slippe med en bot på sju dollar hver (ca. 40 kroner, red.anm) dersom alle tilsto, sier han.

Sandem - som etter «Robinsonekspedisjonen»  har blitt sammen med realitykollegaen Alita Kristensen (24) - innrømmer at episoden har gjort ham mer forsiktig.

- Jeg ble shaky, før jeg visste hva som ville skje. Men det har ikke tatt fra meg reiselysten, jeg vet jo at jeg ble lurt, sier han til Seher.no.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ: Robinson-deltager fant kjæreste på Facebook