Marilyn Manson:

Beskriver torturkammer: Sultet, voldtatt og neddopet

Angivelige ofre for Marilyn Manson forteller at monsteret han karikerte var hans sanne jeg.

MANSON: Flere angivelige ofre kommer med rystende historier om rockeren Brian Warner, også kjent som Marilyn Manson. Foto: REX / NTB
MANSON: Flere angivelige ofre kommer med rystende historier om rockeren Brian Warner, også kjent som Marilyn Manson. Foto: REX / NTB Vis mer
Publisert

Brian Warner (52) er beskrevet som en stille gutt som ung. En som oppdaget rockemusikk og ønsket å lære alt han kunne om musikksjangeren.

- Det første jeg tenkte om ham var at han sannsynligvis fikk mye juling som barn. Han hadde mye sinne og fiendtlighet, men han var en veldig stille person, du vet – en som du forventer kommer til å ende opp som seriemorder en dag, forteller Paul Gallotta til magasinet Rolling Stone.

GOLDEN SHOWER: Rockevokalisten Sophia Urista urinerte på en fan under en konsert 12. November 2021.
 Video: Leaked Reality. Reporter: Vegard Krüger.
 Vis mer

Han er redaktør av musikkmagasinet 25th Parallel, hvor Warner jobbet i en periode som ung.

Rolling Stone har laget en stor sak om han som er best kjent for offentligheten som Marilyn Manson. Gjennom intervjuer med 55 kilder, samt rettsdokumenter, har de gått i dybden på Mansons liv og angivelige ugjerninger.

En scenekarakter som er besatt av frykt og vold og kvinnehat. Med et navn som kombinerer Hollywood-yndling Marilyn Monroe og massemorderen Charles Manson.

De senere årene har imidlertid vist at Brian Warner og Marilyn Manson tilsynelatende hadde mye til felles.

DEN GANG DA: Reality-TV har den siste tiden blitt hakket mer stuerent, der til og med skandale-programmet «Ex on the Beach» har gått i samme spor. Her er et tilbakeblikk på hvordan programmet en gang var. Video: Rød Løper Vis mer

Skrekk-kammer

I 2010 leide Manson en leilighet i vest-Hollywood, som lå over en spritsjappe. Flere beskriver leiligheten overfor Rolling Stone som et langt fra lyst og lystig oppholdssted. Dekorert med blod, nazisymboler, bilder utklipt fra pornomagasiner.

- Det var vaginaer overalt, sier en ikke-navngitt kilde til magasinet.

Svarte tepper, svarte møbler og svarte gardiner som dekker for det kaliforniske sollyset til enhver tid. Det skal ha vært spraymalt ordet «AIDS» over sengen på soverommet.

Temperaturen skulle på ingen måte minne om den utenfor veggene, den skal ha vært permanent innstilt på 18 varmegrader - og nåde dem som skulle forsøke å endre på det, ifølge magasinet. Ord som «svart kjøleskap» og «kjølerom» brukes for å beskrive Mansons tilfluktssted.

SJOKKEFFEKT: Marilyn Manson har hele musikkarrieren vært inspirert av skrekk. Her fra en konsert i 1994. Foto: Rex/NTB
SJOKKEFFEKT: Marilyn Manson har hele musikkarrieren vært inspirert av skrekk. Her fra en konsert i 1994. Foto: Rex/NTB Vis mer

Men det som virkelig får hårene til å reise seg for besøkende, som ikke hadde noe med temperaturen å gjøre, var det som ble omtalt som «Bad Girls' Room» - rommet for jenter som ikke oppførte seg.

Et lydtett glassrom som opprinnelig ble brukt av den tidligere eieren til å spille inn elektronisk musikk. Men for Manson hadde det angivelig et helt annet bruksområde.

- Hvis noen oppfører seg dårlig, så kan jeg bare låse dem inne, og det er lydtett, skal han selv ha sagt til et magasin i 2012.

- Først fikk han det til å høres kult ut. Så fikk han det til å høres veldig primitivt ut. Selv om jeg skrek, ville ingen høre meg. Først kjemper du imot, og han liker det. Jeg lærte meg å ikke kjempe imot, for det betydde å gi ham det han ville ha. Jeg dro bare et annet sted i hodet mitt.

INNBRUDD:Denne overvåkningsvideoen viser to menn rsom raner huset til kjendisfruen Dorit Kemsley. Video: AP/ NTB. Reporter: Maja Walberg Klev. Vis mer

Det sier Ashley Morgan Smithline til Rolling Stone. Hun er en annen kvinne som har saksøkt Manson - for voldtekt og ulovlig fangehold.

I søksmålet står det blant annet at han tvang henne til å være våken ved å gi henne kokain, og at han nektet henne mat for å gjøre henne svakere psykisk og fysisk. Hun skal ha gått ned masse i vekt - til hun til slutt veide bare 36 kilo.

Beskriver tortur

Flere kvinner har stått frem med grusomme historier om brutale voldtekter. Blant dem er «Westworld»-stjerne Evan Rachel Wood, som gikk inn i et forhold med Manson da hun var 18 år.

«Navnet på min misbruker er Brian Warner, også kjent for verden som Marilyn Manson», skrev hun i et Instagram-innlegg i februar.

VAR FORLOVET: Evan Rachel Wood og Marilyn Manson forlovet seg i 2010, men gikk fra hverandre syv måneder seinere. De var i et forhold i nesten fire år. Foto: Scott Wintrow/AFP/NTB
VAR FORLOVET: Evan Rachel Wood og Marilyn Manson forlovet seg i 2010, men gikk fra hverandre syv måneder seinere. De var i et forhold i nesten fire år. Foto: Scott Wintrow/AFP/NTB Vis mer

Tre år tidligere hadde hun imidlertid fortalt mer detaljert om overgrepene hun ble utsatt for, men da uten å navngi Manson. Det gjorde hun under en høring for rettskomiteen i Kongressen.

- Giftig psykisk og fysisk vold, seksuelt misbruk, som startet sakte, men eskalerte over tid, inkludert dødstrusler, alvorlig «gaslighting» og hjernevask. Jeg våknet opp til at en mann som hevdet å elske meg, voldtok det han trodde var min bevisstløse kropp, og den verste delen - syke ritualer som å henge meg etter hender og føtter, for å bli mentalt og fysisk torturert, frem til min mishandler følte at jeg hadde bevist min «kjærlighet», var blant det hun fortalte, ifølge People.

Flere enn et dusin kvinner har kommet ut med anklager mot Manson, skriver Rolling Stone. Fire har saksøkt ham.

Warner har hele veien nektet for alle anklagene mot seg, og hevder at hans intime relasjoner har vært med samtykke.

FIKK TILSNAKK: Melchi Sparby og Anette Bergsvåg har en hyggelig stund inne på «Ex on the Beach», men dagen etter ble Melchi tatt til side av produksjonen. Video: Steffen Pettersen/Discovery+. Reporter/redigering: Kine Falch Vis mer

Etter anklagene fikk han støtte fra ekskona Dita Von Teese, som på Instagram sa at hun aldri hadde opplevd mishandling av eksmannen. Hun ga også sin støtte til ofre av overgrep, og sa hun var stolt over dem som hadde stått frem i Manson-saken. Dette innlegget er nå slettet.

- Ingen prøvde å stoppe ham

Manson har i alle år provosert med drøye sceneshow, sangtekster om voldtekt og forstyrrende musikkvideoer.

I sin egen biografi «The Long Hard Road Out of Hell» beskriver han et overgrep av en kvinne, begått av ham selv og «Nine Inch Nails»-vokalist Trent Reznor, som selv har nektet for dette. De fleste har hele veien tolket det som sjokkeffekt, men de senere historiene tyder på noe annet.

I RETTEN: Marilyn Manson i retten i 2001, etter å ha blitt saksøkt for seksuelt overgrep av en sikkerhetsvakt. Foto: Jeff Kowalsky/AFP/NTB
I RETTEN: Marilyn Manson i retten i 2001, etter å ha blitt saksøkt for seksuelt overgrep av en sikkerhetsvakt. Foto: Jeff Kowalsky/AFP/NTB Vis mer

- Frykt er noe jeg gir andre mennesker, som regel unge jenter, uttalte han en gang til The Guardian.

Mange av dem magasinet har intervjuet sier det samme - han fortalte alle hva slags monster han faktisk var, men det var ingen som trodde det var virkelig.

- Det er delvis årsaken til at han kom unna med det i så lang tid - fordi ofrene hans følte seg så totalt skamfulle at de ikke forsto hva som hadde skjedd dem, før det var for sent. Han fortalte det til hele verden, og ingen prøvde å stoppe ham, sier Esmé Bianco til Rolling Stone.

SAKSØKTE MANSON: Esmé Bianco er blant dem som har saksøkt Marilyn Manson. FOTO: Rob Latour/REX/NTB
SAKSØKTE MANSON: Esmé Bianco er blant dem som har saksøkt Marilyn Manson. FOTO: Rob Latour/REX/NTB Vis mer

Hun er kjent fra «Game of Thrones»-universet som prostituerte Ros, og gikk ut med sin opplevelse av Manson i april. Hun møtte rockeren i 2005 gjennom hans daværende kone Dita Von Teese, men de to innledet først et forhold i 2009.

Da ble hun flydd til Los Angeles av Manson for å være med i musikkvideoen hans «I Want to Kill You Like They Do in the Movies», som handler om ekskjæresten hans, Wood.

Bianco er blant dem som har saksøkt Manson, og skriver i søksmålet at hun ble dopet ned med alkohol og narkotika før hun ble utsatt for vold og voldtekt. Så beskriver hun å bli bundet fast og slått med en pisk som Manson hevdet var brukt av nazister. Hun hevder også å ha blitt utsatt for elektrisk sjokk.

DRAP: Eva B. Ragde har fått sin egen TV-serie «Eva - bak sperringene». Video: Discovery+ Vis mer

Alt dette skulle være en del av musikkvideoen, skal Manson ha forklart.

Det var senere i 2009 at de to innledet et forhold. De hadde et langdistanseforhold i to år, hvor Bianco hevder å ha blitt utsatt for flere overgrep, søvnmangel og mental terror.

- Han tok en øks og begynte å slå hull i veggen, og så begynte han å jage meg med den. På det tidspunktet trodde jeg at han skulle drepe meg, har hun fortalt til Good Morning America.

Flere søksmål

Selv om Manson nå står overfor fire ferske søksmål, som foreløpig ikke har blitt avgjort, er det ikke første gang han er i samme posisjon.

Han ble i 2001 saksøkt for å ha forgrepet seg på en sikkerhetsvakt, hvor fornærmede hevdet at han spyttet på ham og gnikket på ham under en konsert - bare iført g-streng. Manson nektet for dette, og partene kom til forlik utenfor retten.

KRITISERT: Reality-programmet fra 2004, «There's Something About Miriam», fikk mye kritikk etter å ha blitt vist på TV. Video: Sky1 / Rød Løper Vis mer

Året etter ble han saksøkt for å ha dopet ned skuespiller Jennifer Syme, som døde etter å ha kjørt i ruspåvirket tilstand. Også dette nektet Manson for.

I 2018 ble det levert inn politianmeldelse mot Manson i kjølvannet av #MeToo-bevegelsen, men ble henlagt av politiet da foreldelsesfristen var utløpt.

En ikke-navngitt ekskjæreste saksøkte Manson i mai for voldtekt, og en tidligere assistent gjorde det samme, samme måned. Alle fire søksmål er fortsatt pågående.

LES OGSÅ: Seriemorderen avslører grusomme detaljer

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer