Gunhild Stordalen:

Beskriver 2019 som «sitt verste år»

EAT-grunnleggeren åpner opp om det tøffet året som har gått.

TØFT: I et nytt intervju innrømmer Gunhild Stordalen hvorfor året som har gått har vært det tøffeste i livet hennes. Foto: NTB Scanpix
TØFT: I et nytt intervju innrømmer Gunhild Stordalen hvorfor året som har gått har vært det tøffeste i livet hennes. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ingen tvil om at det har vært noen svært tøffe år for klimaforkjemper, lege og EAT-grunnlegger Gunhild Stordalen (40).

Etter at hun ble diagnostisert med sykdommen systemisk sklerose i 2014, har hun flere ganger fortalt åpent om opp- og nedturene som fulgte i kampen mot den svært sjeldne bindevevssykdommen.

Stordalens sykdom har preget overskrifter landet over, og det ble ikke mindre av dem etter at det ble kjent at Gunhild og Petter Stordalen (57) hadde bestemt seg for å gå hver til sitt etter 14 år som par i fjor.

ÅPENHJERTIG: I et av sine siste intervjuer før nyheten om bruddet ble kjent, forteller Gunhild Stordalen åpenhjertig om støtten hun har fått av Petter Stordalen gjennom sykdommen. Video: TV Norge. Vis mer

Ser lyst på fremtiden

Nå, i et nytt intervju med Tidsskrift for Den norske legeforening, forteller en åpenhjertig Gunhild om det tøffe året som har gått.

- Dette året har vært det verste i mitt 40-årige liv. Jeg fikk en infeksjon i fjor sommer som ingen fant ut av, og var innlagt frem og tilbake gjennom våren. Ingenting hjalp. Jeg måtte bare delegere alt arbeidet til det fantastiske teamet mitt, forteller hun.

I dag er hun infeksjonsfri og meddeler at hun ser lyst på fremtiden.

40-åringen legger likevel ikke skjul på at når hun ser seg tilbake - så ser hun at hun har presset seg selv for hardt.

- Jeg har jo vært slem med meg selv. Jeg har presset meg over grensen. Jeg tenkte at søvn bare var tull. Ligge på ryggen i åtte timer når jeg kunne jobbe: hvorfor skulle jeg det? Jeg har vært stolt av at jeg bare sov fem timer i døgnet. Men så møtte jeg meg selv i døren i fjor vår og kjente at jeg ikke lenger husket hva hvilepuls var, forteller hun.

BRUDD: Petter og Gunhild Stordalen melder at de flytter fra hverandre etter 14 år. Intervju fra Expressen. Vis mer

- Det var en oppvåkning

Etter langvarig masing fra eksmannen, og en oppfordring fra en kollega i EAT, besluttet Gunhild å ta bedre vare på seg selv. I intervjuet innrømmer 40-åringen at hun fikk en oppfordring om å meditere.

- Det var en oppvåkning. Jeg har meditert hver dag siden. Jeg kommer aldri til å slutte. Hvis ikke du har det bra med deg selv, er det vanskelig å gjøre noe bra for andre, fortsetter hun.

I intervjuet nevner hun også eksmannen, Petter Stordalen, og forteller at hun har mye å takke ham for, og at de to alltid vil ha et helt unikt forhold.

Se og Hør har vært i kontakt med Gunhild Stordalen som opplyser at hun ikke ønsker å gi noen ytterligere kommentar i denne saken.

BRUDD: Det var i november det ble kjent at Gunhild og Petter Stordalen hadde besluttet å gå hver til sitt. Foto: NTB Scanpix
BRUDD: Det var i november det ble kjent at Gunhild og Petter Stordalen hadde besluttet å gå hver til sitt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I løpet av sine 14 år som par har Petter og Gunhild Stordalen vært gjennom mye sammen - og ikke minst har sistnevntes sykdom vært mye omtalt. Eksparet har tilbrakt mye tid i Nederland de senere årene der Gunhild har fått eksperimentell behandling og flere cellegiftkurer.

Det siste halvåret har imidlertid EAT-grunnleggeren respondert svært positivt på behandlingen - og delt flere glade oppdateringer om sin helsetilstand.

RØRENDE ØYEBLIKK: Petter Stordalen ga følgerne sine et innblikk fra da han barberte hodet til Gunhild i sykesengen. Video: Instagram / NTB Scanpix. Klipp: Helén Skogstad / Ørjan Ryland Vis mer

Delte gladnyhet

Senest i desember delte hun et innlegg på Instagram hvor hun stolt kunne meddele at hun har kuttet ut medisiner som hun de siste årene har vært avhengig av.

- Et lite mirakel! I løpet av bare fem år har en dødelig diagnose blitt helbredelig. Takket være medisinsk innovasjon, kombinert med sunt plantebasert kost, søvn og meditasjon, er jeg endelig i stand til å kutte ut de ekle transplantasjonsmedisinene, skrev Stordalen i innlegget.

Gladnyheten kom bare fire måneder etter at Gunhild avslørte at hun er infeksjonsfri.

- Avslutter sykefraværet og ferien med godt mot, infeksjonsfri og med is og kjærligheten i mitt liv. Kan ikke vente med å jobbe igjen, skrev hun under et bilde av seg selv og Petter Stordalen på Instagram den gang.

LES OGSÅ: Punger ut for luksusleilighet til Gunhild

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer