FAREN OVERLEVDE BÅTDRAMA: Da DF Hydro ble senket utenfor Rjukan i 1944, var NRK-profil Torkjell Berulfsens far Bjarne om bord. Han overlevde dramaet. Foto: Morten Eik, Se og Hør
FAREN OVERLEVDE BÅTDRAMA: Da DF Hydro ble senket utenfor Rjukan i 1944, var NRK-profil Torkjell Berulfsens far Bjarne om bord. Han overlevde dramaet. Foto: Morten Eik, Se og HørVis mer

Berulfsens far overlevde Tungtvann-aksjon

Var ombord på DF «Hydro» som ble sprengt i 1944.

SEOGHØR.NO: 20. februar 1944 la ferja DF «Hydro» fra kai ikke langt fra Rjukan. Båten var lastet med tungtvann som skulle til Tyskland.

TV-UNDERHOLDNING: Kampen om tungtvannet er blitt TV-underholdning i NRK-serien med samme navn. Foto: NRK
TV-UNDERHOLDNING: Kampen om tungtvannet er blitt TV-underholdning i NRK-serien med samme navn. Foto: NRK Vis mer

Ombord på ferja var også Bjarne Berulfsen, NRK-profilen Torkjell Berulfsens far, skriver Dagbladet Pluss.

Da båten ble sprengt av sabotørene havnet Bjarne i det iskalde vannet. Han var én av 29 personer som klarte å komme seg i land.

På det tidspunktet var Torkjell bare én måned gammel.

- Far snakket ikke så mye om det som skjedde på båten. Jeg tror han klarte å svømme i land, og jeg ble fortalt at det var forferdelig vanskelig å svømme i isflakene, forteller Torkjell til Dagbladet.

Alle var ikke like heldige som Berulfsens far. 14 sivile nordmenn mistet livet i aksjonen. Det gjorde også fire tyske soldater.


Aksjonen blir TV-underholdning på søndag i den ekstremt populære NRK-serien «Kampen om tungtvannet».

- Vi ble sittende på øvre dekk, blant annet fordi Berulfsen ikke hadde vært der oppe før. Alle odds var imot oss. Mor kunne ikke svømme og jeg var bare et lite barn, forteller Per Krogdahl (72), som også overlevde aksjonen, til avisen.

LES OGSÅ: Blir pappa igjen