«Berserk» forandret Anne-Kat. som menneske

- Det ble litt rørt grining innimellom, sier Anne-Kat. Hærland til Seoghør.no om den spektakulære ferden.

SEOGHØR.NO: Det er kanskje ikke så mange som forbinder komiker og TV-profil Anne-Kat. Hærland (43) med hardbarka ekspesisjoner i iskaldt farvann.

Men den tidligere «Nytt på nytt»-stjernen begir seg ut på nettopp dét i det nye TVNorge-programmet «Berserk- i pionerenes farvann» som kommer på TV til våren.

Sammen med eventyrer Jarle Andhøy (38) og resten av besetningen begir Hærland seg ut på en to måneders seilas til Sydpolen.

På TVNorges lansering av de nye programmene for våren 2016, forteller Anne-Kat. Hærland Seoghør.no om det utfordrende eventyret:

- Jeg var klar over at det var farlig, selvfølgelig. Men jeg ville gjøre det likevel, sier hun bestemt.

Se hele videointervjuet med «Berserk»-aktuelle Anne-Kat. øverst i saken!

Den suksessrike komikeren legger til at hun likevel tenkte seg godt om før hun takket ja til «Berserk»-ekspedisjonen. I etterkant ville 43-åringen ikke vært opplevelsen foruten.

- Det å se dette landskapet, du blir jo helt... Det ble litt rørt grining innimellom. Du kjenner at du får tårer i øyekroken når du ser det første isfjellet og sånt, sier Anne-Kat. Hærland beveget til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

Seiler videre

I 2011 var Jarle Andhøy og annen båt som bar Berserk-navnet involvert i en tragisk dødsulykke.

I februar det året forliste båten på vei til Sydpolen, og Robert Skaanes, Tom Gisle Bellika og sørafrikaneren Leonard Banks forsvant i havet. Bare kaptein Andhøy og Samuel Massie (22), som i høst har vært å se i «Skal vi danse» på TV 2, overlevde. 

UT PÅ TUR: Anne-Kat. Hærland fikk et muntert gjensyn med sine «Berserk»-kamerater Petter Baarli og Jarle Andhøy på TVNorges vårlansering torsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør
UT PÅ TUR: Anne-Kat. Hærland fikk et muntert gjensyn med sine «Berserk»-kamerater Petter Baarli og Jarle Andhøy på TVNorges vårlansering torsdag. Foto: Andreas Fadum, Se og Hør Vis mer

Etter ulykken har Jarle Andhøy fortsatt med Berserk-seilaser.

I tillegg til å ta med seg kjendiser som Anne-Kat. Hærland og rocker Petter Baarli (50) i det nye TVNorge-programmet, har Andhøy vært på tur med «Tangerudbakken»-beboerne i «Tangeruddampen».

«Berserk - i pionerenes farvann» kommer på TVNorge våren 2016.

OVERLEVDE: Jarle Andhøy og Samuel Massie (t.h) var de eneste som kom fra Berserk-forliset i 2011 med livet i behold. Begge har fortsatt å seile etter tragedien.  Foto: NTB scanpix
OVERLEVDE: Jarle Andhøy og Samuel Massie (t.h) var de eneste som kom fra Berserk-forliset i 2011 med livet i behold. Begge har fortsatt å seile etter tragedien. Foto: NTB scanpix Vis mer

LES OGSÅ: - Jeg tror det satte meg på radaren til flere feminister