Kit Harington:

- Berømmelsen gjorde meg til en drittsekk

«Game of Thrones»-stjernen innrømmer at han slet med å takle berømmelsen.

SUKSESS: Kit Harington har gjort stor suksess i rollen som Jon Snow. Her med kollega Emilia Clarke. Foto: NTB Scanpix
SUKSESS: Kit Harington har gjort stor suksess i rollen som Jon Snow. Her med kollega Emilia Clarke. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Om en uke kommer øyeblikket mange har ventet på:

Da går startskuddet for den siste sesongen av den enormt populære tv-serien «Game of Thrones». Den er ventet å avslutte med et brak.

Innspillingen er imidlertid allerede ferdig, og for skuespillerne er et ni år langt eventyr ved veis ende.

På kort tid ble de verdensstjerner - det gjelder også Kit Harington (32), som før suksessen var en relativt ukjent mann for de aller fleste.

I et intervju med danske BT innrømmer Harington at berømmelsen på et tidspunkt ble overveldende, og at han måtte til psykolog for å takle det.

- Det var tider der jeg var en drittsekk, egoistisk og alt for selvsentrert. Men jeg var omringet av folk som satte meg på plass, og som lot meg få høre sannheten, sier Harington til avisen.

GAME OF THRONES: Denne uka var det «Game of Thrones»-tema på «Paradise Hotel». Da deltaker Erik Sæter fikk tittelen som konge av hotellet, ble lederstilen hans fort sammenlignet med en mindre populær karakter i HBO-serien. Video: Marie Røssland / Programleder: Kine Falch Se hele programmet her: https://youtu.be/rJNtsG3Y0wc Vis mer

Fant kjærligheten

Han bedyrer likevel at han ikke ville gjort noe annerledes.

- Det har gjort meg til den personen jeg er i dag. Og i dag er jeg glad for den jeg er.

På settet fant han også kjærligheten. Omtrent ett år etter at han forlovet seg med motspiller Rose Leslie (32), giftet de seg i Rayne Church i Aberdeenshire i England.

Harington er kjent for å verne godt om privatlivet sitt, og har ikke ønsket å si så mye om forholdet til skuespillerkollegaen. I et intervju med Elle i 2017 lettet han imidlertid på sløret.

- Det er like mye hennes forhold som det er mitt, så jeg kan ikke snakke for oss begge. Men vi er veldig, veldig lykkelige sammen. Så mye kan jeg fortelle, uttalte han til magasinet den gang.

GIFT: Kit Harington og Rose Leslie fant tonen under innspillingen av «Game of Thrones». Nå er de gift. Foto: NTB Scanpix
GIFT: Kit Harington og Rose Leslie fant tonen under innspillingen av «Game of Thrones». Nå er de gift. Foto: NTB Scanpix Vis mer

31-åringen avslørte også i 2016 at han forelsket seg i Leslie under sesong to - da de spilte inn tv-serien på Island.

Gråt av avslutningen

En uke før premieren av seriens siste sesong, vet vi få detaljer om innholdet, annet enn det som nesten komme. Det store spørsmålet er hvem som blir sittende igjen på «Jerntronen».

Harington og de andre skuespillerne har fått munnkurv. Men han avslører likevel overfor BT at han gråt da han leste det aller siste avsnittet i manuset. I begynnelsen av mars ble imidlertid en trailer med flere hint sluppet.

SERIEPAR: Kit Harington spiller rollen som Jon Snow, mens Emilia Clark er Daenerys Targarian i serien. Foto: HBO
SERIEPAR: Kit Harington spiller rollen som Jon Snow, mens Emilia Clark er Daenerys Targarian i serien. Foto: HBO Vis mer

Den to minutters lange sekvensen starter med et mørkt bilde av en blodig og tilsynelatende livredd Arya Stark (Maisie Williams), en karakter som de seinere sesongene har vist seg å være over gjennomsnittet tøff.

Vi får også et par glimt av Cersei Lannister (Lena Headey), blant annet mens hun sitter alene på Jerntronen i en glissen tronsal, og av at hun tar en slurk vin med tårer i øynene.

Vi får også se forberedelsene til det allerede annonserte «Battle of Winterfell». Kampen mellom de døde og de levende, som er forventet å bli et av film- og TV-historiens største slag, om ikke det aller største.

Denne artikkelen ble først publisert på Dagbladet.no.

LES OGSÅ: På 12 år er stjernen blitt ugjenkjennelig

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer