Bernander trekker seg

John G. Bernander er ferdig som NRK-sjef.

GÅR AV: John G. Bernander trekker seg som sjef for Dag Erik Pedersen og de andre i NRK.
GÅR AV: John G. Bernander trekker seg som sjef for Dag Erik Pedersen og de andre i NRK. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Kringkastingssjef John G. Bernander meddelte i dagens styremøte i NRK at han ikke ønsker å gå inn i en ny åremålskontrakt når hans nåværende kontrakt går ut til våren.

- Det er en samlet vurdering som ligger til grunn for min beslutning, sier John G. Bernander, i følge denne pressemeldingen fra NRK:

- Det har vært en utrolig spennende reise å få lede 3500 engasjerte NRK-medarbeidere gjennom snart seks år. Jeg er stolt over at vi har nådd de fleste av de mål vi satte oss for perioden. Vi opplever vår sterkeste markedsposisjon siden monopoltiden på radio og i TV. Vi har sterke tilbakemeldinger mhht omdømme hos publikum og vi har sikret den økonomiske bunnplanken for NRKs virksomhet. Når vi også sammen med TV2 og Telenor har landet konsesjonen for det digitale bakkenettet, og snart kan slå av de analoge sendingene, føler jeg at jeg kan overlate NRK i god stand til mine etterfølgere, sier Bernander.

Han understreker at han både har vurdert arbeidssituasjonen og sine private ønsker opp mot ønsket om å ta fatt på seks nye år i NRK. - I denne avveiningen er jeg kommet til at det er riktig for meg å avslutte etter de fantastiske - men krevende - seks årene som snart er omme, sier John G. Bernander.

Styreleder i NRK, Hallvard Bakke, sier at styret - i lys av de gode resultater som er oppnådd for NRK de siste årene – gjerne hadde sett at Bernander ville påta seg en ny åremålsperiode.

- Derfor beklager jeg at han nå vil avslutte sitt virke i NRK når åremålet løper ut til våren. Vi vil nå umiddelbart starte prosessen med å søke Bernanders etterfølger slik at vi har en ny kringkastingssjef på plass når Bernander fratrer, sier Hallvard Bakke.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer