REAGERER: Karita Bekkemellem mener vi har et solidaritetsansvar, og håper at Siv Jensen ombestemmer seg og tar svineinfluensavaksinen likevel.
REAGERER: Karita Bekkemellem mener vi har et solidaritetsansvar, og håper at Siv Jensen ombestemmer seg og tar svineinfluensavaksinen likevel.Vis mer

Ber Siv Jensen ombestemme seg

- Dette gjelder mer enn oss selv...

SEHER.NO: Tirsdag skriver Se og Hør at FrP-politiker Siv Jensen (40) ikke vil ta svineinfluensa-
vaksinen
, ettersom hun ble svært syk av en vaksine for noen år tilbake. 

- Jeg tør ikke å ta den. Jeg fikk en influensavaksine for noen år tilbake, og den gjorde at jeg ble alvorlig syk. Sengeliggende med sterke influensasymptomer klarte jeg ikke å gjøre stort. Det var smertefullt, sier hun til bladet.

Regjeringen går inn for at alle som kan vaksinerer seg mot svineinfluensa - for å unngå å bli smittet selv og for å unngå å smitte andre.

Tidligere AP-politiker Karita Bekkemellem (44) jobber i dag som administrerende direktør i Legemiddelindustriforeningen, og hun reagerer på uttalelsene til Jensen.

- Jeg er selv vaksinert og barna mine og mannen min er vaksinert. Jeg har hele tiden vært klar på mitt standpunkt til vaksine. Én ting er hva man føler selv, men for meg er det viktig at vi har et solidaritetsansvar. Dette gjelder mer enn oss selv. Det gjelder hele fellesskapet vårt, sier hun til Seher.no.

Selv oppfordrer hun folk til å lytte og stole på det myndigetene sier.

- Dette er kvalitetssikrede vaksiner, og den skremselspropagandaen som vi ser i noen ekstreme miljøer, er det ikke noe grunnlag for. Jeg oppfordrer folk til å lytte til det myndighetene sier, og det er viktig at folk har tillit til det.

Til Se og Hør forteller Siv Jensen at hun ikke ønsker å ta vaksinen, ettersom hun tidligere har blitt syk av en influensavaksine. Bekkemellem mener imidlertid at FrP-politikeren ikke har noe å frykte.

- Bivirkningene er ingenting som bør skremme folk. Noen har blitt litt dårlige, men det myndighetene sier, er at man kan være trygg. Jeg håper at Siv Jensen tar vaksinen. Det er et viktig signal til befolkningen vår, sier hun til Seher.no.

- Som sagt har jeg selv tatt vaksinen, og jeg fikk ingen bivirkninger, og ble knapt øm, forklarer hun.

Unni Harsten i Folkehelseinstituttet sier at de ikke ønsker å kommentere saker rundt enkeltpersoner, og at det å vaksinere seg får være opp til hver enkelt.

- Det å vaksinere seg er helt frivillig, og vi kommenterer ikke enkeltpersoner. Folk må vurdere sin egen situasjon, og gjøre seg opp en mening, sier hun til Seher.no.

Tidligere har Seher.no skrevet at kjendiser flest er positive til vaksinen, og Siv Jensen er den første kjente politikeren som står offentlig frem og trosser regjeringens råd.

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no,ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPStil 1901.

LES OGSÅ: Spiser kosttilskudd mot svineinfluensa