Morgan Freeman:

Ber om unnskyldning etter anklager om upassende oppførsel

- Det var aldri min hensikt å få noen til å føle seg ukomfortable, sier skuespilleren.

BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman har nå beklaget seg etter flere anklager om upassende oppførsel. Foto: NTB Scanpix
BEKLAGER: Skuespiller Morgan Freeman har nå beklaget seg etter flere anklager om upassende oppførsel. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Torsdag ettermiddag, norsk tid, meldte CNN at åtte kvinner beskyldte Hollywood-stjernen Morgan Freeman (80) for upassende oppførsel og seksuell trakassering.

Oscar-vinnerens påståtte upassende oppførsel skal ha skjedd på ulike filmsett med kvinnelige ansatte, journalister og med ansatte i produksjonsselskapet Revelations Entertainment - et selskap skuespilleren selv startet i 1996 sammen med forretningspartneren Lori McCreary, skriver People.

Åtte andre kvinner, som også ble intervjuet av CNN, hevder de har vært vitne til skuespillerens upassende oppførsel.

Nå beklager Morgen Freeman seg i en offisiell uttalelse.

- Alle som kjenner meg eller har jobbet med meg vet at jeg ikke er en person som bevisst vil fornærme noen eller få noen til å føle seg ukomfortable.

- Jeg ber om unnskyldning til enhver som har følt seg ukomfortabel eller føler at jeg ikke har respektert dem. Det var aldri min hensikt, sier han i en pressemelding ifølge People.com.

FILMSTJERNE: Morgan Freeman (t.h.) sammen med Gene Hackman og Monica Bellucci under filmfestivalen i Cannes i 2000. Foto: Reuters/ NTB scanpix
FILMSTJERNE: Morgan Freeman (t.h.) sammen med Gene Hackman og Monica Bellucci under filmfestivalen i Cannes i 2000. Foto: Reuters/ NTB scanpix Vis mer

«Dekket seg til på jobb»

En av kvinnene som beskylder den berømte filmstjernen for seksuell trakassering er en produksjonsassistent som jobbet sammen med Freeman på komedien «Going In Style» i 2015.

Saken fortsetter under bildet.

PÅ LERRETET: Freeman mottok Oscar-nominasjon for sin prestasjon i Driving Miss Daisy fra 1989. Foto: NTB Scanpix
PÅ LERRETET: Freeman mottok Oscar-nominasjon for sin prestasjon i Driving Miss Daisy fra 1989. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Til CNN hevder kvinnen at Morgan kommenterte figuren hennes og gjentatte ganger prøvde å løfte opp skjørtet hennes for å se om hun hadde på seg undertøy.

Videre forteller hun at skuespiller Alan Arkin (84) var vitne til episoden og ba Freeman stoppe.

En annen kvinne som jobbet med 80-åringen på filmen «Now You See Me» i 2012, hevder også at han kommenterte kroppen hennes, samt kroppene til andre kvinnelige medarbeidere. Dette førte til at damene som jobbet sammen på settet alltid dekket seg til når Freeman var i nærheten, ifølge kvinnen.

Saken fortsetter nedenfor.

Også CNNs reporter, Chole Melas, hevder hun har vært offer for skuespillerens upassende oppførsel.

Under et intervju med prisvinneren, mens hun var gravid i sjette måned, skal Morgan ha fortalt Melas at hun så ut som om hun var klar til å føde, og flere ganger skal han ha insinuert at han kunne ønske han hadde vært til stede da hun ble gravid.

CNN har snakket med til sammen 16 mennesker som forteller om Freemans oppførsel. Åtte sier de selv var ofre for det noen av dem betegner som trakassering, og andre betegner som upassende oppførsel. De åtte andre sier de bare var vitne til slike handlinger.

LES OGSÅ: Jakob Oftebro alvorlig brannskadet under TV-innspilling