INNLANGT: «Friends»-stjernen, Matthew Perry, ble innlagt og operert tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix
INNLANGT: «Friends»-stjernen, Matthew Perry, ble innlagt og operert tidligere denne uken. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Matthew Perry:

- Ber om fred og ro til å komme seg etter operasjonen

«Friends»-stjernen ble hasteinnlagt på sykehus.

Publisert

«Friends»-stjernen Matthew Perry (47) er kjent for sine roller innen komedier, men til tross for å være en morsom mann, går han gjennom mye dramatisk.

Tirsdag hastet skuespilleren til sykehuset, der han ble operert for å avverge en livstruende situasjon, skriver danske Se og Hør.

Nettstedet opplyser at det er magetarmkanalen det var noe feil med, men om det er magesekken, tynntarmen eller tykktarmen det har gått hull på er uvisst.

- Matthew setter pris på bekymringen rundt hans tilstand, men ber om fred og ro til å komme seg etter operasjonen, sier en kilde nær Perry til TMZ.

Kan være livstruende

Problemer med magetarmkanalen er smertefulle og kan føre til livstruende infeksjoner. Det er enn så lenge uvisst hvor alvorlig skuespillerens tilstand er.

TV-serien «Friends», eller «Venner for livet» som den ble kalt på norsk, gikk på skjermen fra 1994 til 2004 og ble en enorm suksess.

Matthew Perry var bare 24 år gammel da han begynte å spille i serien, og suksessen kom med alkohol- og dopmisbruk for skuespilleren.

- Jeg hadde et stort problem og jeg klarte ikke å stoppe. Til slutt ble ting så ille at jeg ikke kunne gjemme det lenger. Alle visste det, har han tidligere sagt til People om avhengigheten.

POPULÆR SITCOM: Friends-skuespillerne Matt Le Blanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry og Jennifer Aniston. Foto: NTB Scanpix
POPULÆR SITCOM: Friends-skuespillerne Matt Le Blanc, David Schwimmer, Courteney Cox, Matthew Perry og Jennifer Aniston. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Friends» gjorde de seks skuespillerne Jennifer Aniston (48), Courteney Cox (52), Lisa Kudrow (53), David Schwimmer (50) og Matt LeBlanc (49) og Perry til stjerner over natten.

Men til tross for at det er 24 år siden serien hadde premiere, sliter Perry fremdeles med avhengigheten som kom sammen med suksessen.

I februar i år kunne nyhetskanalen ABC News melde at Perry var tilbake på rehabilitering.

Tidsskriftet til Den norske legeforening skriver følgende om mage- og tarmkanalen hos alkoholavhengige:

- Alkohol resorberes fra magen og den øvre delen av tynntarmen. Således kan alkohol påvirke slimhinnen i denne delen av fordøyelseskanalen. Symptomer herfra i form av smerter, diaré, kvalme og blødninger er vanlig hos personer som misbruker alkohol.

Fikk hukommelsestap

Den populære skuespilleren har vært åpen om sine problemer med alkohol og dop, som også førte til hukommelsestap. Mye av tiden mellom da sesong tre og seks ble spilt inn har gått i glemmeboka hos skuespilleren.

- Jeg var aldri full eller høy under innspilling, men jeg var ofte svært fyllesyk, har han tidligere fortalt nettstedet People.

- Jeg var verdenskjent! Alle ville ha en bit av oss. Fra andres perspektiv, virket det som vi hadde alt vi kunne drømme om. For min del var det den mest ensomme perioden i livet mitt, fordi jeg slet med alkoholisme, har 47-åringen fortalt til nettstedet.

Perry har vært negativ når det gjelder en «Friends»-gjenforening, men han har aldri sagt offentlig at det er misbruket som er grunnen til at han ikke vil stille.

- Når jeg sover har jeg dette tilbakevendende marerittet om at vi gjør «Friends» igjen, men så er det ingen som bryr seg, har han sagt til Variety.

LES OGSÅ: Nekter å svare på spørsmål om forlovelse

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer