- Ber for alle i Oslo sentrum i dag

Norske kjendiser, deriblant John Carew, er i sjokk etter fredagens bombeeksplosjon i Oslo.

UVIRKELIG: Norges hovedstad Oslo ble fredag ettermiddag rammet av en voldsom eksplosjon, som har kostet flere personer livet. Regjeringskvartalet i Oslo sentrum ligner en krigssone, og AUFs sommerleir på Utøya er rammet av en tragisk skyteepisode, som s Foto: STELLA PICTURES
UVIRKELIG: Norges hovedstad Oslo ble fredag ettermiddag rammet av en voldsom eksplosjon, som har kostet flere personer livet. Regjeringskvartalet i Oslo sentrum ligner en krigssone, og AUFs sommerleir på Utøya er rammet av en tragisk skyteepisode, som s Foto: STELLA PICTURES Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
SEHER.NO: Fredag ettermiddag ble Norges hovedstad rystet av en bombeeksplosjon i Regjeringskvartalet i Oslo sentrum. Statsminister Jens Stoltenberg og den norske kongefamilien skal være i sikkerhet.

Flere personer er omkommet, og både mennesker og bygninger har fått store skader. Politiet oppfordrer folk til å komme seg unna Oslo sentrum, holde seg trygt i hus og begrense bruk av mobiltelefoner. På AUF-leiren på Utøya i Tyrifjorden skal en bevæpnet mann utkledd som politi dessuten ha løst skudd, som skal ha rammet flere personer.

En rekke kjente personer har allerede uttrykt både sjokk over hendelsene, og sympati med de rammede, på mikrobloggstedet Twitter. Fotballstjernen John Carew, som spiste lunsj et steinkast fra eksplosjonsstedet så sent som torsdag ettermiddag, er blant dem som er svært rystet.

- Ber for alle i nærheten av Oslo sentrum i dag... Har sett noen helt forferdelige bilder... Jeg er fullstendig sjokkert, Oslo sentrum ser ut som en krigssone, skriver han på sin Twitter-profil fredag.

Alpinist-esset Aksel Lund Svindal har også postet flere meldinger på Twitter-profilen sin etter eksplosjonen. Han har også lagt ut et innlegg på bloggen sin. Der skriver han blant annet at han kunne både høre og kjenne eksplosjonen - selv om han var på styrketrening i Olympiatoppens lokaler flere kilometer unna.

- Jeg frykter at dødstallene vil bli ille, la oss håpe på det beste, skriver han i innlegget, som har høstet en rekke sympatiske kommentarer fra Lund Svindals bekjente og andre lesere.
 
Også Triana Iglesias, Charlotte Thorstvedt og Sandra Lyng Haugen har uttrykt sjokk og sympati med den eksplosjonsrammede hovedstaden. Både Iglesias og Thorstvedt har postet meldinger med hovedstadens navn og hjerter i, mens reaksjonen fra Lyng Haugen er noe kraftigere.
 
- HVA ER DET SOM SKJER!!!!!! skriver artisten, som for tiden befinner seg i Los Angeles, på Twitter-profilen sin.

Den norske stjerneregissøren Reinert "Ray Kay" Olsen, som blant annet står bak Britney Spears' nyeste musikkvideo, er også overveldet over de dramatiske hendelsene i moderlandet. 

- Dette er UVIRKELIG. Terror i Oslo. Svær bombe rammet regjeringsbygg og skyting på et politisk arrangement. Ord kan ikke beskrive dette, skriver han på Twitter-profilen sin.

Også den britiske TV-personligheten og programlederen Piers Morgan har tilsynelatende problemer med å fatte hva som har skjedd i Norge fredag.

- Hva i helvete er det som skjer i Norge? Revolvermann kledd ut som politimann som nå skyter på en ungdomsleir? spurte han himmelfallent på Twitter-profilen sin fredag ettermiddag, spørsmål som har utløst en rekke opplysende meldinger fra norske Twitter-brukere.

Bli fan av Seher.no på Facebook her

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på [email protected], ring vår tipstelefon 22555522 eller send sms/mms med kodeord TIPS til 2255.

LES OGSÅ: Vil ikke si hvor Kongefamilien er   

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer