Ber folk slutte å vaksinere sine barn

Hollywood-stjernen Jenny McCarthy skaper storm.

TALSMANN: Etter at sønnen hennes ble diagnosert med autisme, har Jenny McCarthy engasjert seg sterkt i kampen for andre autistiske barns rettigheter. Foto: Stella Pictures
TALSMANN: Etter at sønnen hennes ble diagnosert med autisme, har Jenny McCarthy engasjert seg sterkt i kampen for andre autistiske barns rettigheter. Foto: Stella Pictures Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
AUTISTISK SØNN: Jenny McCarthy har lenge hevdet at hun mistenker en vaksine for å være årsaken til sønnen Evans autisme. Foto: Stella Pictures
AUTISTISK SØNN: Jenny McCarthy har lenge hevdet at hun mistenker en vaksine for å være årsaken til sønnen Evans autisme. Foto: Stella Pictures Vis mer

SEOGHØR.NO: Skuespilleren og modellen Jenny McCarthy (41) - som blant annet er kjent for sin gjesterolle i TV-serien «Two and a half men» - har fått flere småbarnsforeldre på nakken etter at hun begynte å advare mot vaksinering av små barn.

McCarthy har i flere intervjuer hevdet at hun mistenker en vaksine for å være årsaken til hennes sønn Evan (12) ble diagnosert med autisme i 2005.

- Før vaksinen elsket han å kose. Etter vaksinen var det som om noen hadde kommet ned og stjålet han, sa hun til Us Weekly i 2008.

Advarer mot gifter

Til talkshow-verten Larry King oppfordret hun amerikanske helsemyndigheter til å kutte ned på antall vaksiner, og å fjerne flere «farlige gifter».

- Er det ikke ironisk at det i 1983 var ti vaksiner, mens det nå er 38. Samtidig har antall tilfeller med autisme økt, sa hun ifølge Fox News.

Kritikken har imidlertid falt medisinske eksperter og mange foreldre tungt for brystet.

Da Jenny  - som for tiden jobber i TV-programmet «The View» spurte på Twitter hva seerne ser etter i en partner fikk hun blant annet følgende svar.

«Noen som ikke får folk drept på grunn av uansvarlige holdninger», skriver Twitter-brukeren David K. March.«En som ikke er infisert med meslinger», legger Twitter-brukeren Oscar Melin til.Jenny McCarthy har foreløpig ikke kommentert hundrevis av de negative tilbakemeldingene som har blitt lagt ut til henne på Twitter.

Får støtte

Hun er imidlertid ikke den eneste kjendisen som sier nei til vaksinering av barn.

Den tidligere «The Hills»-stjernen Kristin Cavallari (27) og hennes ektemann Jay Cutler (30) sa nylig til Fox TV at de ikke har vaksinert sin 18 måneder gamle sønn Camden.

LES OGSÅ: - Vekten min varierer med over 8 kilo

 

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer