Prins Felix av Danmark:

Ber danskeprinsen passe seg for én ting

Dansk kongehusekspert mener prins Felix bør få seg et liv hvor han kan forsørge seg selv.

MÅ FÅ SEG EN SERIØS KARRIERE: Den danske kongehuseksperten og forfatteren Søren Jakobsen mener at prins Felix ikke bør følge i storebror, prins Nikolai, sine fotspor. Foto: Lars H. Laursen
MÅ FÅ SEG EN SERIØS KARRIERE: Den danske kongehuseksperten og forfatteren Søren Jakobsen mener at prins Felix ikke bør følge i storebror, prins Nikolai, sine fotspor. Foto: Lars H. Laursen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Yngstesønnen til grevinne Alexandra (55) og prins Joachim (50), prins Felix, fylte mandag 22. juli 17 år. I motsetning til storebroren, prins Nikolai (19), som har skapt overskrifter med blant annet sin lovende modellkarriere, har prins Felix stort sett holdt seg unna rampelyset.

Derfor er det kanskje ikke så rart at flere glemmer bort prins Felix, som for tiden er elev på en videregående skole i Hellerup - like nord for København.

Baner sin egne vei

Storebroren, prins Nikolai, gikk i fjor sommer ut av videregående på kostskolen Herlufsholm. Sistnevnte skole valgte derimot prins Felix bort, og besluttet heller å begynne på det lokale gymnasiumet Gammel Hellerup, til fordel for den prestisjetunge kostskolen.

Det ser dermed ut til at prins Felix allerede har begynt å bane sin egne vei for fremtiden, i stedet for å følge i storebrorens fotspor. Den 17 år gamle prinsens beslutning om å ikke bli elev på Herlufsholm finner derimot den danske kongehuseksperten Søren Jakobsen interessant.

Til BT forteller han at prins Felix sin beslutning om å ikke gå på skolen gjør at han melder seg ut av et nettverk man får som elev på Herlufsholm, hvor flere av de andre kongelige også sender barna sine.

BURSDAGSBARN: I anledning Prins Felix sin 17-årsdag delte det danske kongehuset nye bilder av den danske prinsen. Foto: Steen Brogaard / Det danske kongehuset
BURSDAGSBARN: I anledning Prins Felix sin 17-årsdag delte det danske kongehuset nye bilder av den danske prinsen. Foto: Steen Brogaard / Det danske kongehuset Vis mer

Får ikke apanasje

Hva fremtiden bringer for prinsen er uvisst, men ifølge den danske avisen har dronningen allerede meddelt at 17-åringen ikke vil motta apanasje, og kan derfor forvente seg et liv hvor han blir nødt til å skape sin egen karriere.

- Han må tenke på at han skal ha en utdannelse og få seg et liv hvor han kan forsørge seg selv. Han har tre søsken, så det er begrenset hvor mye faren hans kan bistå, forklarer Jakobsen til avisen.

Selv om den 17 år gamle prinsen ikke kan glede seg over noen apanasje i fremtiden, mener Jakobsen at han likevel kan sette pris på at broren, prins Nikolai, har gjort det lettere for han å ta fremtidige valg som ikke følger de kongelige tradisjonene.

FAMILIEBILDE: Her er det danske kongehuset samlet i anledning prins Felix sin konfirmasjon i 2017. Foto: Det danske kongehuset
FAMILIEBILDE: Her er det danske kongehuset samlet i anledning prins Felix sin konfirmasjon i 2017. Foto: Det danske kongehuset Vis mer

Det er nemlig en tradisjon i det danske kongehuset at mennene alltid har vært en del av det danske forsvaret, og faren til de to prinsebrødrene, prins Joachim, tok det derfor som en selvfølge at tradisjonen skulle bli videreført til hans eldstesønn, prins Nikolai.

Dette ble imidlertid ikke tilfellet, da prins Nikolai besluttet å droppe ut av militæret i fjor, bare to måneder inn i utdannelsen. Beslutningen falt ikke i smak hos det danske kongehuset, og spesielt prins Joachim ga uttrykk for at han tok sønnens beslutning som et stort nederlag.

Burde gå sin egen vei

Ved at storebroren droppet ut av militæret, kan det være håp om at prins Felix slipper unna, mener den danske kongehuseksperten.

Jakobsen forteller nemlig til den danske avisen at prins Joachim neppe vil forsøke å få enda et av sine barn til å følge i fotsporene hans. Hans vil også trolig unngå å gjøre den samme feilen som han gjorde med prins Nikolai, der han la legge for mye press på ham.

Som tidligere nevnt har prins Nikolai gjort stor suksess som modell, men det mener imidlertid den danske kongehuseksperten at lillebroren, prins Felix bør unngå.

- Det viser ikke et bilde av en som vil ha en seriøs karriere. Det Felix bør unngå er å gjøre noe som han bruker tittelen sin til å støtte seg på. Han skal bevise at han er noe for seg selv, oppfordrer Jakobsen.

Til tross for at den danske kongehuseksperten mener at prins Nikolai sin modellkarriere er noe prins Felix bør unngå, ble det nylig kjent at førstnevnte prins ønsker å ha flere ben å stå på i fremtiden.

19-åringen har nemlig bestemt seg for å begynne på skolen igjen, og hvis alt går etter planen blir den unge prinsen student ved Copenhagen Business School til høsten.

LES OGSÅ: - Han skylder grevinnen millioner

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer