«Luksusfellen»:

Bente drakk 600 liter Pepsi Max i året

«Luksusfellen»-ekspertene ble overrasket da de gikk gjennom Bentes forbruksvaner.

600 LITER: Bente får sjokk når hun får se hvor mye hun drikker Pepsi i løpet av ett år. Klipp fra «Luksusfellen» på TV3. Vis mer Vis mer

(Seoghør.no): I kveldens «Luksusfellen» møter vi alenemoren Bente Grønstøl (35) fra Lindesnes. Hun jobber som ungdomsskolelærer, og er glad i å bruke penger.

Selv om Bente har en ganske god månedsinntekt, er det hennes skyhøye forbruk på dyre ting og mat og drikke, som har satt henne i klemma.

Spesielt glad er hun i Pepsi Max, og tusenlappene har rent ut til leskedrikken - selv om hun sliter med å få pengene til å strekke til.

600 liter i året

Bente bruker ifølge «Luksusfellen»-ekspertene Magne Gundersen (55) og Cecilie Lynum (51) 12.000 kr på Pepsi max i året. Det er 400 flasker, og ca. 600 liter.

Tallet sjokkerte henne, men likevel har hun ikke klart å kutte helt ut Pepsi Maxen, forteller hun til Seoghør.no.

- Det er faktisk vanskeligere å droppe den helt, sammenlignet med da jeg stumpet røyken for 10 år siden.

Saken fortsetter under bildet.

ALENEMOR: I kveld er det alenemoren Bente som får hjelp i «Luksusfellen». Foto: TV3
ALENEMOR: I kveld er det alenemoren Bente som får hjelp i «Luksusfellen». Foto: TV3 Vis mer

Det er ikke bare lettbrus pengene har gått til. I tillegg til et overforbruk på 54.000 kr på matbudsjettet, har hun også et overforbruk på bil på 42.000 kr, og 78.000 på annet-posten i året.

- Det er hårreisende. Jeg blir helt paff. Jeg kunne hatt 100 000 på en sparekonto. Jeg kunne ikke ha forestilt meg det om jeg så hadde brukt min villeste fantasi.

- Å vite at man sløser bort en sånn sum, også står man to måneder med barnehagen ubetalt. Det er flaut, sier hun i programmet.

Saken fortsetter under bildet.

PEPSI MAX: Bente elsker Pepsi Max, og har fortsatt ikke sluttet med lettbrusen. Foto: TV3
PEPSI MAX: Bente elsker Pepsi Max, og har fortsatt ikke sluttet med lettbrusen. Foto: TV3 Vis mer

Høy gjeld

Magne Gundersen og Cecilie Lynum blir også sjokkerte over omfanget det hele har bygget seg opp til.

- Her har du 25.500 kroner i ubetalte regninger, og det er som rakettdrivstoff. Det som kanskje er aller vanskeligst med disse ubetalte regningene er jo barnehageplassen. Det er bare et spørsmål om tid før tålmodigheten deres har gått ut, sier økonom Magne Gundersen i programmet.

Bente sier til Seoghør.no at hun minnes besøket fra «Luksusfellen» som noe positivt.

- Det har vært en veldig positiv erfaring å ha «Luksusfellen» på besøk. Det er ikke bare ekspertene som har hjulpet meg, også samtalene med de andre bak produksjonen har vært givende. Jeg følte meg veldig ivaretatt.

- Jeg meldte meg jo på for å få oversikten før jeg gikk over stupet, sier hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

FIKK HJELP:  Det var Magne Gundersen og Cecilie Lynum som fikk hjelpe Bente tilbake på rett sport igjen. Foto: TV3
FIKK HJELP:  Det var Magne Gundersen og Cecilie Lynum som fikk hjelpe Bente tilbake på rett sport igjen. Foto: TV3 Vis mer

- Var ærlig med elevene

Den totale gjelden til Bente blir i programmet anslått til 2 570 000 kroner, men i første omgang var det regningsbunken som skulle betales.

For å skaffe de pengene ble det arrangert et loppemarked, men det var en ting som bekymret ungdomskolelæreren: hvordan ville elevene reagere?

- Jeg har en veldig tett relasjon til elevene mine, og når jeg skulle være med på «Luksusfellen» måtte jeg holde det hemmelig. Når jeg fikk høre om loppemarkedet måtte jeg spørre produksjonen om jeg kunne fortelle det til elevene mine. Jeg ville det skulle komme fra meg, og ingen andre, sier hun til Seoghør.no.

Saken fortsetter under bildet.

NERVØS: Det ble en påkjenning for Bente å måtte arrangere loppemarked uten å ha fortalt skoleelevene sine om ståa. Foto: TV3
NERVØS: Det ble en påkjenning for Bente å måtte arrangere loppemarked uten å ha fortalt skoleelevene sine om ståa. Foto: TV3 Vis mer

Lindesnes er nemlig ikke noe stort sted, og på små steder går ryktene som ild i tørt gress. Det var viktig for Bente å være ærlig med elevene sine.

- Det var viktig for meg å være ærlig, men det er jo også en måte å vise at lærere ikke er feilfrie. Det er jo et faktum med tanke på den jobben jeg har. Jeg synes det var viktig å vise elever, andre lærere og foreldre at lærere også bare er mennesker, sier hun til Seoghør.no.

Takker venner og familie

Loppemarkedet gikk over all forventning, og selv om en kjøkkenmaskin gikk i tusen knas klarte hun å tjene inn over 20.000 kroner.

Bente berømmer venner og familie for hjelpen hun fikk både i forkant og under loppemarkedet.

- De brettet virkelig opp armene og donerte ting jeg kunne selge. Jeg tror ingen har bedre venner og familie enn det jeg har. Uten dem hadde jeg aldri klart å tjene så mye penger. Til og med mine to yngste nieser sto på og solgte i flere timer.

Saken fortsetter under bildet.

LOPPEMARKED: Det å holde loppemarked skulle vise seg å bli noe positivt. Bente klarte nemlig å få inn over 20 000 kroner. Foto: TV3 
LOPPEMARKED: Det å holde loppemarked skulle vise seg å bli noe positivt. Bente klarte nemlig å få inn over 20 000 kroner. Foto: TV3  Vis mer

I dag går det bedre med Bente, og hun føler hun er på rett vei med økonomien.

- Det går veldig fint. Jeg har fått betalt kommunale avgifter, bil og det meste, så det har gått greit. Jeg er veldig spent på å se hva som skjer videre. Jeg gleder meg veldig til å bli kvitt kreditt-gjelden, og jeg følger betalings-oversikten «Luksusfellen» ga meg.

«Luksusfellen» sendes på TV3 onsdager kl. 20.30.

LES OGSÅ: Ron Richard sjokkerte «Luksusfellen»-ekspertene