KJENDISPAR: Tom Cruise er gift med skuespillerkollega Katie Holmes. Paret har datteren Suri (2). Foto: All Over Press
KJENDISPAR: Tom Cruise er gift med skuespillerkollega Katie Holmes. Paret har datteren Suri (2). Foto: All Over PressVis mer

Benekter at han stoppet bok

Kontroversiell bok om Scientologi-kirken forsvant brått.

GAVEKALENDER: 
Skuespiller og profilert Scientologi-frontmann Tom Cruise benekter at han skal ha presset nettbokhandelen Amazon til å stoppe salget av en bok som reiser kritikk mot Scientologi-kirken.

31. oktober ble boka “The Complex” lansert. Her beskriver John Duignan, angivelig et tidligere høytstående medlem av Scientologikirken i England, sin "dramatiske flukt" fra kirkens halvmilitære gruppe "the Sea Organization".
SE OGSÅ: Vil du bli Dagens Julenisse? Finn Tom Cruise og få en fantastisk gave.

Fem dager etter lanseringen skal Tom Cruise ha kommet på et promobesøk hos Amazons hovedkvarter i Seattle, for å vise en førpremiere av sin nye film “Valkyrie”, skriver nydailynews.com.

Noen få dager senere stoppet Amazons britiske webside å selge "The Complex” og forklarte sine kunder at noen som var omtalt i boka, påsto han ble ærekrenket av "falske anklager".

“Britisk lov gir oss ikke noe annet valg enn å fjerne boka fra vår katalog, sier Amazon i en pressemelding.

- Jeg tror Tom Cruise påvirket dem, sier det tidligere medlemmet Duignan til New York Daily News.

Tom Cruises talsperson skal ha avvist påstanden.

Amazons talsperson Patty Smith insisterer på at det var Englands strenge lovverk som hindrer Amazon.co.uk i å selge boka.

Boka som skulle være tilgjengelig på Amazon.com forrige tirsdag, står listet som "midlertidig utsolgt" på den amerikanske nettsiden.

Duignan, som var scientolog i 22 år hevder blant annet i boka at medlemmer ble hjernevasket og alle syndere ble straffet, selv barn.

- Jeg vet om 20 medlemmer som ble sinnsyke eller begikk selvmord, sier Duignan som selv innrømmer at han ble psykisk syk en periode. 

Scientologenes talsperson Karin Pouw hevder blant annet at Duignans bok er full at falske anklager, og at han bare var en administrator på middels nivå og at ingen har begått selvmord i den avdelingen hvor Duigan jobbet i England.

Vil du bli Dagens Julenisse? Seher.no og Oslo City presenterer årets store gavekalender. Finn Tom Cruise og få en fantastisk gave. Og husk: Den største gleden du kan ha, det er å gjøre andre glad!

Lik Se og Hør på Facebook

Meld deg på vårt kjendisvarsel! Ønsker du siste nytt om kjendis og underholdning rett i innboksen? Meld deg på vårt kjendisvarsel og få siste nytt rett i innboksen.