«Stjernekamp» 2017:

Benedicte Adrian ute av «Stjernekamp»

Ble den fjerde deltakeren som måtte forlate årets konkurranse.

<strong>UTE:</strong> Benedicte Adrian ble stemt ut av NRK-programmet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK
UTE: Benedicte Adrian ble stemt ut av NRK-programmet. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

(Seoghør.no): Lørdag kveld var det femte sending av årets «Stjernekamp» på NRK, og det var Benedicte Adrian som måtte forlate konkurransen.

I kveld fikk artistene bryne seg på sjangeren opera, og dommerne Thomas Felberg (45) og Mona B. Riise (45) fikk hjelp av operasanger Solveig Kringlebotn (54) i ekspertpanelet.

Hun har også gitt artistene privattimer i forkant av kveldens sending.

- Jeg er veldig fornøyd med at jeg har vært med så langt. Jeg har hengt i en tynn tråd. Jeg vil heller gå ut på en høy tone enn å gå ut skikkelig lusent. Jeg føler jeg har fått vist hva jeg har imeg. Det har vært fantastisk, og jeg kommer til å fortsette med å synge, sa Benedicte Adrian.

Etter å ha fremført låten «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen», med terningkast tre fra Dagbladets anmelder, var det altså den tidligere «Dollie de Luxe»-stjerna som til slutt måtte dra hjem.

- Var overtent

Benedicte Adrian fikk henholdsvis terningkast én og to i sjangrene stadionrock og country i de to første «Stjernekamp»-sendingene.

I et intervju med Dagbladet, understreket Adrian at hun ikke har vært skuffet over de dårlige kritikkene, men av at hun selv ikke har klart å levere.

- Sønnen min lå våken og jeg måtte spørre han hva han syntes. «Sorry, men jeg klarer ikke å lyve. Du må roe deg ned», var svaret hans. Jeg visste at jeg skulle sist ut, og var overtent. Hadde så mye å bevise, men følte meg bare trengt opp i et hjørne, fortalte hun om kvelden etter «Stjernekamp»-debuten.

Dette sang artistene i «Stjernekamp» lørdag kveld:

Didrik Solli-Tangen (30) - «E lucevan le stelle» - Tårnarien fra Tosca

Adam Douglas (36) - «Una furtiva lagrima» - Nemorinos arie fra Elskovsdrikken

Lisa Børud (21) - «Aria de Berta» - Bertas arie fra Barbereren i Sevilla

Gaute Ormåsen (34) - «Che gelida manina» - Rodolfos arie fra La Bohème

Ida Maria (33) - «Voi che sapete» - Cherubinos arie fra Figaros bryllup

Aleksander Walmann (31) - «Largo al factotum» - Figaros arie fra Barbereren i Sevilla

Benedicte Adrian (53) - «Der Hölle Rache kocht in meinem Herzen» - Arien til Nattens Dronning fra Tryllefløyten

Fikk syngeforbud

Opera er trolig den sjangeren som er mest krevende for årets «Stjernekamp»-artister. Dette fikk Ida Maria Børli Sivertsen kjenne på kroppen tidligere i uken.

Allerede etter første øvelse med Solveig Kringlebotn, fikk 33-åringen syngeforbud. Hun fikk altså ikke lov til å synge før kveldens sending.

- Lett skjelven prøvde jeg å vise Solveig mine operakunnskaper. Jeg vet ikke om hun prøvde å være grei, men hun konstaterte raskt at noe var feil. Det vi kaller for en hes, mørk røst i rockeverdenen, er knute på stemmebåndet i opera. Så mitt store idol og hele Norges diva ga Nordlands trompet taleforbud, sa Ida Maria til VG tidligere denne uken.

Seersuksess

Kåre Magnus Bergh har vært programleder for «Stjernekamp» siden første sesong i 2012. Han får følge av Mona B. Riise og Thomas Felberg, som er fast musikkekspertpanel i hver episode.

I fjor høst var det Knut Anders Sørum som stakk av med seieren. Året før var det Maria Haukaas Mittet som vant konkurransen.

Saken fortsetter under videoen.

Maria Haukaas Mittet intervjues rett etter seieren i NRK-programmet "Stjernekamp". Mannen Hans Marius Hoff Mittet intervjues også om konas seier, og Trine Rein intervjues også om Maria´s innsats i programmet. Vis mer Vis mer

«Stjernekamp» er en av NRKs største seermagneter, og knuste TV 2-konkurrenten «Skal vi danse» på seertall i fjor høst.

Mediacoms Marianne Massaiu uttalte i september at de to programmene har byttet posisjon siden sistnevnte debuterte på NRK i 2012.

- «Stjernekamp» har bygget seg opp sesong for sesong. De har stjålet seere fra «Skal vi danse» både sending for sending og år for år, og har tatt posisjonen som det største lørdagsprogrammet, slo Massaiu fast.

LES OGSÅ: - Imponert av hoftene til Trude

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer