TILBAKE BAK RATTET: I 2015 ble «Skal vi danse»-profil Egor Filipenko dømt til 30 dager i fengsel etter å ha kjørt bil i beruset tilstand. I tillegg ble han idømt en bot og fikk førerkortet inndratt i tre år. Nå har Egor fått førerkortet tilbake, og snakker ut om tiden uten lappen. Video: Tor Lindseth / Reporter: Amund Røhne Vis mer

«Skal vi danse»-Egors tre tøffe år:

- Benedichte har vært familiens klippe

Etter en biltur i 2015, fikk småbarnsfamilien livet snudd på hodet. Nå har Egor igjen styringen.

Publisert

Det idylliske huset på Lillestrøm er badet i sol, og sommerbrune og blide Egor Filipenko (30) og kona Benedichte Bjerke (30) byr Se og Hør på et glass cola på verandaen.

Det er en gledens dag - for endelig kan Egor kjøre sønnene Theo (6) og Ludvig (3) til bursdager og barnehagen igjen, etter tre år som ufrivillig fotgjenger.

<strong>SKAPER LYKKE:</strong> Kona
Benedicthe Bjerke og sønnene
Theo og Ludvig har betydd alt i
den vanskelige tiden. Foto: Tor Lindseth
SKAPER LYKKE: Kona Benedicthe Bjerke og sønnene Theo og Ludvig har betydd alt i den vanskelige tiden. Foto: Tor Lindseth Vis mer

En fuktig fest i 2015 snudde nemlig hverdagen på hodet for familien.

Skammet seg

- Jeg kan ikke forklare det som skjedde. Jeg husker ikke noe særlig fra den kvelden. Det sier sitt om promillen. Jeg skammer meg! sier Egor ærlig og oppriktig til Se og Hør.

Det var en iskald januarkveld, og politiet mottok en telefon fra et bekymret vitne. En bil hadde kjørt i grøfta ved Skedsmo. En patrulje fant bilen, og en beruset Egor.

<strong>LÆRE FOR LIVET:</strong>
– Jeg lukter ikke på et glass
øl en gang hvis jeg skal kjøre,
slår Egor fast. Han fikk i vår
førerkortet tilbake – etter tre
år som syklist. Foto: Tor Lindseth
LÆRE FOR LIVET: – Jeg lukter ikke på et glass øl en gang hvis jeg skal kjøre, slår Egor fast. Han fikk i vår førerkortet tilbake – etter tre år som syklist. Foto: Tor Lindseth Vis mer

- Alle trodde jeg kjørte på veien. Det gjorde jeg ikke. Bilen flyttet seg maks to meter. Det er tross alt forskjell på det – og å rase rundt på motorveien, sier Egor til Se og Hør.

Han understreker at han på ingen måte vil unnskylde eller bortforklare det som skjedde. Promillen ble målt til 2,4, og dommen ble 52 500 kroner i bot, tre år uten førerkort og 30 dagers soning med fotlenke. Straffen svei, men verst var ryktene og halvsannhetene som svirret.

Den vonde hviskingen og tiskingen i nabolaget.

- Jeg gruet meg fælt til å gå i barnehagen og levere ungene. Alle spurte om det, og jeg måtte hele tiden fortelle om det. Det var tøft, erkjenner Benedichte.

- Vi er offentlige personer, og bør være gode eksempler. Men vi er alle mennesker … Alle rundt oss har tatt lærdom av dette. Vi har nulltoleranse for alkohol og bilkjøring, sier Egor som har tatt sin straff, og nå ikke vil snakke mer om den vonde tiden.

<strong>FLYR HØYT:</strong> På Lillestrøm har den
kjærlige familien skapt seg et vakkert
hjem. Trampolinen i hagen er de minstes
favoritt. Foto: Tor Lindseth
FLYR HØYT: På Lillestrøm har den kjærlige familien skapt seg et vakkert hjem. Trampolinen i hagen er de minstes favoritt. Foto: Tor Lindseth Vis mer

Sviktet

Paret måtte rydde i vennekretsen etterpå.

- Vi har mistet venner som har slengt dritt og snakket om oss bak vår rygg. Folk vi trodde var våre venner, viste seg å ikke være det likevel. Flere godtet seg litt over vår situasjon og nøt Egors nederlag. Det har vært kjipt, forteller Benedichte.

De har uansett lagt det bak seg nå. Ekteskapet og kjærligheten har bare blitt sterkere.

- Vi prioriterer ting sammen fremfor gutte- og jentekvelder. Vi prioriterer hverandre, forteller Benedichte. To ganger i året drar de på voksentur. Benedichtes mor er fast barnevakt.

<strong>VEIEN TILBAKE:</strong> Det er tre år siden Egor havnet i grøfta. Livet
ble snudd på hodet, men nå har han og Benedichte jobbet seg gjennom
utfordringene. Foto: Tor Lindseth
VEIEN TILBAKE: Det er tre år siden Egor havnet i grøfta. Livet ble snudd på hodet, men nå har han og Benedichte jobbet seg gjennom utfordringene. Foto: Tor Lindseth Vis mer

I vår var det Barcelona, og til vinteren venter favoritten London. Egor ser kjærlig bort på sin kone, og klemmer henne ømt i hånden. Det er ingen tvil om hva hun har betydd for TV-stjernen i de siste årene.

- Benedichte har hele tiden vært superflink.Familiens klippe. Det har jo egentlig vært tøffest for henne, sier Egor.

Vi tar farvel med paret i hagen, mens Egor henter bilnøklene. Familien skal på utflukt til en besøksgård – sønnene elsker dyr – og endelig kan pappa være sjåfør igjen!

LES OGSÅ: Ble fridd til på kjærlighetstur

Vi bryr oss om ditt personvern

seher er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer