Prinsesse Kate og hertuginne Meghan:

- Bemerkelsesverdig avstand til Meghan

Spesiell detalj vekket oppsikt.

SAMLET: Dronning Camilla, prinsesse Kate, grevinne Sophie og Hertuginne Meghan var forrige uke samlet for å minnes avdøde dronning Elizabeth. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB
SAMLET: Dronning Camilla, prinsesse Kate, grevinne Sophie og Hertuginne Meghan var forrige uke samlet for å minnes avdøde dronning Elizabeth. Foto: Tim Rooke/Shutterstock/NTB Vis mer
Publisert

8. september kom den triste nyheten om at dronning Elizabeth hadde gått bort, 96 år gammel. Forrige uke var dronningens nærmeste familie samlet på «lit de parade» i Westminster Hall for å minnes den avdøde dronningen.

Til stede i Westminster Hall var blant annet dronning Camilla (75), prinsesse Kate (41), grevinne Sophie (57) og hertuginne Meghan (41).

Kroppsspråket til de fire kongelige kvinnene vekket stor oppmerksomhet under den 20 minutter lange seremonien.

Det meldte den kongelige redaktøren i Daily Mail, Rebecca English.

GÅR VIRALT: Hertuginne Kate forteller hvordan sønnen Louis (4) reagerte på beskjeden om oldemorens dødsfall. Vis mer

Bemerkelsesverdig avstand

Ifølge den britiske avisen var det sorg å se blant alle kvinnene som sto oppstilt ved siden av hverandre. Blant annet skrev redaktøren at dronning Camilla tydelig slet med å holde tårene tilbake.

- Og kroppsspråket til kvinnene snakket mye til alle de andre tilstedeværende, inkludert meg selv, fortsatte English, som var en av bare ti journalister som fikk være til stede under seansen.

Det var imidlertid enda en ting som fanget journalistens oppmerksomhet.

FRUSTRERT: Her blir Storbritannias Kong Charles frustrert under signering. Video: Reuters / UK POOL Vis mer

Det var nemlig en bemerkelsesverdig avstand mellom de tre kongelige, Camilla, Kate og Sophie, og hertuginne Meghan, mener English, og beskriver at de tre kongelige samlet seg, mens det var en større glippe mellom Sophie og Meghan.

- Fra mitt ståsted så hertuginne Meghan utrolig selvbevisst ut der hun sto, fortalte English.

Hun fortalte videre at det så ut til at hertuginnen følte seg helt fortapt, og at hun på et tidspunkt la venstrehånden i lommen.

Grevinne Sophie, som tidligere har støttet hertuginne Meghan og prins Harry (38) etter de valgte å trekke seg tilbake fra den britiske kongefamilien, lente seg over til hertuginnen etter et par minutter for å utveksle noen ord.

Dette ga henne en grunn til å flytte seg nærmere ektemannens tante, slik at de fire kvinnene sto med lik avstand resten av seansen.

KRITISERES: Lørdag 10. september signerte kong Charles dokumentene som skal gjøre han til konge av Storbritannia. Fra seansen har to klipp gått viralt. De er sett over 22 millioner ganger på Twitter. Vis mer

Tydelig belastet

Prinsesse Kate var som nevnt også tilstede, og sto mellom dronning Camilla og grevinne Sophie.

- Belastningen fra de siste dagene er etset i ansiktet hennes, skrev English og beskrev at Kate virket litt fjern, som om hun «forberedte seg på prøvelsen foran seg».

Hun bar en brosje med perler og diamanter som inntil nylig tilhørte dronning Elizabeth. I tillegg bar 40-åringen perleøredobber som har tilhørt hennes mann prins Williams mor, prinsesse Diana.

Også hertuginne Meghan vekket oppsikt med sine valg av smykker. Hennes perleøredobber var nemlig en gave fra nettopp dronning Elizabeth i anledning bryllupet til Meghan og prins Harry i 2018.

LES OGSÅ: Gikk i svart

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer