Bella Thorne og Lil Peep:

Bella Thorne i sorg etter ekskjærestens bortgang

Rap-stjerneskudd (21) døde brått.

I SORG: Bella Thorne har delt flere meldinger det siste døgnet om ekskjærestens bortgang. Lil Peep ble bare 21 år gammel. Foto: Skjermdump, Instagram / Splash News
I SORG: Bella Thorne har delt flere meldinger det siste døgnet om ekskjærestens bortgang. Lil Peep ble bare 21 år gammel. Foto: Skjermdump, Instagram / Splash News Vis mer
Publisert

(Dagbladet): Den unge, New York-baserte rapperen Gustav Åhr, kjent under artistnavnet Lil Peep, er død.

Det bekrefter talspersonen hans i Storbritannia overfor den britiske storavisen The Guardian.

Ifølge Adam Grandmaison ble 21-åringen fraktet til sykehus etter en antatt overdose.

I sorg

Den unge rapperen har tidligere blitt koblet til barnestjerne Bella Thorne (20), og 20-åringen er ifølge People i sorg etter ekskjærestens bortgang.

På sin Instagram-profil har hun delt hun en rekke bilder av Lil Peep og seg selv og skriver at flere hjerter er knust som følge av hans bortgang.

- Se på det store smilet. Lyste alltid opp alle rom. Hjerter er knust overalt, skriver hun.

Et innlegg delt av BELLA (@bellathorne)

Hun har tidligere i dag også tatt til Twitter for å minnes den unge rapperen.

- Peep, du fortjente mer fra livet. Livet var ikke rettferdig overfor deg, skrev hun.

På sin Instagram-stories har hun delt flere rørende videoer hvor hun snakker til fansen som Lil Peep etterlater seg.

- Jeg vil bare si til alle dere der ute som er fans av Lill Peep, dere vet hvor talentfull han var og dere vet hvor fantastisk han var. Vel, han var enda mer fantastisk som person, sa hun.

Publiserte video

The Guardian skriver at rapperen publiserte en video på internett timer før sin død, der han fortalte at han hadde tatt reseptbelagte medisiner og andre stoffer.

- Jeg har det bra, jeg er ikke syk, sier Lil Peep i videoen, ifølge avisen.

Det er foreløpig ikke kjent om dødsfallet skal etterforskes eller om Åhr skal obduseres.

- Jeg elsker deg, kompis

Billboard skriver at det var rapperens manager, Chase Ortega, som først meldte om dødsfallet i en melding på sin private Twitter-konto.

- Jeg har ventet på å få denne telefonen i et år. Helvete, tvitret han, ifølge Billboard.

Flere mer kjente artister har kommet med sine reaksjoner på Twitter etter at dødsfallet ble kjent.

I SORG: DJ, komponist og produsent Diplo. Her avbildet med popstjernen Madonna på MET-gallaen i New York i 2015. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/ NTB scanpix
I SORG: DJ, komponist og produsent Diplo. Her avbildet med popstjernen Madonna på MET-gallaen i New York i 2015. Foto: Charles Sykes/Invision/AP/ NTB scanpix Vis mer

DJ-en, musikkprodusenten og rapperen Diplo (39), hvis egentlige navn er Thomas Wesley Pentz, tvitrer:

- Peep hadde så mye mer han skulle gjøre. Han inspirerte meg hele tiden. Jeg føler meg ikke bra, mann.

Austin Richard Post (22), bedre kjent som rapstjernen Post Malone, er også blant dem som minnes Lil Peep på Twitter.

- I løpet av den korte tida jeg kjente deg, var du en super venn for meg og en fantastisk person. Musikken din endret verden og den vil aldri bli den samme igjen. Jeg elsker deg, kompis, for alltid, skriver han blant annet.

Saken fortsetter nedenfor.

- Tror ikke han ønsket å dø

Sarah Stennett, som jobbet med Lil Peep i First Access Entertainment, har også kommet med en uttalelse om dødsfallet.

- Jeg er sjokkert og hjertet mitt er knust. Jeg tror ikke Peep ønsket å dø, dette er så tragisk. Han hadde store mål og drømmer for framtida, som han delte med meg, teamet sitt, familien og vennene sine, uttaler hun, og fortsetter:

- Han var svært intelligent, ekstremt kreativ, utrolig karismatisk, vennlig og sjarmerende. Han hadde store ambisjoner og karrieren hans blomstret. Jeg har snakket med mora hans, og hun ba meg viderebringe at hun er veldig, veldig stolt av ham og alt han klarte å oppnå i løpet av sitt korte liv.

I uttalelsen fra Stennett, gjengitt av blant annet NME, understrekes det dessuten at rapperens mor er svært takknemlig overfor fansen og de som har elsket og støttet ham.

SKILTE SEG UT: Lil Peep på første rad under Balmain-visingen under moteuka i Paris i juni. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB scanpix
SKILTE SEG UT: Lil Peep på første rad under Balmain-visingen under moteuka i Paris i juni. Foto: Swan Gallet/WWD/REX/Shutterstock/ NTB scanpix Vis mer

Musikk- og moteyndling

Ifølge NME fikk Lil Peep sitt gjennombrudd som artist tidligere i år, og Pitchfork omtalte han som emo-musikkens framtid i januar. Den unge rapperen skrev nemlig mye om sine egne problemer med depresjon og reseptbelagte medisiner.

I august slapp Lil Peep debutalbumet sitt under tittelen «Come Over When You’re Sober (Part One)».

Åhr, som hadde både svenske, tyske og irske røtter, gjorde seg også bemerket innenfor motebransjen.

Med sine iøynefallende tatoveringer og originale klesstil inntok han både catwalken og satt på første rad under motevisningene til motehus som Fendi og Balmain. Han ble dessuten fotografert av anerkjente Mario Testino (63) for V Magazine.

LES OGSÅ: Kjendisene som døde av overdose

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer