Bella er født med flere genfeil

Bella (8) er like liten som en ettåring

Hun er bitte liten, men sjarmerer alle med sitt store smil. Nå er hun superstjerne.

STERK: Selv om hun er liten av vekst, klarer hun fint å løfte katten Rodger - som også gjerne er med i Bellas TikTok-videoer. Foto: PA Real Life
STERK: Selv om hun er liten av vekst, klarer hun fint å løfte katten Rodger - som også gjerne er med i Bellas TikTok-videoer. Foto: PA Real Life Vis mer
Publisert

Hun er åtte år gammel, men ikke høyere enn en ettåring. Men det Bella Thompson (8) mangler på veksten, tar hun igjen med sin sjarm.

«Bella The Brave» har 5,6 millioner følgere på TikTok, og har hatt over hundre millioner visninger på videoene sine!

Den lille jenta fra Saskatchewan i Canada ble født med flere genetiske utfordringer, og tilbrakte de to første årene av sitt liv på sykehuset.

Moren Kyla (38) og faren Lyle (35) kunne ikke vært stoltere av eldstedatteren sin. De fikk sjokk da den aller første videoen hun la ut på TikTok gikk viralt - og ble sett av ufattelige 29 millioner mennesker.

HEIAGJENG: Mamma Kyla, lillebror Waylon og pappa Lyle er Bellas største heiagjeng. Familien har laget T-skjorter til hennes ære! Foto: PA Real Life
HEIAGJENG: Mamma Kyla, lillebror Waylon og pappa Lyle er Bellas største heiagjeng. Familien har laget T-skjorter til hennes ære! Foto: PA Real Life Vis mer

Sprer glede

- Det er på TikTok vi deler alle de hyggelige tingene vi har opplevd i familien vår, forteller mamma Kyla.

- Folk elsker Bella fordi hun er så inspirerende, og sprer utrolig mye glede - på tross av de medisinske utfordringene hun har, fortsetter hun.

LYMFØDEM: Mahogany lider av sykdommen Lymfødem, noe som har gjort datinglivet vanskelig. Video: Truly via Youtube / Rød Løper. Vis mer

Kyla begynte å dele videoene av datteren for å beskytte henne mot mobbing.

- Folk er slemme og sårende hvis det er ting de ikke forstår, forklarer hun.

STOLT STORESØSTER: Bella var fem år gammel da Waylon kom til verden. Før han var ett år gammel, hadde han passert henne i vekst. Foto: PA Real Life
STOLT STORESØSTER: Bella var fem år gammel da Waylon kom til verden. Før han var ett år gammel, hadde han passert henne i vekst. Foto: PA Real Life Vis mer

Hardt rammet

Bare kort tid etter at hun var født, fikk Bellas foreldre vite at jenta hadde flere genfeil. Hun bodde på sykehuset hele sitt første leveår, mens de forsøkte å finne best mulige behandlinger for henne.

En av genfeilene har gitt henne tilstanden CHH - som på norsk heter Brusk-hår hypoplasi-syndrom. Blant kjennetegnene er kortvoksthet, tynt hår, immunsvikt og nedsatt blodprosent.

STORSJARMØR: Bella er superstjerne på TikTok. Foto: Pa Real Life
STORSJARMØR: Bella er superstjerne på TikTok. Foto: Pa Real Life Vis mer

I dag er Bella nesten 80 centimeter høy, og legene har anslått at hvis alt går bra kan hun bli 120 centimeter før veksten stopper helt opp.

Immunsvikten gjør at hun kan dø av en vanlig forkjølelse, og hun kan ikke ta til seg næring på vanlig vis fordi deler av tarmen hennes ikke fungerer.

Foreldrene håper at en tarmtransplantasjon vil forandre livet hennes. Men midt oppi alt dette stråler hun av glede, og hun elsker å få oppmerksomhet.

- Hun har alltid hatt en enorm selvtillit, sier Kyla stolt.

VOKSER: Australske Pamelia har en sykdom som gjør at brystene hennes vokser uten stans. Reporter: Christian Fjermeros / Video: Lege Cindy Dahl / Video: @misspamme Vis mer

Stolt storesøster

Siden Bellas mange utfordringer er genetiske, fikk Kyla og Lyle vite at hvis de ble gravide igjen, ville fosteret ha 25 prosent sjanse for å få den samme diagnosen. Derfor bestemte de seg for å få hjelp av moderne teknologi.

En prøverørsrunde ga dem seks embryoer, der tre av dem kunne brukes. Et av dem ble satt inn i Kylas livmor, og senere kom Waylon (3) til verden.

- Gjennom hele svangerskapet var Bella den ivrigste heiagjengen min. Hun ville ha en lillebror, og det fikk hun, sier Kyla.

SYKDOM: Det startet da hun var 13 år gammel med noe hun trodde var en kvise på leppen. Nå deler Nancy Morel videoer av den mystiske hudsykdommen. Vis mer

Bella drømmer om å bli motedesigner når hun blir stor, og den amerikanske popstjernen Halsey (28) er allerede en fan av henne.

- Bella utstråler glede. Det er derfor hun er så inspirerende, og TikTok er lykke-stedet vårt. Vi har også en Instagram-konto, der vi viser mer av utfordringene Bella står overfor. Vi vil jo være ærlige, forteller moren.

LES OGSÅ: Født med én hånd - idé overrasker

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer