George Clooney:

Bekymret for familiens sikkerhet

- Vi vil virkelig ikke at barna våre skal bli utsatt for noe.

SIKKERHETSUTFORDRINGER: George Clooney forteller om bekymringer rundt familiens sikkerhet, nå som kona Amal Clooney går rettens vei for å holde IS-medlemmer ansvarlige for sine grufulle handlinger. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSUTFORDRINGER: George Clooney forteller om bekymringer rundt familiens sikkerhet, nå som kona Amal Clooney går rettens vei for å holde IS-medlemmer ansvarlige for sine grufulle handlinger. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Advokat Amal Clooney (41) tar i disse dager anklager mot den Islamske Stat til retten i Frankrike, der hun i første omgang representerer 26 år gamle Nadia Murad - som ble kidnappet i 2014 og solgt som sexslave av IS.

Clooneys mål er å få saken tatt videre til den internasjonale domstolen i Haag, der hun ønsker at de ansvarlige skal bli satt ansvarlige for sine handlinger.

I forkant av rettssaken har 41-åringen, som er kona til Hollywood-stjernen George Clooney (58), uttalt at hun er klar over risikoen hun tar med denne saken. Hun har også snakket med ektemannen.

- Dette er noe jeg diskuterte med ektemannen min. Vi er klar over risikoen som er involvert, har hun sagt til The Today Show tidligere.

Vis mer

Sikkerhetsproblemer

Nå snakker George Clooney ut om sikkerhetsrisikoen paret står overfor på daglig basis - spesielt når det kommer til deres to barn, tvillingene Alexander og Ella (1).

- Kona mi tar den første saken mot IS til retten, så vi har problemer. Ekte sikkerhetsproblemer som vi må takle hver dag, sier 58-åringen i podkasten «Awards Chatter» fra The Hollywood Reporter, gjengitt av blant andre avisen USA Today.

- Vi vil virkelig ikke at barna våre skal bli utsatt for noe, så vi må være oppmerksomme på det, legger «Tomorrowland»-skuespilleren til.

Videre forteller Clooney at det er enkelte ting han savner, selv om han lever et flott liv med kona og barna.

- Jeg har en vakker kone og to vakre barn, men det er ting man savner. Jeg savner å kunne gå på tur med barna i Central Park.

ADVOKAT: Amal Clooney er en anerkjent menneskerettighetsforkjemper. Her avbildet på FNs hovedkontor i april. Foto: NTB Scanpix
ADVOKAT: Amal Clooney er en anerkjent menneskerettighetsforkjemper. Her avbildet på FNs hovedkontor i april. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Skjermer barna

Skuespilleren forteller at han og kona ved enkelte tilfeller har prøvd seg på en familietur utendørs, men at de umiddelbart blir omringet av både fans og fotografer. Dette er imidlertid ikke noe nytt for Clooney, men han opplever det annerledes nå som han er blitt far til to små.

Derfor er både han og kona opptatt av å skjerme barna sine.

- Alt endrer seg når du får barn. Du må beskytte dem, fastslår han.

Det var i juni 2017 at stjerneparet ble foreldre for første gang, da tvillingene Alexander og Ella kom til verden. Til tross for at de nå snart fyller to år, har Clooney-ekteparet klart å holde dem godt skjermet fra pressen. Kun vet et par anledninger har ivrige paparazzier klart å knipse et bilde eller to av kjendisbarna.

SJELDENT BILDE: I desember 2018 ble Amal Clooney avbildet med tvillingene for første gang. Foto: NTB Scanpix
SJELDENT BILDE: I desember 2018 ble Amal Clooney avbildet med tvillingene for første gang. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vant fredsprisen

Nadia Murad, som Amal Clooney representerer, vant i 2018 Nobels Fredspris. I desember var hun i Oslo for å motta prisen, og Clooney var på plass for å oververe utdelingen.

Murad ble tatt til fange av terrorgruppen IS i august 2014 sammen med 150 andre kvinner fra hjemstedet Kocho i Irak. Etter tre måneder med gjentatte voldtekter hver dag, klarte hun å rømme fra IS' sexslaveri.

TIL STEDE: Menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney avbildet i Oslo rådhus i desember i fjor. Foto: AFP / NTB scanpix
TIL STEDE: Menneskerettighetsadvokaten Amal Clooney avbildet i Oslo rådhus i desember i fjor. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer

- Det var ikke enkelt for meg å fortelle om hva jeg har vært utsatt for, i likhet med andre kvinner i Midtøsten, å fortelle om hvordan det var å være sexslave, har fredsprisvinneren uttalt til NRK.

FREDSPRISEN: Den unge irakeren Nadia Murad vant fredsprisen i 2018 sammen med den kongolesiske legen Denis Mukwege. Foto: NTB Scanpix
FREDSPRISEN: Den unge irakeren Nadia Murad vant fredsprisen i 2018 sammen med den kongolesiske legen Denis Mukwege. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Amal Clooney har jobbet tett sammen med fredsprisvinneren de siste årene, med mål om å bringe medlemmer av IS til retten for deres forbrytelser mot Yezidi-kvinner.

Duoen ønsker å minne verden på de organiserte drapene på Yezidi-folket, og målet deres er som nevnt å holde IS ansvarlige i den internasjonale domstolen i Haag.

- Hun føler smerten av hva som skjedde med andre kvinner i hennes samfunn som om det var hennes egen. Hun klarer ikke gå videre med sitt eget liv mens det fremdeles er 32000 kvinner og barn som holdes i fangenskap, har Amal Clooney tidligere uttalt til Vogue om hvorfor hun ønsker å støtte Murads sak.

LES OGSÅ: Må lære seg å gå på nytt

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer