Naya Rivera er død:

Bekrefter dødsårsaken

Og dette sier «Glee»-stjernens familie etter 33-åringens død.

I SORG: Mandag kveld norsk tid ble skuespiller Naya Rivera bekreftet død. Nå bryter familien tausheten. Foto: NTB Scanpix
I SORG: Mandag kveld norsk tid ble skuespiller Naya Rivera bekreftet død. Nå bryter familien tausheten. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Mandag kveld norsk tid kom den tragiske nyheten om at «Glee»-stjernen Naya Rivera (33) hadde blitt funnet død i Lake Piru i California. Nyheten om dødsfallet kom fire dager etter at 33-åringen ble meldt savnet under en båttur med sin fire år gamle sønn.

I natt norsk tid ble obduksjonsrapporten klar, og ifølge TMZ bekrefter politiet at dødsårsaken var drukning.

- Det er ingenting fra utredningen eller etterforskningen som tyder på at dop eller alkohol var involvert i hennes død, men det vil bli sendt prøver til doptesting, opplyser politiet ifølge nettstedet.

CALIFORNIA: Kameraovervåkning står for det siste synet av savnede Naya Rivera (33). Vis mer

Under pressekonferansen mandag kveld kom det fram at politiet mener Rivera brukte sine siste krefter på å redde sin fire år gamle sønn før hun druknet.

Riveras bortgang har rystet Hollywood og fans verden over, og flere har delt sine kondolanser og gode ord om den avdøde stjernen.

Nå bryter også familien tausheten.

Ber om respekt for privatlivet

Innledningsvis takker Riveras familie for den store strømmen av kjærlighet og bønner den siste uka til 33-åringen, sønnen Josey og resten av familien.

- Mens vi sørger over tapet av vår vakre legende, er vi velsignet med å hedre hennes evige arv og magnetiske ånd. Naya var et fantastisk talent, men var en enda mer fantastisk person, mor, datter og søster, heter det i familiens uttalelse, tirsdag, ifølge Deadline.

Videre retter Riveras familie en stor takk til alle menn og kvinner i Ventura, Tulare og San Luis Obispo County Sheriff’s Departments, for deres engasjement og urokkelige innsats for å finne deres kjære familiemedlem.

- Vi har en uendelig takknemlighet og retter en hyllest mot heltinnen som fant henne. Takk til vennene, kollegene og fansen hennes for deres kontinuerlige støtte. Himmelen fikk vår «sassy» engel. Vi ber om at privatlivet vårt blir respektert i løpet av denne svært vanskelige tiden, avslutter familien uttalelsen med.

Vis mer

Som nevnt har flere Hollywood-stjerner delt sine tanker om Riveras dødsfall, og innleggene om hvordan de vil minnes henne strømmer inn i sosiale medier.

I går delte Hollywood-stjerna Gwyneth Paltrow (47), som hadde en gjesterolle i «Glee» i 2011 hvor hun sang låta «Landslide» sammen med Rivera og «Glee»-kollegaen Heather Morris (33), et innlegg på Instagram.

Paltrow delte en videosnutt fra opptredenen i tv-serien, og skrev følgende:

«Minnes vakre Naya Rivera i dag. Å få synge i denne trioen med henne var et så spesielt øyeblikk. Jeg er i sjokk og vantro over at noen så fulle av liv, lidenskap og talent ikke lenger er med oss. Og jeg er fullstendig knust på familiens vegne», skriver 47-åringen.

Sønnen inspirerte henne

Rivera etterlater seg sin fire år gamle sønn Josey som hun har sammen med eksmannen Ryan Dorsey (36). Skuespillerne var gift fra 2014 til 2018.

- Vår prioritering er og vil alltid være den vakre sønnen vår som vi har sammen. Vi vil fortsette å være gode samarbeidspartnere for ham, sa de i en uttalelse til People, da bruddet ble kjent.

I 2017 fortalte «Glee»-stjernen åpenhjertig om hvordan det var å samarbeide med Dorsey om å oppdra sønnen.

- Det kommer alltid til å være utfordrende logistisk sett, men Josey er vår prioritet. Vi er foreldrene hans. Hvis alle ser det på den måten, lindrer det noe av dramaet. Å gjøre det som er best for Josey er virkelig det dét hele koker ned til, uttalte hun den gang til People.

SAMARBEIDET: Eksparet Naya Rivera og Ryan Dorsey fikk sønnen Josey sammen. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix
SAMARBEIDET: Eksparet Naya Rivera og Ryan Dorsey fikk sønnen Josey sammen. Her er de to avbildet i 2016. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et intervju med People i 2018 la ikke stjerna skjul på at alt hun gjorde var for sønnen sin.

- Han er i sin beste alder. Han snakker så mye og han er så kul, snill og søt, sa Rivera om fireåringen, og la til at han inspirerte henne på så mange måter.

Like før Naya Rivera forsvant, delte hun et bilde av seg selv og sønnen på Twitter. «Bare oss to», skrev hun.

LES OGSÅ: Mark Salling funnet død

Vi bryr oss om ditt personvern

Se og Hør er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer