Trude Drevland:

Bekrefter brudd med ektemannen

Trude og Odd Drevland har gått hver til sitt.

SLUTT: Fredag ble det kjent at det er slutt mellom den tidligere ordføreren i Bergen, Trude Drevland, og ektemannen Odd Drevland. Foto: NTB Scanpix
SLUTT: Fredag ble det kjent at det er slutt mellom den tidligere ordføreren i Bergen, Trude Drevland, og ektemannen Odd Drevland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

(Se og Hør): Trude Drevland (70) og ektemannen Odd har gjort det slutt, skriver Bergensavisen.

Det bekrefter sistnevnte selv overfor avisen.

- Jeg har ingen kommentar. Men jeg kan bekrefte at vi har gått fra hverandre, sier Odd Drevland.

Trude Drevlands manager, Geir Håkonsund, bekrefter også bruddet overfor Se og Hør.

- Trude Drevland og Odd Drevland har valgt å gå fra hverandre. Trude kommer ikke til å gi ytterligere kommentarer og ønsker ro for seg og familien, sier Håkonsund.

Trude og Odd Drevland giftet seg i februar 1983, og går dermed fra hverandre etter 34 år som ektepar.

Tøffe år

De siste årene har det langvarige ekteskapet vært preget av juridiske problemer for dem begge.

Odd Drevland, som tidligere virket som advokat, ble i august 2015 dømt til fengsel i to år og ti måneder for grovt økonomisk underslag, grovt bedrageri og dokumentforfalskning.

Samme høst ble Trude siktet for korrupsjon i den såkalte «cruise-saken», sammen med havnedirektør i Bergen, Inge Tangerås, og skipsreder Torstein Hagen.

Saken fortsetter under:

FENGSELSFUGL: Tidligere advokat Odd Drevland sonet to år og ti måneder for grovt økonomisk underslag. Nå er det også slutt med kona Trude Drevland. Foto: NTB Scanpix
FENGSELSFUGL: Tidligere advokat Odd Drevland sonet to år og ti måneder for grovt økonomisk underslag. Nå er det også slutt med kona Trude Drevland. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Før jul i fjor valgte statsadvokaten imidlertid å henlegge saken på grunn av bevisets stilling.

Trudes forsvarer, John Christian Elden, uttalte den gang at saken hadde vært en stor belastning for den tidligere Høyre-ordføreren.

- Hun er lettet over avslutningen av saken, men skremt over hvor lang tid det har tatt og hun har fått livet satt på vent fra politiet grep inn i valgkampen 2015 og frem til i dag, sa Elden til Dagbladet den gang.

Satte forholdet på prøve

Høsten 2016 ga Trude Drevland ut boka «Litt privat», og der fortalte den tidligere ordføreren hvordan de to juridiske sakene satte ekteskapet mellom henne og Odd Drevland på prøve.

«Jeg håper han er soningsdyktig. Han har sovet dårlig, våknet av det ene marerittet etter det andre, satt seg tungt opp i sengen. I motsetning til meg har han aldri snakket om problemene sine, alltid holdt dem for seg selv», skriver Drevland, og fortsetter:

«Midt i siktelsen trengte jeg mer enn noen gang å kunne snakke med ham. Odd hadde så visst mer enn nok med seg selv og mer meddelsom har han ikke blitt. Jeg skulle i avhør, jeg behøvde ham til å gjenta de juridiske vurderingene som er så gode å ha. Hver gang jeg trengte hans nøkterne gjennomgang av realitetene, fikk jeg ikke svar. Jeg måtte ha et fast punkt. Jeg følte meg så fattig, alene.»

Dansedronning

Denne høsten ble en helomvending i livet til Trude, da hun takket ja til å bli med i TV 2-programmet «Skal vi danse».

På kort tid ble hun en favoritt i danseprogrammet, og oppslagene i media handlet om helt andre ting enn korrupsjon.

Saken fortsetter under bildet:

FAVORITT: Trude Drevland ble en favoritt under TV 2-programmet «Skal vi danse». Foto: TV 2
FAVORITT: Trude Drevland ble en favoritt under TV 2-programmet «Skal vi danse». Foto: TV 2 Vis mer

Med sine grove vitser og sjarm, sjarmerte hun både de andre danse-deltakerne og dommerne under programmet.

Dansedommer Trine Dehli Cleve uttalte blant annet at Trude var et levende bevis på at man aldri blir for gammel til å danse, og tidligere Paradise Hotel-deltaker Grunde Myhrer (20) hadde bare gode ting og si om den tidligere ordføreren i Bergen.

- Hoftene hennes! Hun har hatt noen bra hofter på dansegulvet, skrøt han om sin tidligere dansekollega da Se og Hør møtte han tidligere i år.

GOD STEMNING: Skal vi danse-deltager Grunde Myhrer skryter av konkurrent Trude Drevlands hofter på dansegulvet. Video: Julie Solberg. Vis mer

LES OGSÅ: - Han er som en lillebror for meg