Beklager syltynn modell i «Top Model»-reklame

- På vegne av hele «Top Model»-teamet, jeg er virkelig lei meg...

BEKLAGER: Tyra Banks beklager nå seerne personlig for det kontroversielle klippet. Foto: All Over Press
BEKLAGER: Tyra Banks beklager nå seerne personlig for det kontroversielle klippet. Foto: All Over Press Vis mer
SEHER.NO: Programleder Tyra Banks går nå ut og beklager den kontroversielle nye «America`s Next Top Model»-promoen som viser en sjokkerende tynn modell, ved navn Ann fra Dallas.

- På vegne av hele «Top Model»-teamet, jeg er virkelig lei meg for den stilen promoen ble presentert på. Jeg er ekstremt involvert i programmet, alt fra casting til finaledeltagerne, men med alt arbeidet og detaljene som går med i å produsere et TV-show, så klarer jeg ikke å være på 100 steder til enhver tid, selv om jeg prøver. Jeg kan nå forsikre dere om at klippet har blitt fjernet fra CW (kanalen som sender showet, red.anm.) sine sider. Beskjeden som ble formidlet gjennom klippet, var ikke gjort med en hensikt. Og det er ikke slik «Top Model» ønsker å fremstå, skriver Tyra på sin egen hjemmeside. 

Den tidligere supermodellen har de siste årene kjempet mot en massiv vektkritikk, etter at hun gikk opp 14 kilo. Hun dedikerte så en episode av sitt eget talkshow «The Tyra Show» til å snakke om selvbilde og kropp for å fremme at skjønnhet ikke har med størrelse å gjøre. Hun føler seg nå skyldig fordi hun i klippet sier «Se på den midjen! Du har den minste midjen i verden. Det er noe ved deg jeg liker»

- Jeg vet at folk ser på meg som en representant for å opprettholde det faktum at skjønnhet kommer i alle størrelser, derfor beklager jeg, skriver Banks.

Da Tyra vokste opp, var det hun selv som ble hetset for å ikke klare å legge på seg. Hun var så tynn, at hun følte seg hjelpesløs. Og da hun endelig klarte å legge på seg, ble hun hetset fra alle kanter. På samme måte som Ann (modellen i klippet) har Tyra hatt sin egen kamp med kroppen sin på grunn av sin kroppsfasong. Nå ønsker Banks at alle størrelser skal bli akseptert.

- Jeg vil at media og seerne skal fortsette å utfordre sitt eget syn på skjønnhet, og å forstå at skjønnhet kommer i alle former, størrelser og proporsjoner. Jeg har alltid feiret de unike, og prøver å få alle - meg selv inkludert, til å akseptere sine egne kropper.

Bli fan av Seher.no på Facebook her!

Sjekk ut våre nye mobilsider på http://m.seher.no

Vi belønner gode kjendistips. Tips oss på seher@seher.no, ring vår tipstelefon 93076767 eller send sms/mms med kodeord SEHERTIPS til 1901.

LES OGSÅ:
Tyra Banks har fått kroppen tilbake